MINNESVÄRD OCH STOLT

Så kan man kanske karaktärisera våra hästars respektive insatser måndag och tisdag. Nelli Memory gjorde en minnesvärd insats i sin blott andra start och där Jorma bjöd på en uppbygglig löpning! Från sitt spår åtta i volten var de ju beroende av hur voltledaren skulle bete sig. Och tyvärr var den långsam ut och vinglade och for så det blev att ta det det lilla lugna bara. När de sedan ekipagen började rada upp sig betydde detta tredje invändigt. Och som det sedan går till i svensk travsport så är positionerna intagna och en transportsträcka på en kilometer avverkas. När det drar ihop sig femhundra kvar smiter Jorma ut i andra utvändigt och får fritt på upploppet. I den snabba avslutningen (15-tempo sista femhundra) sticker ledaren bara undan medan tre hästar gör upp om positionerna bakom och där vår Memory drar det kortaste stråt kanske beroende på orutinen. Men klart godkänd och visade att hon kan vara med även när det går fort. Memorys sluttid blev 18,6 vilket var rekordsänkning med knappt två sekunder. Välbehövliga 5000:- till teamet!

Å så kan man inte annat än vara stolt över vår Nelle Pride och kusken Torbjörn Jansson, Från det knepiga fjärdespåret i volten ser det för en kort sekund ut som de är på väg att spetsa! Men sedan får nog Torbjörn ta i hästen lite grann för att undvika galopp och då kommer det några utifrån och det gillar ju inte Priden. Ser ut som han får stänk på sig och galoppen är på väg igen, Sen går det rysligt fort i första kurvan när de kör om spets där framme  - 11-tempo! Priden har svårt att följa och ser rumlig ut när han vill men inte kan och Torbjörn får ta fram sina "derbykörhänder". Varvet kvar ansluter de till startraketerna och det blir 3e invändigt. Sista femhundra blir sedan nästan en kopia av Jormas styrning med Memory men med en viktig skillnad: Priden får aldrig fritt. De smiter ut i lucken i andra spår och sedan tredje utvändigt ut ur upploppssvängen. Men hur Jansson än letar och letar så kommer aldrig luckan. Han ser jättefin ut där han klättrar i ryggarna och jag tror han vunnit om han kommit loss. Nu blev det en fjärdeplats här också och rubbet sparat. Det är nog tveksamt om hans 490 startpoäng räcker för att komma med i Breederskvalet på Axevalla den 11 oktober, tyvärr, tyvärr.  Och även här 5000:- in på kontoi.


Kriteriesöndag och häst till start om än inte i huvudloppet. Det ni! På nationalarenan i söndagens andra lopp vid halvtvåtiden startar Nelle Käck! Ett treåringslopp med bilstart över 2140 meter, spår 5 och med Jorma Kontio som följeslagare. Det är ju alltid tufft på Solvalla och särskilt en sådan här dag när alla vill ha häst till start. Men tittar man bara på rekordtider ser det riktigt spännande ut. Vi har snabbaste hästen i loppet över distansen! Kan han bara exempelvis få andra utvändigt och sedan kasta loss sista trehundra så vet man aldrig. Svanstedt, Johansson, Hultman och Melander har som vanligt några bra kusar med men trav är trav och alla lopp ska köras!

Onsdagshälsningar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0