MINNESVÄRD OCH STOLT

Så kan man kanske karaktärisera våra hästars respektive insatser måndag och tisdag. Nelli Memory gjorde en minnesvärd insats i sin blott andra start och där Jorma bjöd på en uppbygglig löpning! Från sitt spår åtta i volten var de ju beroende av hur voltledaren skulle bete sig. Och tyvärr var den långsam ut och vinglade och for så det blev att ta det det lilla lugna bara. När de sedan ekipagen började rada upp sig betydde detta tredje invändigt. Och som det sedan går till i svensk travsport så är positionerna intagna och en transportsträcka på en kilometer avverkas. När det drar ihop sig femhundra kvar smiter Jorma ut i andra utvändigt och får fritt på upploppet. I den snabba avslutningen (15-tempo sista femhundra) sticker ledaren bara undan medan tre hästar gör upp om positionerna bakom och där vår Memory drar det kortaste stråt kanske beroende på orutinen. Men klart godkänd och visade att hon kan vara med även när det går fort. Memorys sluttid blev 18,6 vilket var rekordsänkning med knappt två sekunder. Välbehövliga 5000:- till teamet!

Å så kan man inte annat än vara stolt över vår Nelle Pride och kusken Torbjörn Jansson, Från det knepiga fjärdespåret i volten ser det för en kort sekund ut som de är på väg att spetsa! Men sedan får nog Torbjörn ta i hästen lite grann för att undvika galopp och då kommer det några utifrån och det gillar ju inte Priden. Ser ut som han får stänk på sig och galoppen är på väg igen, Sen går det rysligt fort i första kurvan när de kör om spets där framme  - 11-tempo! Priden har svårt att följa och ser rumlig ut när han vill men inte kan och Torbjörn får ta fram sina "derbykörhänder". Varvet kvar ansluter de till startraketerna och det blir 3e invändigt. Sista femhundra blir sedan nästan en kopia av Jormas styrning med Memory men med en viktig skillnad: Priden får aldrig fritt. De smiter ut i lucken i andra spår och sedan tredje utvändigt ut ur upploppssvängen. Men hur Jansson än letar och letar så kommer aldrig luckan. Han ser jättefin ut där han klättrar i ryggarna och jag tror han vunnit om han kommit loss. Nu blev det en fjärdeplats här också och rubbet sparat. Det är nog tveksamt om hans 490 startpoäng räcker för att komma med i Breederskvalet på Axevalla den 11 oktober, tyvärr, tyvärr.  Och även här 5000:- in på kontoi.


Kriteriesöndag och häst till start om än inte i huvudloppet. Det ni! På nationalarenan i söndagens andra lopp vid halvtvåtiden startar Nelle Käck! Ett treåringslopp med bilstart över 2140 meter, spår 5 och med Jorma Kontio som följeslagare. Det är ju alltid tufft på Solvalla och särskilt en sådan här dag när alla vill ha häst till start. Men tittar man bara på rekordtider ser det riktigt spännande ut. Vi har snabbaste hästen i loppet över distansen! Kan han bara exempelvis få andra utvändigt och sedan kasta loss sista trehundra så vet man aldrig. Svanstedt, Johansson, Hultman och Melander har som vanligt några bra kusar med men trav är trav och alla lopp ska köras!

Onsdagshälsningar
Anders

DINA SYNPUNKTER, TACK!


De flesta andelsägare i Team Nellevad I är äkta skåningar eller som i mitt fall bosatta i landsändan (medan den geografiska fördelningen i det andra teamet är mer jämn och någon flytt av Käck och Pride är inte aktuell!). Det har nu kommit en del propåer om att hästarna Minx, Miss och Memory är långt "hemifrån" och att man alltför sällan har möjlighet att se dem tävla. Vi har då sedan en tid resonerat med Anna om att flytta Nelli Miss eller Nelli Minx (eller kanske båda två) till någon tränare i Skåne.

Nu vill vi veta vad du som andelsägare tycker innan vi tar beslut. Du har den kommande veckan på dig - dvs senast den 30/9 vill jag ha svar - och det vi vill du ska ta ställning till är i princip följande:

1. Ska vi fortsatt ha kvar alla tre stona i träning hos Anna?
2. Ska vi flytta någon av dem eller både (Nelli Memory är enligt Per och mig inte aktuell att flytta, upplänningarna i teamet måste ju ha någon kvar i sin del av riket)?
3. Till vem i så fall? Personligen tror jag i så fall att vi inte ska satsa på de största - dvs Ludde och Jocke Lövgren. Det är inte ens säkert att de tycker våra hästar är tillräckligt intressanta att ta in i träning och vi vet att det är mycket in och ut i dessa stall. Ett namn som nämnts är Lars I Nilsson som får goda vitsord och som jag tycker låter intressant. Andra är: Uhrberg, Lönborg och Christoffer Eriksson. Tyck till!

Dina synpunkter vill jag helst ha på mailen: [email protected] eller på telefon 073-4366254 (sms är ju också ett alternativ). Och som sagt senast på fredag i veckan som kommer.

Men nu blicker vi framåt mot måndag och tisdag och Nelle Memorys respektive Nelli Prides starter. Vi kan konstatera när vi läser Travronden och banprogrambladen att de är inte särskilt betrodda. Så lite skrällar har vi inget emot vare sig i Borlänge eller Eskilstuna. Jag återkommer med kommentarer efter båda loppen.

Men först lite skrällar på V75 i de rätta loppen. Efterlysningen efter turgubben som jag gjorde förra veckan har inte givit något resultat så jag har fått tråckla själv. Men jag vet var hans "brevlåda bor" så jakten kommer att gå vidare. Men så länge: håll tillgodo men framförallt tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-09-24
Bana: Färjestad
Spelform: V75, omg. 44

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 7
2  1, 3, 5, 7, 8
3  5, 12
4  4
5  3, 7, 15
6  1, 2, 4, 6
7  11

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 0F26 134E 1E58 5000

Lördagshälsar
Anders


ANNA IGEN!

Gratulera och låta sig imponeras. Nu är hon där igen i en stor final. På det senaste dryga året har Anna haft hästar i E3-final, Derbyfinal och dessutom vunnit Uppfödningslöpningen och Breeders för 2-åringar (har jag missat nåt?). Och så igår - tack vare en slalomkörning av Jorma de sista 200-meterna från ett totalt omöjligt läge med Global Noble där han hamnat i en trött rygg -  så via andraplatsen i kvalloppet in i Kriteriefinal! Ett facit inte många "stortränare" - då tänker jag på de där med 100-200 hästar som bara kan välja och vraka - kan uppvisa. Stort GRATTIS Anna!!

Å så glöm nu inte (ett försök att vara vitsig!) alla delägare vår nya kuse som ersätter "Bellan": Nelli Memory! Hon startar i sitt livs andra lopp på Romme nu på måndag den 26/9. Det är kvällens första lopp med voltstart över 2140 meter. Memory har fått spår 8 och Jorma får väl ta fram slalomtakterna även denna gång! Det är 14 treåringar hon möter men nästan alla de andra har startat fler gånger, är därmed lite mer rutinerade och sprungit fortare. Vår häst är ju osynad ännu så länge så vi får väl säga som Putte Kock på sin tid: "Varför slänga yxan i sjön när man kan göra tvärtom!" (Vad menade karln??)

Dagen därpå så ska Nelle Pride matchas mot Bredders-kvalet på Axevalla den 11 oktober. Han behöver både loppet och mer startpoäng. Han har ett ägg i raden som behöver bytas ut och i Eskilstuna på tisdag den 27/9 ges en chans. Det är lopp 10 över sprinterdistans och med voltstart och spår 4. Det betyder att den nyblivne derbyvinnaren - Torbjörn Jansson - får visa prov på sina beryktade körhänder när han ska skicka iväg Priden från detta läge. Lyckas han vet vi att hästen kan öppna snabbt men väl i spets kan han bli svårtuggad i ett rätt så jämnt gäng.

På återhörande på lördag,
torsdagshälsningar från
Anders


PLATSSKRÄLLEN NÄRA!

Va´bra han va´ - Nelle Käck!! Trots stentufft motstånd gör han ett jättebra lopp och tredjeplatsen låg verkligen inom räckhåll. Överraskningen i loppet var väl den slutlige vinnaren Disco AE (20-oddsare) och där Stefan Melander rycker skorna och sedan vet exakt vad han har mellan skalmarna. Tarzan trycker till rejält redan från starten från sitt åttondespår medan Käck planenligt får ryggen på ledaren. Denne släpper sedan efter femhundra till Disco AE efter körning i 10-tempo Och Jorma och vår häst hamnar tredje invändigt. När sedan spurten dras upp sista femhundra Så ser Nelle Käck kanonfin ut och ut ur sista kurvan letar Jorma först lucka utvändigt men när Pedersens häst bryter ut backar han lite och går invändigt. Sista femhundra går också i ett snabbt 10-tempo och då tar Käcken på de andra mer än han tappar! Hade han fått fritt tidigare är jag säker på att han varit längre fram, kanske inte vunnit men åtminstone  varit trea. Han har nu åtta starter varav sju felfria. Han har förvisso inte vunnit ännu men tjänat pengar i alla felfria starter. Fjärdeplatsen var värd 13000:-.

Och stallformen är det heller inget fel på. Anna har haft 8 hästar till start den här veckan och alla har tjänat pengar vilket innebär över 100 000:- till stallet. Klart det hade varit skönt med någon seger men jämnheten kan man inte klaga på. Oavsett hon tävlat med favoriter eller högoddsare så har hon varit med där framme med sina hästar.

Jag har tippat denna vecka men önskar att den andelsägare som enligt ryktet sopade hem över 140 000:- på V64an förra veckan träder fram och tippar för allas vår räkning nästa lördag. Jag vet vem du är!

Nåväl här kommer raden. Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-09-17
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 43

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 6
2  1, 5, 9
3  1, 6
4  1, 4, 5
5  2, 3, 5, 7
6  6
7  3, 14

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: 6D60 2A59 45D0 5000


Lördagshälsar
Anders


KÄCK FREDAG

Det blir en spännande fredagskväll nu i veckan! I Borlänge eller framför livesändningen vid pass halvåtta startar Nelle Käck och får mäta krafterna mot riktigt tuffa treåringar. Ett lopp som kallas Borlänge Cup och som har 100 000:- kronor till vinnaren!! Det är 2140 meter med bilstart och nio hästar i loppet. Käcken hade lyckan i lottningen och fick bricka 1 och i sulkyn "svingar" (nåja) sig Jorma upp väl medveten om att det är riktigt tuff omgivning. Alla utom Käcken och en till har tjänat sexsiffriga belopp och är mer meriterade. Flera var igång redan som tvååringar och ett par är USA-importer och då vet man ju inte vad de har "käkat" till frukost. Men - och det är ett viktigt "men" - det finns bara en häst i fältet: Johanssons tysk: Cao Dai som sprungit fortare på distansen än vad Käcken gjort! Och det gjorde Love You-hingsten under elitloppshelgen på Solvalla när alla springer fort medan vår Käck satte sitt rekord på Hagmyren för en dryg månad sedan. Att vi ska vinna verkar långsökt men ett lopp på innerspår med en bra ledarrygg så kan det bli en platskräll. I vart fall blir det en fredagskväll som kryddas lite extra!

På återhörande på lördag. Vill någon pröva V75-lyckan å allas våra vägnar så hör av dig senast fredagkväll med ett mail!

Mittiveckanhälsar
Anders

ESKILS RAD

Inget att rapportera idag så här kommer veckans rad signerad Eskil Gertsson som gör ett nytt försök. Tyvärr blir det nog bara sex rätt min käre Gertsson då du bommat veckans säkraste vinnare: Monster Drive i gulddivisionen - om han får luckan förståss. Vi håller tömmarna för Eskil!

Registrerat spel

Datum: 2011-09-10
Bana: Bollnäs
Spelform: V75, omg. 42

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 5, 9
2  2 (5)
3  3, 8
4  1, 4, 7
5  3, 7, 8, 12
6  6 (3)
7  4, 5, 8, 9, 12

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 2B04 E9A7 4150 5040

Lördagshälsar
Anders


22-TIDEN VÄRD FEMTUSEN SPÄNN!

"Kör lugnt med Nelle Pride och se bara till att komma ner till sargen Han har aldrig gått lopp över 2640 tidigare och var inte som bäst senast så han ska bara hänga med" sa Anna till Kaj Widell före loppet. Å så gjorde han ... precis tvärtom! Petar till Priden bakom bilen så att han kastar sig i vild galopp och ställer sig några meter innan det skulle blivit diskning. Tappar förståss mycket mark och när det går som fortast - 15-tempo - de första femhundra passar kusken på att köra ifatt fältet. Det måste betyda att Priden fick lägga en rejäl speed i 13-tempo direkt efter galoppen. Två varv från mål är de ikapp övriga och nu hoppas man att han ska få en vilsam resa i rygg på innerspår. Men Kajan har andra tankar och styr på som andra häst i andraspår och avancerar framåt i fältet. Han borde ju ha sett i programmet att han kör den minst rutinerade hästen i fältet men istället 700 meter från mål går han för säkerhets skull ut som första häst i ett avancemang i tredjespår! Hade Priden grejat denna körning mot detta tuffa motstånd hade det nog varit dags att kasta blickar på Harpers några år framåt i tiden (Prix d´Amerique är inte aktuellt eftersom han är valack). Nej han tröttnar förståss 400 kvar till mål och tar sig långsamt i mål långt efter de andra på en 22-tid (vinnartiden blev 18,4) vilket bör betyda att han var 10 sekunder efter segraren. Men eftersom det bara var 9 hästar och 8 priser och Lennartssons häst galopperar på upploppet så blir det sistapengen på 5000:- i "transportbidrag"!

Det är klart det är att göra det enkelt för sig att skylla på kusken och styrningen men denna gång tycker jag det har fog för sig. Särskilt då han fick tydliga instruktioner innan. Sen får väl Anna ta på sig en del  - vi är många som tycker hon ska sätta upp sig själv mera då hon kör minst lika bra som proffskuskarna vilket hon bevisat vid flera tillfällen! Det verkar inte vara något fel på hästen och siktet är fortfarande Breederskvalet på Axevalla den 11 oktober och innan dess lär han behöva ytterligare något lopp och då förhoppningsvis av mer "preparékaraktär".

Nelli Memory var anmäld till ett lopp på Eskilstuna nästa tisdag men kom inte med. Det var ett lopp för treåriga ston men hela 23 hästar anmälda. Hon följer med till Solvalla idag för ett snabbjobb i samband med tävlingarna där.

Både Nelle Käck och Nelli Miss är startklara och det gäller bara att hitta lämpliga uppgifter. Däremot har ju Nelli Minx behandlats i vänster framknä och behöver lite mer jobb och ett snabbjobb inne på banan innan det är anmälningsdags.

Mittiveckanhälsar
Anders

EXTRA!

Registrerat spel

Datum: 2011-09-04
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 41

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 7
2  4, 7
3  2, 4
4  7, 11
5  2, 3, 6
6  4
7  1, 2, 3, 4, 5, 8, 10

336 rader x 1 x 0,50 kr = 
168,00 kr

Kvittonummer: 4F20 5371 0834 1000


HALLELUJA - LEMON KRAMAR CITRON!

Återkommer till rubriken!

Men först till Nelle Prides start på Eskilstuna på tisdag. Meningen var att han skulle ha gått i Breederskvalet på måndag på Mantorp men det var så många hästar (24) anmälda att det krävdes över 1200 poäng att komma med. Nu får siktet bli kvalet på Axevalla  den 11 oktober. Så istället hittade Anna ett lopp för treåringar på Sundbyholm på tisdag den 6 september som en lämplig uppgift. Det är lopp 7 vid kvart i nio på kvällen, 2640 meter och bricka 2 bakom bilen för snabbstartanden Priden. Men tufft emot då vår Pride är den som tjänat minst pengar i fältet (men det vet han ju inte om förståss!). Kaj Widell kör! Jag tror det blir tufft att vinna och därmed få med sig förstapriset på 30000:- men däremot bland de tre ska inte vara omöjligt. Det är för övrigt åtta priser i loppet så för att tjäna minst 5000:- krävs bara att ha en häst bakom sig i mål!

Rubriken då? Andelsägare Michael Lemon från Norrköping är på besök i Skåne och Jägersro denna helg så han är veckans gästtippare. Han har spikat Helena Burmans Hallelujamoment F i sjätte loppet och plockat med Wahlmans Citron från omöjligt läge i femte - så då har ni förklaringen. Vi håller tömmarna!


Registrerat spel

Datum: 2011-09-03
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 40

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 5
2  1, 5
3  6
4  7, 10, 12
5  2, 5, 10, 13, 15
6  6
7  5, 6, 7, 8, 9

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: 2722 F435 0212 1844

Lördagshälsar
Anders


RSS 2.0