TRIO TILL START

Har precis kollat läget för Nelli Bell inför morgondagens start med Lars I. Han är bra på att ligga lågt kan man säga. Senast när hon vann var det ju nära strykning innan start. Å nu så hoppas han att hon ska vara OK och man ska testa bilen före tävlingarna och fundera på balansen... Dessutom har han varit i Tingsryd flera gånger men aldrig haft några framgångar... Men vi är helt överens om att det inte bara att gå ut och vinna utan det finns några bra emot och i synnerhet ekipaget till höger om Christoffer och Bell: Fredrik Persson med Marion Hall. Dessutom kör Haugstad en bra häst och Lönborg har en kuse till start. Det kommer att krävas en rejäl rekordsänkning - ett par sekunder kanske. Klockan 16.40 går loppet som är det sjätte för dagen på Tingsryd.

Nelli Memory startar som sagt på Axevalla på söndag den 3 juni i lopp 3. Det är ett amatörlopp över medeldistans som är stängt vid 50 000:- och där Memory har fått spår 10 bakom bilen och har fått en skicklig kusk i sulkyn: Lasse Punkari. Lasse kör ju vanligtvis på Solvalla och brukar då sätta proffsen på plats!  Jag tycker det ser spännande ut då hon tillhör de som har de bästa tiderna och som jag förstår har lite uppåtform. Klockan 14.44 går loppet och Axevallaprogrammet har rankat henne som fjärdehäst.

Trekvart innan dess har den presumtive medlemmen i ett av andelsbolagen - Nelle Red Turbo - gått i mål och då förhoppningsvis utan att lägga bort en massa meter på galopper. Guldhjälmen får chansen på nytt att köra en bra häst. Medeldistans, voltstart och spår ett är förutsättningarna och Svanstedt och Johansson har några debutanter som kvalat på bra tider. Men vi vet ju också att Turbos tid på 18,8 utan galopperna hade legat nedåt 15-16-tid istället. Jag vågar nog påstå att det inte är de andra hästarna emot utan att han tävlar mot sig själv. Snart du röde springare måste du visa att du är värdig att ingå i ett Team Nellevad! Jag antar att alla ni som funderar på att bli andelsägare med spänning ser fram mot söndagen. Det gör åtminstone jag och med Janne Plogs röst ringande i öronen från jobbet i fredags. Kuriosa: Turbo är i gott sällskap på söndag då hästarna som är med sammantaget har galopperat i mer än hälften av starterna.

Onsdagshälsningar
Anders



POSTFESTUM!

Nu ska jag varna för en dålig ordvits:
"Var dag i hästlivet är vardag, men var dag med häst är också fest!"
Självpåhittad och kanske en slogan som passar oss i Team Nellevad?

Nåväl det har varit mycket uppmärksamhet runt framförallt Nelle Käcks prestation men också kring Nelli Miss och Jörgens fantastiska förmåga att hålla sig kvar. Det är också jättekul med kommentarer till inläggen! Det är engagemang på olika sätt runt hästarna vi vill ha. Nästa tillfälle vi kan träffas på plats och med lite planering och framförhållning är ju i Halmstad torsdagen den 5 juli när Sprintermästaren går med kval och final samma kväll. Jag återkommer om detta!

Men först ytterligare lite eftersnack till elitloppshelgen:

Vi hade ju två tränarkompisar som vardera hade fyra hästar till start under elitloppshelgen och jag vill bara passa på att gratulera och göra er andra uppmärksamma på deras framgångar!

Anna Forssell lyckades fixa tre tredjeplatser på sina fyra starter vilket innebar att det blev sammanlagt 160 tkr insprunget till stallet. Och Michael Lönborg fixade tre andraplatser och fick bara en "Miss" som vi i Team Nellvad känner väl till! Knappt 140 tkr men sen tycker jag vi ska vara schyssta och lägga till Frankrikeframgången i tisdags när han vann 26 000 Euro på Vincennes. Vilken vecka lönborg!

Så stort Grattis/Tilykke både Anna och Michael!

Låt mig säga att jag tycker Commander Crowe är en fantastisk häst! Men ni undrar kanske varför jag inte har gratulerat och kommenterat elitloppsvinnaren? Ja jag får erkänna att det tar emot. Jag är faktiskt helt överens med Kolgjini denna gång att tränaren Solouy inte ska bjudas in till Sverige. Han har visat synnerligen dåligt sportmannaskap. Dels naturligtvis genom att åka fast för doping ett flertal gånger - och dessutom utan skrupler låter Commander Crowe tävla på det kontroversiella medlet Lasix - men också att för hindra andra hästar att delta i storlopp genom att stryka sina hästar på grund av "spårsjuka" (så var det ju i elitloppshelgen förra året när han fick dåliga spår). Å när man ser hur Commander Crowe går utrustad med alla kedjor och allt - naturligtvis inte otillåtet men... Som sagt en mycket fin och kapabel häst där jag kanske mest av allt önskar att ägarna hade ett sådant omdöme att de satte den i träning hos någon annan. Varför inte hos någon av våra mycket skickliga svenska tränare? Eller varför inte hos "pappa" Petri Puro?

Å nu till framtiden! Nelli Bell på torsdag på Tingsryd vet ni redan. Men det ni inte visste förrän nu är att både Nelli Memory (lopp 3) och den nya bolagshästen Nelle Red Turbo startar nu på söndag den 3 juni på Axevalla. Det ser intressant ut kan jag avslöja. Jag återkommer med kommentarer och analyser till alla tre dessa innan start på torsdag!

Tisdagshälsar
Anders

SNABBAST I ÅR!

"Vilken fantastisk häst!" sa Johnny på stallbacken direkt efter loppet igår. Å så beklagade han att Ludde inte lärt sig hur man kör lopp. "Han vet ju att jag har en startsnabb häst och vill ner till plankan och hade han släppt mig dit direkt hade vi kunnat växla spetsen tidigare". Det var en mycket fin Nelle Käck som uppträdde på Solvalla igår och som jag hört berättas undgick det inte heller experterna på TV. Han är ju som Johnny sa flegmatisk vilket gör att han är lugn och inte stressar upp sig i onödan. Så när Anna hade värmt färdigt kom hon och Käcken fram till oss på "första parkett" - alldeles intill vinnarcirkeln - och hälsade. "Vi ses här om en stund igen" sa till och med Anna lite kaxigt men så fin kändes han. Och visst hade hon täckning för påståendet även om det inte gick precis vår väg.

Omstart blev det och det var visst Goop och Nurmos som inte hade ordning på grejerna på favoriten.Käcken är pigg ut men inte det minsta uppstressad så det var bara att glida tillbaka för ny start. Och nu sticker de iväg framför all publik och det ser ett tag ut som Käcken enkelt ska få överta. Men då fortsätter Ludde köra hela första svång och snacka om att det går undan! 05-tempo första 250 meterna och 07 i 500 meter! Och Käcken travar klockrent och ser hur grann ut som helst där Johnny pressar på utvändigt för att sedan efter 500 meter få överta. Jag tänkte att de måste ha glömt att detta lopp till skillnad från nästan alla andra denna dag som är 1609 meter går över full distans! Två fyraåringar med denna öppning kommer inte att stå till mål utan nu bjuder de in alla där bakom!

Det mest imponerande är ju att hästen trots denna toköppning inte blir het och pullar utan är hur körbar som helst i Johnnys händer. Ludde kan ju inte acceptera detta utan går ut och han får överta efter 700 meter. Det har dittills bara hnadlat om dessa två hästar när Jorma varvet från mål glider upp i dödens. Första tusen har då avverkats på 11,8. Tempot hålls sen upp av Ludde och Jorma och Käcken springer på fint i Luddes rygg och in i sista kurvan väntar jag bara på att kradfterna ska ta slut efter öppningen. Men icke det ser till och med ut ett tag som att Johnny letar luckan och i alla fall inte vill vara kvar i Luddes rygg utan tråcklar sig ut i andraspår. Men in på upploppet så går de två därframme undan och det blir ett par längder fram men Käcken går oerhört fint och håller säkert undan till tredjeplatsen.

Jo det är klart att Solvallas bana igår var blixtrande snabb men ingen bana är ju självspringande utan det krävs också hästar som har kapacitet att springa riktigt fort och det såg vi flera igår. Och en av dem är vår! Han är för tillfället den snabbaste svenska fyraåringen (OBryan och Olympic Kronos är italienfödda) i Sverige på medeldistans med autostart. Med sina 12,3 igår är det bara - av alla svenskfödda (oavsett ålder) på distansen - fyra som sprungit snabbare i år och det är: Sanity. Commander Crowe, Landers Power och Mr Picolit! På samma tid hittar vi Friction och Oracle. Rätt hyggligt sällskap Nelle Käck hamnat i!

Inte konstigt att han blåste lite efter loppet igår men när jag väl trängt mig igenom publikhavet, snackat med Johnny och kommit in i stallet så stod han där tillsammans med sin skötare Anna och var pigg och glad och drack vatten! Han såg oförskämt oberörd ut och detta hänger nog ihop med det som Johnny benämnde som "flegmatisk" dvs han tömmer sig aldrig helt och hållet i loppen även när det går undan. Samtidigt - men helt och hållet en egen spekulation - kan det också vara orsaken till att han inte har fler segrar? Men på sikt måste detta var bra och eftersom han är stor och under utveckling tror jag inte vi ska vara oroliga. Det är som fem- och sexåringen han kommer att vara som bäst. 

Nåväl nu har vi kvitto på att han kan springa fort också så Sprintermästaren den 5 juli är siktet. Eventuellt kan det bli något lopp däremellan men inte helt säkert. Vi får se hur han tagit detta och så får Anna återkomma!
Det gör jag också om inte annat inför Nelli Bells lopp på torsdag på Tingsryd!

Nu är festen slut och det är vardag igen men det får gå det också!
måndagshälsar
Anders


 

TUR OCH SKICKLIGHET!

Ja det äventyret kom vi undan med blotta förskräckelsen och i synnerhet Jörgen som var glad att komma helskinnad tillbaka till stallet. Lönborg var ju lite ororolig för det snäva fjärde spåret särskilt på Solvalla å så precis framför publikhavet framför E-läktaren. Men så här illa var det väl ingen av oss som kunde tro. Särskilt inte då Nelli Miss - när vi hälsade på henne i boxen precis då hon kommit in till Solvalla från övernattningen ute hos Anna - var väldigt lugn och avslappnad! Hon såg ju också mjuk, smidig och lugn ut i värmning och provstarter. Snackisen ute på Solvalla var annars om det verkligen var omstart i den första starten och då gick hon ju iväg. Jag har inte sett några TV-bilder så jag vet inte. Nåväl bilstart i första hand gissar jag det blir i kommande lopp.

Annars har jag analyserat Nelle Käcks lopp idag, ut och in och framåt tillbaka och jag kan inte räkna ut hur han ska kunna förlora! Kolla vilka tuffa lopp han varit ute i senaste tiden med bra resultat och fina tider. Jag tar ställning och tycker han är lika stenklar som Hallsta Lotus! Så här kommer ett nytt försök och sitter inte denna ska jag emigrera till Sydafrika och börja tippa därifrån. De verkar veta nåt som vi inte vet!

Håll tömmarna!
Registrerat spel

Datum: 2012-05-27
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 24

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 3, 10
2  4, 5, 6
3  1, 6, 7
4  4
5  4
6  1, 2, 4
7  2, 5, 7, 8

432 rader x 1 x 0,50 kr = 
216,00 kr

Kvittonummer: C94C 7435 8930 1904


Söndagshälsar
Anders


AVKYLT!

I natt har det dragit en kallfront söderut över Stockholmsområdet. Ser inte ut som det medfört något regn men luften känns lite svalare och det är bra tycker jag. Solen som precis trängde igenom molntäcket kommer säkert att värma under dagen och om inte annat kommer den inre spänningen vara på topp framåt 16.28 i eftermiddag. Bara hoppas att märren håller sig kall när hon ska volta där framför E-läktaren!

Körde för övrigt loppet några gånger inatt! Hon måste ju slå knut på sig själv där på Solvallas fjärdespår så det blir en kort galopp och tappstart innan hon tar tag i grejerna och drar iväg. Och Jörgen letar position och var är det alltid ledigt...jo i fjärde invändigt! Det blir körning i loppet och det är bara att gotta sig och se fram mot en Kalmarrepris fast lite bättre. 700 kvar börjar bakspårshästarna stöta och de som suttit i rygg på ledaren knuffar sig ut i andraspår och Jörgen kan lugnt i sista sväng köra fram i rygg på Jocasta Lane som leder. Då kommer hela armadan långt därute i spåren och dödenshästen tröttnar tidigt denna gång och när luckan kommer skjuter Nelli Miss till och vinner med en hel längd! egentligen ingen mening med att åka ut till Valla när man redan vet hur det slutar1

Nåväl inget nytt att rapportera så här kommer raden! Håll i Jackpottömmarna!
Registrerat spel

Datum: 2012-05-26
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 23

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 12
2  4, 6, 7, 8, 9
3  2
4  2, 6, 9
5  3, 4
6  2
7  2, 3, 4, 6, 7, 15

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 67A0 2919 2512 3544


Lördagshälsar i språnget:
Anders


"FREDAGSMYS"

Ett av de värsta moderna orden jag vet som luktar dagis lång väg är just "fredagsmys" men kanske passande ändå på min fredag så långt. Så skönt att åka ut till ett Solvalla - som verkligen gjorde skäl för namnet - och slippa den där nervositeten att ha häst till start som kommer att drabba oss de kommande dagarna. Bara gå omkring på stallbacken och snacka med folk. Med Lönborg om Photo Princess - som sedan gjorde ett kanonlopp när hon blev tvåa från dödens. Och om Nelli Miss förståss, och att resan hade gått bra men att hon verkade lite brunstig i morse, galopprisken osv.

Satt sedan en stund med Jörgen Sjunnesson i solen och han tyckte loppet på Åby var en riktig bra prestation av Missen och att hon var nära galopp två gånger i Kalmar bl a i sista sväng och att det var därför han tappade lite mark där. Han påpekade att framgångarna så här långt för Team Nellevad är makalösa och att det är många som sliter hårt i många år för att få med en häst under elitloppshelgen och så har vi två, med chanser också!

Tittade in hos Anna i hennes Solvallastall för att kolla in hennes rikshäst Maxmara som skulle starta senare under eftermiddagen och så snacka vi lite skit också förståss. Bland annat berättade jag för henne att nu förstod jag varför DiLeva Käll kom med i Elitloppet. (Fats innerst inne vägrar jag tro att det är så). Det vill säga det som stod i Travronden idag att Fyrand bara fyra dagar innan han tog ut hästen till Elitloppet var ute och firade sitt födelsedagskalas på Erikssund! Fick han dessutom presenter av bröderna Larsson och familjen norman?? Nämen så kan det väl inte vara? Inte här i Sverige och inte av en glad gutt som bara går omkring och smilar.

Å så struntade jag i Solvalla - det kommer ju att bli tillräclkligt många timmar där de kommande dagarna - och körde norrut mot Knivsta och Östuna och gick runt en stund för mig själv i stallet och kollade in hästarna. Sen kom Janne Plog som berättade att han kört vår nye andelshäst på morgonen: Nelle Red Turbo och att han kändes "som en rund miljon" och "vinner inte han nästa lopp är det något fel helt enkelt"!
Sen kom Anna (den andra Anna alltså, skötaren) och berättade att hon kört jobb med Nelle Käck igår och att "han kändes som vanligt". Men det gick inte att ta miste på att hon har förhoppningar inför söndagen nu när han "tävlar i sen egen klass".

Vi kollade in Nelle Pride också som jag tycker bara ser större och större ut och då berättade Anna att Torbjörn Jansson hade sagt till hovslagaren (alltså på omvägar) att han kört en fyraåring som gick 14,0-tid på Solvalla och som om han inte bara sprungit och kikat på allt annat säkert gått 13,0 istället! Å så fick jag se en häst i en box utan namn och som verkligen inte såg något ut för världen utan snarare som ett gammalt ök om uttrycket tillåts. Det var världsstjärnan Crys Dream! Sen gick jag bort till Nelli Miss också som Lönborg har stallat upp under helgen och klappade henne på nosen och viskade i hennes öra! Så får vi se i morgon om hon fattade vad jag sa!

Sista etappen: bara att åka in mot Stockholm igen å till lägenheten på Söder. Trafikradion förkunnar att eftermiddagstrafiken redan är igång och att köerna ner på Essingeleden börjar vid Frösunda. Jag gör då ett klokt vägval tar Bergshamraleden och kör genom stan istället. Inga köer vare sig på Sveavägen eller Centralbron och jag som trodde jag skulle vara framme vid fyra låser upp dörren strax efter tre! Vilket flyt , inga trafikproblem, bara gaspedal och rätt beslut hela vägen. Så ska en slipsten dras Jörgen och Johnny, bara så ni vet! Å en timme extra att studera helgens programblad!

Återkommer med en jackpotrad i morgon bitti innan jag drar till Solvalla!

Fredagsmyshälsningar
Anders


ODDSHÖJARE!

Sommar och sol kom plötsligt och denna mycket speciella pingsthelg närmar sig med stormsteg. Har ni förresten hört den om stona som stod i sin hage och tittade längtansfullt bort mot vägkröken. Å till slut sa det ena stoet till de andra: "Sorry tjejer, vi hörde nog fel, det var nog pingsten som skulle komma".

Våra hästar är inte så högt rankade precis i Travronden eller Solvallaprogrammet. I alla fall inte så högt som vi själva tycker. Å det är ju bra! I Ronden är Nelli Miss bland B-hästarna och totalt nr 6 i ranken. De räknar med ett vinnarodds i trakterna av 15 gånger på henne. De tror mer på platschans och då väl efter Svanstedts båda hästar. Lönborg varnar för galopprisk från ett knöligt fjärdespår men om hon sköter sig hoppas han på pengar. Bra Micke, oddshöjande på vinnarspelet! Solvallaprogrammet har lagt henne på en elfteplats av 15 startande hästar! Så de har redan tagit ut startgaloppen eller...fast visst knäpper hon fler än fyra mostånader efter en kort galopp?

Travrondens ranking och tips till söndagen kommer ju inte förrän med fredagstidningen. Men Solvallaprogrammet tror inte Nelle Käck är med och gör upp om det. De rankar honom femma och tar med fyra hästar på sin kupong. Troligen är det segerprocenten (5%) som talar emot en högre ranking - mycket bra. Vi som vet hur det sett ut och skiter i statistiken vet ju vem vi ska satsa på!

Nelle Pride fick ju inte vara med men nära var det. Siktet - liksom för Käcken - är ju Sprintermästaren som går den 5 juli i Halmstad. Kval och final samma torsdagskväll. Men tills dess kommer han nog att få någon lämplig uppgift!

Nelli Bell startar på Tingsryd den 31 maj. Ett varv på mileovalen i ett lopp för ston som är stängt vid 120 000:-och med 35000:- i första pris dvs ett sådant lopp hon brukar vara ute i och vinna! Perfekt matchat! I skrivande stund har jag inte sett startlistorna och får återkomma till det. I alla fall meddelar Lars I att hon känns jättefin i jobben!

Nelli Memory är allt bara bra med i träning och Anna letar lopp. Samma är det med Nelle Red Turbo som var första reserv i ett lopp på Solvalla nu på fredag och hade samma otur som Priden! 

Men vi har ju inte bara bra hästar utan duktiga tränare också.

Först vill vi rikta ett stort TILYKKE till Michael Lönborg och till hans framgångar nere på Vincennes i veckan. Jean Michel Bazire körde i tisdags Orfeus Brodde till seger på tiden 12,5 över medeldistans och med 26000 euro i förstapris. Tydligen var det aldrig något snack om saken heller.

Samma dag gjorde Lars I ett hattrick och vann med 3 hästar! Truculent på Halmstad samt Fascination och Emparador på Jägersro! Jättegrattis!!

Avslutningsvis så var vi hos Sören och Viktoria igår och fotograferade två av hästarna i de nya teamen, bilder som jag hoppas kunna lägga ut på hemsidan inom kort. De hade bara lovord att strö över både Global Power och Nelli Eighteen May. Och har de rätt i sina bedömningar till hälften så är det gott nog! Nu sticker vi till Stockholm och på vägen dit passerar vi hos Lönborg och tar bilder på Saturn också!

Tidiga torsdagshälsningar denna festliga vecka!
Anders

ETT, TVÅ MEN INTE TRE...

---men så nära det var. Missen och Käcken var vi ju säkra på men att det bara skulle fattas fem ynka poäng för att Nelle Pride skulle komma med! Det var verkligen dramatik när man kikade på anmälningslistorna. Priden var första reserv i sitt lopp bara fem poäng efter Citrin som helst ville starta i stoloppet men där bara var första reserv och där fanns ingen som hade någon annan preferens. Så surt detta med Citrin kan man säga! Men det är ju helt fantastiskt att ha två hästar till start en elitloppshelg!!

Nelli Miss startar i lopp 11 på lördagen vilket är V75-5. Ett stenhårt lopp men ett hyggligt spår nämligen nummer fyra och klart att han som kvalade in märren får chansen även i finalen - Jörgen Sjunnesson! Hon är snabbaste hästen över distansen på främre volten och är ju startsnabb. Sen finns det ju ett par hästar på bakre volten som sprungit snabbare - Goops MT Evita och Jakobssons Gloval Kitten - men de ska ju ta 20 meter också och dessutom har de 11 hästar att runda. Men jag vill varana fär Order by Mackie med Johnny som såg ruggigt fin ut på Solvalla i onsdags! Men det blir svårt Jörgen att hitta 4e invändigt denna gång men för en skicklig kusk är inget omöjligt!

Nelle Käck - utmärkta spår fyra och med utmärkta Johnny Takter i jollen - är faktiskt med sina 13,4 am snabbaste hästen i fältet över distansen. Men det finns ju några utlänningar om inte annat (men de har å andra sidan dragit nitlotterna 7 och 8) nämligen: den finska hästen Buck Boko och O´Brian från Spagettiland som gillar att sprnga fort i alla fall på kort distans. Men jag tror ändå att Ludde från sitt innerspår kommer att stå för det farligaste mostståndet. Inte släpper han frivilligt inte ens till våran Käck! Å så Goop med Nurmos Caddie Gallant...jovars det finns andra bra hästar också att se upp med.

Nå, jag lär säkert återkomma i veckan med mer fördjupade analyser och kommentarer. Detta var bara en snabb glimt direkt efter att spårlottningen blev klar! Elitloppet då? Arch Madness tror jag ändå men jag undrar ju varför inte Nelle Käck blev inbjuden när man tog med en sådan som Di Leva Käll som statist! Dessutom tar man ut den hästen innan Friction har visat upp sigigen igår! Chansen fanns ju också när Ludde blev tvungen att stryka Raja Mirchi men...Nej den där norrmannen - fyr han!

Söndagshälsar
Anders


HÄNRYCKNING!

När annandagen försvann som helgdag har nästan det där med pingst fallit i glömska. Ja redan när den fanns kvar så var det nog inte alla som reflekterade över varför det firades i den kristna världen. Bara att det är en jäkligt fin helg när som naturen är som vackrast och det passar bra att vara lite extra ledig då. (OK har man hästar spelar vardag eller helgdag ingen roll, det är samma rutiner oavsett vilket.) Orsaken till firandet är att det var då som den helige ande (obs inte den helige anders!) visade upp sig och det döptes människor på löpande band och alla blev hänryckta och talade i tungor osv. Låter ganska festligt eller hur dvs som en vanlig lördagskväll i en svensk folkets park...

Nu svamlar han iväg långt från ämnet tror ni men ingalunda. Nästa helg är det pingst och då har vi alla chansen att bli hänryckta på Solvalla och tala i tungor osv. Då startarr Nelli Miss och Nelle Käck inför 25-30000 som de kommer att frälsa och garanterat kommer den helige ande(rs) att vara på plats! Ja Nelli Miss vet vi ju  är med i Diamantstofinalen på lördagen medan Nelle Käck kan vi bara vara 99% säkra på. Vetskap får vi strax efter kl 17.00 i morgon söndag så anmälningslistorna är klara. Sen måste vi ju förståss gardera oss för sjukdomar och risken för skador på hästarna.

Det som är lika roligt som att kolla anmälnings- och startlistor är ju att spekulera innan man vet om motståndet. Jag har fått lite hjälp av Magnus ("Skoternisse") som räknat pengar och poäng på tänkbara fyraårigar som Käcken kan få möta. De han brukar möta i exempelvis Kungapokalsfinalen eller Solvallas fyraåringsserie har ju alla tjänat mer än 400 tkr. Så de är borta. Sedan har några med mycket poäng kvalat in till andra finaler elitloppshelgen bl a inom V 75. Visst kommer han att få tufft motstånd och hästar med dokumenterad form kommer säkert att vara med. Men kanske vi får anledning att spänna bågen lite hårdare denna gång och hålla tummarna för ett bra spår. Odds på 30-40 gånger pengarna kan vi nog inte hoppas på.

Nåväl vilken vecka det kommer att bli fylld av spänning och spekulationer! Och det spås dessutom högtryck över Stockholm även vädermässigt nästa helg! Strålande sol, nästan vindstilla och +25 grader visar Aftonbladets väderkarta! Inga problem att bli hänryckt då inte! I väntan på festen så svalkar vi oss med en vanlig sjuttifemma i och för sig kryddad med jackpot! Håll tömmarna här kommer den:

Registrerat spel

Datum: 2012-05-19
Bana: Gävle
Spelform: V75, omg. 22

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1
2  3, 6, 7, 9, 10
3  2, 3, 7, 10
4  9
5  1, 4, 9, 10, 12
6  2
7  2, 7, 8, 11

400 rader x 1 x 0,50 kr = 
200,00 kr

Kvittonummer: CF0C F243 0930 5900


Lördagshalsar
Anders


SNABB RÄTTELSE!

Jag var inte tillräckligt uppmärksam när jag kollade listorna över finalklara till Diamantstofinalen nästa lördag. Det är åtminstone tre hästar som kvalat in från 20 meters tillägg vilket betyder att det blir 15 hästar i finalen. Vem som blir 15e häst har jag svårt att lista ut men troligen gårdagens fyra: Order by Mackie och då blir det fyra på tillägg. Ju färre på framvolten ju bättre!

Noterar också att vår Nelli Miss av de finalklara hästarna har den näst snabbaste tiden över distansen med voltstart i år av alla ston. Hon ligger med sin Åby-tid på 7e plats och framför ligger Goops MT Evita med sina 13,6 (Halmstad!). 

Hälsar
Anders


I SKUGGAN!?

Jag ska nog bara snacka för mig själv egentligen men visst hamnar Nelle Pride i skuggan av sin kompis Nelle Käck. När det gäller fotboll har jag alltid gillat de där slitvargarna på mittfältet som inte får något gratis, som måste vara med både framåt och bakåt och som sen serverar målgörarna smörpassen som gör att de kan trycka dit den bara och få sin "credit". Nu håller ju inte den liknelsen med Priden och Käcken för Käcken tvingas ju också göra sina egna lopp men det ser ut som han har det enklare på något vis.

Hur jag än rankade hästarna igår inför loppet så hamnade Priden sist. Strax innan loppet kikade jag lite extra på tiderna och såg då att det egentligen inte såg så dumt ut. Flera som hade sprungit bättre tider senaste tiden hade gjort det på Gävle, Sveriges snabbaste bana. Av de fem som deltog i loppet igår och som också varit med i kungapokalskvalen hade Nelle Pride bästa tiden!

När bilen släppte fältet gjorde sedan Jansson det enda rätta nämligen att försöka hitta ner till plankan och där hittade han nämligen fjärde invändigt ganska snabbt. (Konstigt men där verkar det alltid vara ledigt - "platsen bakom pelaren"?). Å fort gick det, första 250 efter 07,9 och 500 efter 10,8. Inte konstigt att det splittrades upp och det såg ut som Priden hade svårt att följa och tussarna ryckte Jansson tidigt. Tempot hölls uppe så 1000 meter passerades på 11,6. Den som stod för farthållningen i dödens var ju Annas andra häst i loppet: Global Noble som såg fin ut men självklart tröttnade till slut. Och den som fick smörresan var On Track Piraten som satt bakom global Noble och stack undan i sista sväng och såg stenklar ut på upploppet när Melanders häst äntligen fick luckan (favoriten galopperade) och kom som ett spjut och fångade upp Piraten strax före mål.

Vinnartiden blev 13,1 och där bakom går Nelle Pride som vanligt i sin kämpande stil hela vägen in i mål och tappar femteplatsen i sista steget till Johanssons stjärna Cao Dai.  Den sjätteplatsen kan jag säga var en prestation jag inte räknat med mot detta stentuffa gäng nästan värdigt en egen "kungapokalsfinal". Okej jag tror också att Nelle käck är en bättre häst med högre potential men kom ihåg:

- Priden har tjänat drygt 230 tkr på sina 24 starter vilket gör ett facit på i snitt knappt 10 tkr per start;
- Han har varit på plats i knappt hälften av starterna;
- Han har lika många segrar som Käcken;
- Han har ofta varit ute i tuffa gäng och i 10 av starterna i erkänt hård konkurrens på Solvalla;
- Innan Kungapokalskvalen hade han inte sprungit fortare än 16,4 am och då sänkte han till 14,6, nästan 2     sekunder!!
- Igår rekordsänkte han ytterligare 0,6 sekunder till 14,0 am - remarkabelt skulle jag vilja säga!
- Kom också ihåg att storebror Nelle Pelle och storasyster Nelli Miss - liksom mamma Farmer Pride - har blommat ut först som femåringar.

Så ut ur skuggan Nelle Pride och sola dig i den glans du förtjänar! Att sedan speakern när han läste upp resultaten sa Nelle Pelle istället må väl vara förlåtet. Måhända har han sett vissa likheter? Nu får vi avvakta och se hur han klarat dessa båda rekordsänkningar på kort tid och återkomma tll hur Anna ser på den fortsatta matchningen.

Tyvärr kom inte Nelli Memory med på Eskilstuna (första reserv) så nu blir det att leta i propphäftet. vid en hastig blick såg det inte helt enkelt ut med lämpliga lopp.

Såg också Nelli Miss igår hos Lönborg efter ett lättare jobb och hon såg fin ut. Finalen blir stentuff och de sista tre kvalade in igår på Solvalla. Alla som kvalat in startar på 2140 meter vilket innebär att det bara blir 12 hästar i finalen och nu måste vi hålla både tummar och tömmar för ett bra spår! Lönborg har också en plan efter finalen på Solvalla, nämligen att på Tingsryd den 13 juni (1609 meter auto) börja kvala in till 3e raka Diamantsto-finalen! Det går sammanlagt 8 kvallopp så om man inte vinner sitt kval kommer det nog att krävas bra prestationer i ett par sådana lopp. Men belöningen då, jo finalen går Åbergskvällen den 31 juli på Jägersro!

Tänk nu på att det idag inte bara är Stora Metadagen utan också Folknykterhetens dag. Det skålar vi för!

Flygarhälsningar
Anders

KOMMENTERA MERA!

Först för att det inte bara ska bli en monolog detta vill jag göra er uppmärksamma på att det finns möjlighet att kommentera inläggen på denna blogg. Hur detta funkar listar ni säkert själva ut och ni andra ska bara vara uppmärksamma direkt under inlägget på om det finns några kommentarer och i så fall klicka vidare.

Sedan glömde jag igår att rapportera om Nelli Bell - det är ju så mycket nu förtiden. Hon var på återbesök i torsdags och är fortfarande lite röd i halsen. Så man passade på att ge henne ytterligare en behandling som hon inte hade fått om hon varit frisk i halsen. Detta betyder att det blir inte någon start den 22 maj men den 29e är fortfarande inom räckhåll. Vi får avvakta och se.

Sen kunde jag inte låta bli att köra nördspåret igår igen. In och kikade på "topplistorna" och konstaterade att Team Nellevad ligger på 19e plats bland hästägarna när det gäller att vara vinstrikast. Våra fem hästar har på 32 starter i år sprungit in 708 tkr vilket innebär 23 tkr per start i genomsnitt. Segerprocenten är 16%, platsprocenten är snudd på 70% och pengar har kusarna tjänat i 29 av 32 lopp! Uppfödare Grundström har också en fin statistik - mycket tack vare våra hästar, men också några till som utmärkt sig. Hans uppfödningar har snart sprungit in en miljon kronor i år och på det är han 23a i uppfödarligan på 58 starter. Och då är han jämförd med många storuppdödare där ett femtontal som ligger framför har 100 eller fler starter under året.

Årgångarna 2007 och 2008 registrerades per år ca 3500 travare i Sverige och det brukar vara fifty/fifty hingstar och ston. Det betyder att i nedanstående jämförelser talar vi om en population per år på ca 1700 hästar. Så hur vi än jämför kan vi bara konstatera att Nelle Käck är en topptravare! Han har den 4e snabbaste tiden (delad placering med några till) av alla fyraåriga hingstar/valacker i år över medeldistans och med bilstart med sina 13,4. Dvs den tid han noterade i Kungapokalen. Intjänade pengar i år ligger han med sina 279 tkr på en 11e plats. Kompisen Nelle Pride hävdar sig också jättebra i kullen som är 52a tidsmässigt med sina 14,6 och pengamässigt med sina 101 tkr ligger han på en 59e plats.

När vi kikar på Nelli Miss är det ju betydligt fler hästar vi jämför med eftersom gruppen heter "ston 5 år och äldre". Stona tävlar ju fram till 10 år och det betyder att gruppen består 8-9000 ston. Var hamnar hon då? Med sina 14,2 som hon noterade på Åby över medeldistans och med voltstart ligger hon nu på en 6e plats. Och med  199 tkr som hon tjänat i år intar hon en 27e plats. Visst har vi anledning att vara både imponerade och stolta! Nelli Bell är ju på gång med sitt aprilfacit och har fått en välförtjänt pust nu. Och även om inte Nelli Memory skulle utvecklas som vi hoppas så är det ju ändå ett fantastiskt facit så här långt vi kan redovisa.

Så nu vill vi unna både er som redan är andelsägare och resten av mänskligehten möjligheten att vara med i ett nytt andelsbolag, nämligen Team Nellevad nr 3 även kallat "Syd" eftersom vi tänkt ha Jägersro som hemmabana för detta team. (Förhoppningsvis kan vi även inom kort lansera ett Solvallabaserat liknande team.) Jägersroteamet består av tre hästar: en treårig hingst Saturn (danskfödd helbror till Mars) som är startklar inom några månader, Nelli Eighteen May en tvåårig syster till Nelle Käck men med Olimede som pappa och som ser riktigt lovande ut, samt en ettåring Nelle Atticus Big som är brorsa till Nelli Bell.

Det finns 50 andelar till salu och insatsen från början är 8000:- + moms dvs 10 000:- (momsen får vi ju tillbaka och kommer då att täcka en del kostnader). Månadsinsatsen ska inte behöva bli högre än 700:- per månad och andel. Bara nyfiken eller riktigt intresserad så kontaktar du undertecknad på [email protected] eller telefon 073-4366254 så får du ett prospekt. Om vi får tillräckligt många andelar sålda så räknar vi med att dra igång den 1 juli i år.

Och så till dagens enda men veckans tredje V75 möjlighet! Håll tömmarna ni!
Registrerat spel

Datum: 2012-05-13
Bana: Bjerke
Spelform: V75, omg. 21

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 9
2  2, 4, 6, 9
3  1, 12
4  4
5  1, 6
6  1, 2, 4, 6
7  1, 3, 6

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: C50C 0CC0 0538 1904

Söndagshälsar
Anders




OTROOOOLIGT!

Visst var det så Arne imponerad sa på den gamla goda Kurt Olsson-tiden! Risken är ju stor nu att man själv håller på att bli just en "Kurt Olsson". Ni vet den där självsäkra och stöddiga typen med storrutig hästhandlarkavaj och mycket brylcreme och som kan allt! Nä vi måste behålla vår fina ödmjukhet trots att det ser ut som vi har hästar med både på lördagen och söndagen på Solvalla elitloppshelgen. Låt detta inte stiga er åt huvudet kamrater för snart vänder det. "För så är det" för att citera en annan självsäker och berömd figur nämligen Karlsson i Strindbergs Hemsöborna.

Nelli Miss gjorde ju ett kanonlopp igår! Hjärtat är ju alltid i halsgropen när hon voltar, slår med huvudet och konstrar och nu såg det ju ut som det skulle bli galopp. Men så fort hon hör kommandot "kör" sticker hon iväg och Jörgen hänger med. Å va fan gör han, jo kastar hästen in på innerspår. "Ja men vi skulle ju köra för en finalplats snälla Jörgen". Ut ur första sväng är det fjärde invändigt som senast. Och så kommer chanserna. "Gå ut då" skriker jag i soffan stärkt av en fredagsöl. Men han sitter kvar. Sjuhundra börjar de som kan köra att flytta ut i spåren och Jörgen glider fram position efter position. I sista sväng hoppar de två utvändiga men han sitter lika coolt kvar på innerspåret och börjar så smått komma upp i rygg på ledaren. "Kanske, kanske andraplatsen" tänker jag. "Du är underbar Jörgen, vilken snitsare", när han bara några tiotals meter från mållinjen får luckan och drar i högertömmen och Missen skjuter fart som ur en kanon! "Hon vinner" skriker jag men tyvärr hade jag fel för en gångs skull. Målfotoslagen men centimeter måste det vara men en andraplats och därmed final i Diamantstoet igen!! Plus 50000:- i prispengar.

Visst är det "otrooooligt": torsdagen med Käcken och fredagen med Missen men också hur det varit som helhet hittills i år! Lönborg ringde alldeles nyss och var förståss jättenöjd. De hade kollat upp Nelli Miss idag och hon var mjuk och fin trots loppet igår. Men de behandlade båda framknäna mer "för säkerhets skull" inför finalen. Lönborg tyckte hon var så fin att det det inte varit en final på Solvalla om två veckor utan bara ett vanligt lopp så hade hon fått gått ut nästa vecka igen! Men nu får hon ladda för att möta stenhårda toppston och 25-30000 människor på Solvalla om precis 14 dagar.

Tänk om liret kunde sitta på samma sätt som våra hästars prestationer. Håll tömmarna för dessa rader!


Registrerat spel

Datum: 2012-05-12
Bana: Dannero
Spelform: V75, omg. 20

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 8
2  4, 13
3  1, 2, 6, 8
4  2
5  10, 12, 14, 15
6  3
7  1, 2, 3, 4, 5, 7, 9

448 rader x 1 x 0,50 kr = 
224,00 kr

Kvittonummer: AD24 55D3 0478 1100

Lördagshälsar
Anders


VILKEN PRESTATION!

Det är konstigt med känslor. I skallen har man allt klart för sig och försöker intala sig att detta är egentligen otroligt och fantastiskt. Vi har ju inte alls hållit på många år i Team Nellevad vilket i princip är liktydigt med mitt eget travhästägande. Å så får vi uppleva det som många inom sporten bara drömmer om dvs att ha en häst i en av de stora årgångsloppen. Och till råga på allt gör hästen en mycket stark prestation och blir femma! "Du låter inte glad pappa", sa dottern i telefonen direkt efter loppet. Det måste vara nån form av vinnarskalle som känslomässigt ta över förnuftet. Men bara en stund efter loppet och nere på stallbaken när man träffar hästen och teamet runt honom så bubblar glädjen upp.

Och idag, dagen efter,  är jag helt enkelt bara skitglad. Vilken häst Nelle Käck är! Jag tror aldrig jag sett honom göra ett dåligt lopp och inte igår heller mot tuffast möjliga motstånd och där vädret kunde vara en bra ursäkt för att underprestera. Loppet blev ändå inte för vår del som vi spekulerat i. Han var inte lika snabb ut eller också var det de andra som var snabbare så Jorma tog snabbt upp och hamnade i fjärde utvändigt. Men i övrigt stämde det och finnen tog spets och det gick 10-tempo första 500. Sen kunde inte Ludde hålla sig utan lämnade tredje utvändigt, vek fram körspöet och började trycka på ledaren. (Som någon sa: tänk vilka fina hästar Ludde tar fram hela tiden synd att han inte kan få bra kuskar att köra dem också). Inte kunde han väl tro för ett ögonblick att finnen skulle släppa? Första femtonhundra gick i tolvtempo och då tar helt plötsligt den finska sisun helt slut och Ludde får överta och försöker köra undan vid utgången av sista sväng. Under tiden har Jorma tröttnat på att sitta i andraspår bakom "sithästar" och tar rygg på Ingves ute i tredjespår genom hela sista sväng. I ryggen smyger Svanstedt och Kihlström med sina smygkörda och spurtar förbi Käcken. Men vår kuse går lika starkt som Luddes häst över upploppet och blir fyra. Nä men va fan det kom nån annan smygkörd längst inne på snikspåret och tar sig förbi via målfoto. Skit också men kanon med en femteplats och återigen en stark prestation! Jorma var mycket nöjd efter loppet och sa att han kändes bättre nu i finalen än i kvalet! Uppåtform alltså!

Ny rekordsänkning till 13,4 och denna gång i andraspår och sista halvvarvet i terdjespår! Han har i och med detta den 4e  snabbaste tiden över distansen för fyraåriga hingstar/valacker i år (bara de tre första igår har sprungit snabbare). Detta var fjärde gången i rad han rekordsänkte och har i år blivit sammanlagt en sekund snabbare. Å så är han ju jämnheten själv trots att han bara vunnit en gång. På snin 21 starter har han bara missat pengar 2 gånger och varit bland de tre 12 gånger! Och nu har han fina 2450 startpoäng och på kontot finns det 398 520:-. Så vilken jävla tur att han inte blev fyra. Nu får han nämligen chans att prya på Solvalla på elitloppssöndagen för han ska ju ändå dit om ett par år och göra ett riktigt jobb! Det finns nämligen ett fyraåringslopp samma dag som elitloppet går som är stängt vid 400 000:- (hade han blivit fyra hade han ju klivit över den gränsen). Det är över medeldistans och ett fint förstapris på 100 tkr. Och han kommer inte att stöta på någon av hästarna från igår - de har alla tjänat mer pengar. Vare sig de fyra som han hade före sig i mål eller de sex som han lämnade bakom sig! Betänk att hästar som det snackade mycket om innan: Brad de Veluwe, Donttellmewhattodo... inte kommit i mål ännu!

Jag vill passa på att tacka hela teamet runt Nelle Käcks framgångar och särskilt den sagolika prestationen igår. Igår var de som gjorde jobbet: Anna, Anna, Alva och Jorma! Stort tack tilll er men till alla som jobbar hos Forssellskan! Å så ses vi på elitloppssöndagen - tänk bara att få skriva denna mening!

Å alla ni andra: missa inte Nelli Miss i kväll på Kalmar. Med riktigt flyt kan det bli en anledning att besöka Solvalla även på lördagen elitloppshelgen! Jörgen fick i alla fall köroder av oss som var på Åby igår kväll och vet vad siktet är inställt på. Han tyckte också det skulle bli kul att köra på Solvalla denna speciella helg!

Extra glada fredagshälsningar
Anders

SJU NERVÖSA TIMMAR KVAR!

Om en halvtimme styr vi kosan norrut! Äntligen känns det som. På väderradarn kan man nu se att regnet tagit sig in över Göteborg men enligt Aftonbladets vädertjänst ska det vara uppehåll en kort stund när vi ska in i vinnarcirkeln dvs strax efter halvåtta.

Lennartsson stod och var kaxig i TV-studion igår kväll. Han trodde inte Nelle Käck skulle kunna "klämma sig in" mellan hans häst och finnen. Det behöver han ju inte heller eftersom Käcken spetsar och sedan släpper till finnen och då sitter ju Lennartsson tredje invändigt. Å då får kanske äntligen Patrik Skoglund en tupp i halsen? Dessutom sa Lennartsson att Donttellmewhattodo är en halshäst som inte tål fuktig luft. Hihi kolla prognosen Per skulle jag vilja säga!

Det enda oroande inför kvällen är att Jorma spikar Brad de Veluwe??? Tänker han inte köra för seger??

Skulle det skita sig ikväll med exempelvis en startgalopp så får vi se fram mot Nelli Miss lopp på Kalmar imorgon. Tänk om......

Och på onsdag den 16 maj startar Nelle Pride i Solvallas fyraårsserie där förstapriset är 150 000:- och en finalbiljett, Spår 6 bakom bilen och med Torbjörn Jansson i sulkyn! Stentufft motstånd, nästan av samma kaliber som Käcken möter idag. Hur man än rankar Priden så hamnar han sist i detta gäng! Men trav är trav och alla lopp ska köras!

Torsdagshälsar
Anders



Registrerat spel

Datum: 2012-05-10
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 19

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 6
2  1, 6
3  2, 3, 6
4  4
5  4, 6, 8, 9, 10, 11
6  3, 8
7  1, 3

432 rader x 1 x 0,50 kr = 
216,00 kr

Kvittonummer: 472C 4717 0C78 5104


RYKANDE FÄRSKT - SENASTE NYTT!

Talade med Anna bara för en liten stund sedan. Hon andades optimism och som svar på hur loppet kommer att sluta sa hon: "Jag säger som till alla andra som frågor om chanserna, att jag kan bara konstatera att Nelle Käck på sina 7 starter i år inte blivit sämre än trea så varför skulle det bli annorlunda i morgon?" Lite härligt kaxigt eller hur med tanke på hur "experterna" rankar vår kuse!

Han tog det senaste loppet och långresan riktigt bra och Jorma var nöjd med hästen. Han gick ett intervalljobb i måndags och kändes fin. Men som Anna påpekade det är ju ingen som glänser i jobb och värmningar utan han sparar sin krafter till loppen. Utrustningsmässigt blir det samma som i kvalet dvs samma tunna aluminiumskor ("så nära barfota man kan komma") och så "luddet" på sidorna som nästan blir som ett halvstängt huvudlag. Om vi får möjlighet i morgon ska vi be Anna förklara varför hon är försiktig med att låta honom tävla barfota. Jag fick en förklaring på telefon som är svår att förmedla i skrift på detta sätt.

Jag passade också på att fråga om hur hon såg på löpningsförloppet. Hon tror inte finnen - Brad de Veluwe - kommer att utmana Nelle Käck om ledningen. Han vet att Käcken är snabb och att Jorma kör och finnen har en häst som lätt kan bli het. Så när väl Käcken sitter i ledningen så kommer finnen med en fråga och då släpper Jorma till bästa ryggen. Å sen kommer väl Ludde upp i dödens och trycker på så båda dessa hästar blir trötta och så kommer luckan på upploppet!

Nelle Käck åker tillsammans med Stig H:s hästar tidigt i morgon bitti ochde  räknar med att vara framme vid ett-tiden så han hitter äta, dricka och slappna av efter resan. Nej allt är faktiskt bra, säger Anna. annars brukar det alltid finnas något litet orosmoln men hon kunde inte hitta något sådant på Knivsta-himlen denna gång! 

Sen har jag ägnat mig åt lite besvärjelser också och kollat vad namnen på konkurrenterna betyder. Klart att detta har betydelse för hästarnas självkänsla vad de blivit döpta till. Som ni redan vet är Luddes häst Opitergium döpt efter nån liten skitby i Spagettiland och hur kul kan det vara. Finnen - Brad de Veluwe - Veluwe är ett vackert landskap i Holland och det är väl inget för en hingst att heta å Brad måste väl vara den där smörige skådespelaren? Panne de Moteur betyder motorkrångel helt enkelt och passande nog! Fawkes är antingen en Harry Potter figur eller en engelsk legosoldat  från 1500-talet och det låter ju dött och kallt. Räkor kan ju inte ens springa så Prawns är ju inget att oroa sig för och Attorney är en sorts jurist eller advokat och har väl inget på en travbana att göra. Den enda Edward Ale jag hittar på nätet är en 60-årig gubbe i New Jersey och den får gärna hästen efterlikna. Mr Vida då, jo jag hittade en filmsnutt på you tube "Mr Vida Infinita" och är det den hästen är döpt efter kan det bara sluta på ett sätt och det såg inte kul ut. Å så ovädret Stormsky som det verkligen inte slog några blixtrar kring i kvalet. Återstår Donttellwhattodo och det tänker vi inte göra heller så kan du ju köra i bakvarv hela loppet.

Nej vår häst är den ende i fältet med ett vinnande namn! Synonymer till Käck är: pigg, modig, kavat, djärv, frejdig, oförfärad, dristig ... osv. Det kan bara sluta på ett sätt!

Onsdagshälsar
Anders

BRA MISS AV MISS

Ja kanske det var så ändå. Före loppet sa Kasper K Andersen - som skulle köra Nelli Miss i lärlingsloppet - att hon kändes jättefin (eller möjligen sa han "kämpebra", eftersom han är dansk). Å så i starten händer detta som bara inte får hända när man kör 60 mil för att se hästen vinna! Hon startar lika fint som vanligt och har nosen före sina konkurrenter och ser ut att vara på väg mot ledningen när hon slår på en kort galopp. Ställer sig snabbt men hamnar sist i fältet och serveras sedan ett snällt lopp av Kasper som mestadels kör invändigt. In på upploppet är det ju en mur av hästar framför men hon ser ut att ha mycket krafter kvar och spurtar starkt och blir målfotoslagen i kampen om sjätteplatsen och sistapengen, tyvärr. "Vi hade vunnit om inte galoppen kommit" sa Kasper efter loppet. 

Tjejen som var med som hästskötare spekulerade också i att strulet på resan från Malmö till Vaggeryd  skulle kunna ha påverkat Missen (även om jag inte tror det). Hon berättade att de råkat ut för en däckexplosion på hästbussen där de hade sammanlagt fem hästar lastade. De fick krypa på lägsta växel i en timmes tid innan de hittade en lämplig plats där de kunde stanna för att lasta över till den nya transport som var på väg. Naturligtvis kom de sen sent till tävlingsplatsen och det blev lite stressiga och inte särskilt optimala förberedelser. Men det syntes i alla fall ingenting på hästen innan loppet.

Varför var det kanske ändå en bra "miss" då? Jo Missen fick ju ett snällt lopp och hade alla krafter kvar när hon gick i mål. Å de kan ju vara bra att ha redan nu på fredag den 11 maj i ett kval till Diamantstoet på Kalmar. Samma tävling där hon på Halmstad kvalade in till Åbys tävlingar i samband med Olympiatravet. Skulle hon gå vidare denna gång är det final på lördagen under Solvallas elitloppshelg! Det ni! Men det blir tufft förståss och många bra hästar emot. Vid en snabbkoll så noterar jag att Staro Divine - en riktig racer ni vet - gör sin andra start för året. Från bra lägen i förstasvolten har Stefan Persson och Uhrberg bra hästar. Vår märr som har försiktige Sjunnesson i sulkyn har tyvärr fått bakspår - spår 9 - i en välfylld främre volt med 10 hästar totalt. Men jag hoppas Jörgen får svårt att hitta ner på innerspår denna gång! Nelli Miss är för övrigt den med näst snabbaste rekordtiden i loppet. Staro Divine - förståss - är snabbare men står med 20 meters tillägg. Så en liten chans till finalplats är inom räckhåll (en plats bland de tre första brukar räcka)! Lopp 8 på fredagkväll alltså och 100 000:- till vinnaren!

Och eftersom syster inte hade flyt så hade inte helle broder Nelle Pride tur i de norska inbjudninagarna. En plats som andra reserv räckte inte för att komma med i någon av Bjerkes tävlingar på söndagen under Oslo Grand Prix. Tyvärr, tyvärr så nu undrar jag om det inte blir ett lämpligt lopp på Solvalla den 16 maj. Varför inte Solvallaserien om poängen räcker. Å tisdagen den 22 maj finns ett stolopp stängt vid 30 tkr på Eskilstuna som kunde bli en lämplig uppgift för Nelli Memory. Som blev lite trött sista  50 meterna på Gävle enligt Anna men blåste inte särskilt mycket när hon kom till stallet. Troligen gick det lite för fort sista delen av loppet för henne helt enkelt.

Men nu passar vi på att ta ett kortare perspektiv, nämligen torsdag! Vad händer då säger kanske någon jubelidiot? Som om inte hela Sverige just nu är koncentrerad på denna stora sporthändelse i landet. Jaha, hockey-VM säger då någon ännu större jubelidiot. Här snackar vi riktig sport, säger jag då, inte nåt larvigt petande med kryckkäppen efter en lakritsglass.

I alla fall i skrivande stund är det ca 60 timmar kvar (start 19.30 på torsdag 10/5) till Nelle Käcks start i Kungapokalen på Åbytravet. Vi blir nio personer i hejaklacken som på VIP-plats kan beskåda det hela. (Å ni som inte kan ta er dit kan ju knäppa på TVn och ratta in TV4 Sport där hela V75-omgången sänds direkt från klockan 19.00). Jag läste igår kväll i Åbyprogrammet och var tidigt ute i morse och hämtade Ronden för att se vad de säger om våra möjligheter. Inte är vi särskilt betrodda och då är det ju inte prestationen i kvalet som drar ner betyget. Det är nog gamla svaga meriter i form av endast en viktoria i karriären. Men vi vet ju hur loppen gått till och hur nära det varit och att Käcken ingalunda är en vek "icke-vinnare". Nåväl Ronden rankar honom sist och Åbyprogrammet 3a från slutet (bara bra och oddshöjande igen!). Men de har i texterna svårt att avskriva honom och påpekar hans startsnabbhet och spekulerar i att han kanske till och med är så starsnabb att han kan ta en längd på favoriten?? Ronden sträcker sig till "nypa en plats vid klaff" och det är väl det realistiska.

Annars är drömscenariot följande: från start öppnar Brad de Veluwe riktigt snabbt och öppnar upp ett par längder till bakomvarande (Donttellmewhattodo) och att Käcken hakar på, får luckan och kan krypa ner i vinnarhålet. Sen har Ludde fått upp farten och kommer och trycker med sin världsstjärna men finnen släpper ju förståss inte. Det blir körning och Käcken smyger enkelt med som han brukar. Väl inne på upploppet ser han extra käck och morsk ut å så släcker han båda dessa stjärnor! Men inte från snikspåret utan han får regelrätt luckan i sista sväng och kan dra upp sin patenterade långsspurt! Sen är det bara att lugnt och städat knalla bort till vinnarcirkeln och därefter till luckan och hämta ut kovan. Jo i den ordningen får det bli! Å så i mitten av juni får man väl sitta vakt vid brevlådan då utbetalningskortet på 100 000 euro dimper ned.
 
Lite kul var det i Travrondens presentation av deltagarna att de tagit fasta på det tips jag skickade till Freidenvall i förra veckan nämligen Käckens släktskap med kungapokals- och elitloppsvinnaren Conny Nobell. De skriver just att: "vinner Nelle Käck Kungapokalen så kan Ring in Peace ståta med något speciellt. I så fall har hon både en son och dotterson som vunnit det viktigaste medeldistansloppet för fyraåringskullen".

Jag återkommer om det händer med vad som händer så fort det gör det och några mer spekulationer tänker jag också kosta på mig innan torsdagskväll. Det är ju en del av gerjen och njutningen!

Tisdagshälsar
Anders


HÄNDELSERIKA DAGAR!

Det blev bonus i torsdags kväll igen. Förvisso bara 2000:- men jag hade ju inga större förhoppningar med tanke på spår och motstånd. Men Nelli Memory gjorde ett OK lopp. Tony Wallin styrde från sitt bakspår in i smeten och hästen höll sig till trav och kom ut på andra sidan med en position som blev 4e utvändigt efter halvvarvet. Varvet kvar när sedan Jorma - som sitter bakom Memory - styr på i tredjespår så väljer Tony att sitta kvar och det visar sig vara ett bra beslut. När de andra går ut framför Jormas häst så kan han enkelt flytta fram positionerna till andra utvändigt och i sista kurvan ser det riktigt bra ut. Men när de framför ökar tempot ytterligare ett snäpp så hänger inte Memory med fartmässigt och sista femhundringen går faktiskt i 12-tempo. Hon tappar femteplatsen precis på mållinjen men det blir alltså 2000:- in på kontot och hon noterar en fin tid på 16,9 am. Nu står hon perfekt med pengarna på 29 900:- så nu Anna är det bara att leta proppar för ston som är stängda vid 30 tkr. Å det finns faktiskt ett sådant lopp på Eskilstuna den 22 maj där hon i och för sig får stå på tilläggsvolten. Vi får se vad Forssellskan hittar på!

Å i morgon bär det av till Vaggeryd. Ni vet den där skapligt nya banan som ligger precis vid E4. Av strecken så här långt är det ett väldigt jämnt lopp där sex hästar - bland andra vår Nelli Miss - har fått de flesta strecken. Platschans tror Lönborg som för övrigt verkar ha städning av stallet på gång. Kommande vecka tar han inte ut mindre än 15 av sina drygt 30 hästar i olika lopp. Till Åby på torsdag har han exempelvis 6 hästar till start! Så då kanske vi som är där - vi blir som Socialstyrelsens brödskivor en gång på tiden dvs- 6-8 andelsägare som är på plats - kan få en pratstund med honom också mellan alla utselningar.

Apropå torsdag så har ni kanske sett att Kungafinalen blev första avdelningen på V75 (jag skulle gissa att klockan då är vid halvåttatiden). Jag trodde man skulle spara det bästa till sist men nu bränner man av fyrverkeriet från början. Och som vanligt så blir inte Nelle Käck särskilt betrodd. I alla fall inte av Åbys så kallade tipsexpert som inte nämner honom i resonemanget och rankar honom långt ner. Fortsätt med det - det höjer bara oddset! 

Och i morgon är det ju inte bara Missens start som är nervkittlande utan då får vi också veta om brodern Nelle Pride blir inbjuden till Oslos stora dag nästa söndag. Anna har i alla fall anmält honom men det är ju inbjudningslopp så det finns inga anmälningsistor med startpoäng att kika på.

Nelli Bell var som Lars I uttryckte det "hos doktorn" i torsdags. "Doktorn" är den mycket duktiga veterinären Ulrike Neu i Sjöbö för övrigt. En tjej vi anlitar och som är mycket kunnig särskilt när det gäller hältor och liknande.  Och de hittade en anledning till att Bellen tagit töm i träning och lopp och behandlade båda framknäna. Inget allvarligt alltså men Bellen har också passat på att bli förkyld och var lite röd i halsen så det var ju bra timing nu när det ändå blev lite uppehåll. Men Lars I har förhoppningen att de kan börja jogga i slutet av veckan och det finns sedan lopp på Jägersro antingen den 22 eller 29 maj. Det blir säkert bra med en lite kortare pust nu efter tre täta och framgångsrika starter ( 1-3-1 och +80 000:-) men vi får också hoppas att formen håller i sig!

Å så passar vi på och klippa en del av jackpotmiljonerna! Håll tömmarna nu och sen ser vi fram mot en spännade vecka!
(Glöm inte att läsa föregående blogginlägg där jag är tacksam för era synpunkter!)

Registrerat spel

Datum: 2012-05-05
Bana: Örebro
Spelform: V75, omg. 18

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 10
2  5
3  3, 6, 10
4  4
5  1, 2, 3, 10
6  7, 12
7  6, 10, 11, 12, 14, 15

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: 8F82 8018 4670 1900

Lördagshälsar:
Anders


COOP - FAST BÄTTRE!

Jag tycker att om ICAs reklam är att jämföra med gulddivisonen så är Coops normalt sett ett nollelopp för kallblod en  vinterdag  som sista avdelning en vanlig kväll på Bodentravet. Ni vet den där reklamen som visar varor i stillbild och så rasslar priset fram i en sån där gammaldags siffervisare som fanns på gamla bensinmackar förr. Men nu tycker jag att de har lyckats mitt i prick. Ni har väl sett den där om "miljarder till ägarna  i bonus" å så kommenterar Svea - eller vad hon heter - och säger: "Det tycker jag vi är värda!". Nu är väl "miljarder" i detta fall i förhållande till omsättningen bara några futtiga procent men ändå det låter ju häftigt! Och en kul drift med alla vd:ar i storföretagen som just unnar sig stora bonusar fast företaget går dåligt.

Men såna är inte vi hästaägare - långt därifrån skulle jag vilja säga! Men nu har kusarna gått så bra att jag tycker vi - som Svea säger - nu är vi värda lite bonus. Jag har nämligen räknat på det hela och tänkt mig följande:

Vi har 2,5 häst i respektive team och i snitt mellan tumme och pekfinger när det är tävlingssäsong (resor mm som kostar extra) så kostar de sammanlagt per team ca 30-35 tkr. Så om vi har 100 tkr i kassan per team så räcker det i ca 3 månader om de inte själva drar in några prispengar. En lagom stor buffert tycker jag.

Det betyder att överskottet - när vi har ett sådant - skulle vi kunna betala ut till andelsägarna exempelvis var tredje månad beroende på hur det går förståss. I mitten av maj kommer prispengarna de sprungit in i april in på våra konton som sammantget för de båda teamen är knappt 275 tkr. Från det ska dras 10% som är tränarpremien.

För respektive team ser det ut enligt följande:

Team I
Det finns ca 15 tkr i kassan just nu.
I mitten av maj kommer prispengarna för april som minus tränarpremien blir ca  110 tkr.
Med ovanstånde princip finns det drygt 25 tkr att utdela och teamet år uppdelat på 30 andelar. Så mitt förslag är att vi gör en återbetalning av kapitalinsats  i mitten av maj med 1000:- per andel.

Tema II
Där finns det ca 60 tkr i kassan.
Prispengarna netto uppgår till ca 135 tkr.
Det skulle innebära enligt ovanstående att det finns ca 100 tkr att utdela och med 50 andelar så blir förslaget således 2000:- per andel.

Nu vill jag två saker och båda via mail till [email protected] :

1. Synpunkter på förslaget om princip, storlek på buffert osv.
2. Ert kontonummer så utbetalning kan sek under andra halvan av maj.

Torsdagshälsar (och glöm! inte Nelli Memorys lopp ikväll):
Anders 

STODAGS

Efter grabbarnas uppvisning i söndags så är det nu ett par av våra stons tur att visa upp sig på ovalen. Först ut är Nelli Memory som ju tillhör samma kull som Käcken och Priden och dessutom har både samma pappa (Musle Memory) och morfar (Sierra Cosmos) som Nelle Käck. Hon tävlar sent på torsdag kväll (femöverhalvtio)  den 3 maj på Gävletravet i ett medledistanslopp med bilstart. Hon har spår 9 och Tony Wallin i sulkyn. En bra kusk som kör drygt 1000 lopp per år och som brukar vinna vart tionde. Tyvärr vann han för bara 5 lopp sedan så...:-). Nåväl ett niondespår behöver ju inte vara helt fel men nästan alla konkurrenter har sprungit fortare än vår märr. Jag är nog rädd för att vi får en av de där sällsynta "nollorna" i penningraden när vi kikar på vår ägarstatistik efter loppet. Pengar skulle vara en bonus denna gång! Så kan trav också vara så ni bara vet det!

På söndag har Vaggeydstravet årspremiär och då i sjätte loppet gör Nelli Miss en intressant start över sprinterdistans! Hon har spår 3 bakom bilen och har ju snabbt gått upp i klasserna och möter bra ston som får ha tjänat upp till 300 000:-. Det är ett lärlingslopp och i jollen sitter Kasper K Andersen, 26 år,  som jobbar hos Tomas Malmqvist på Jägersro. Det betyder faktiskt att han är jämngammal med tränare Lönborg. Missen stöter på en annan Grundströmuppfödningen nämligen Nelli Cobell (samma mamma som Käcken!) och som är i träning hos Svanstedt. Hon har spår 5 och de övriga som ser ut att höja sig över mängden (Wahlmans nr 6. Perssons nummer 8 och Lennartssons nr 9) har också fått sämre startspår. Ska vi gissa att Missen kan nyttja sin startsnabbhet och parkera i spets och försöka ta snabbaste vägen till mål? Förstapriset är 40 tkr men sånt flyt kan vi väl inte fortsätta ha men vad sägs om en plats bland de tre första?

Å så avslutningsvis en liten nervkittlare inför nästa vecka. Jag gick igenom vinnarna av Kungapokalen sedan starten på 40-talet och elitloppsvinnarna sedan starten i början av 50-talet. Och om jag inte i hastigheten missat någon så finns det bara en häst som vunnit båda loppen: Conny Nobell. Å i hästsammanhang är Conny Nobell och Nelle Käck hyggligt nära släkt. Nelle Käcks mamma Peace in Kosmo är nämligen syster till Conny Nobell dvs de har samma mor: Ring in Peace! Så Conny är kan man säga Käckens morbror. Lite att brås på!

Onsdagsmorgonshälsningar (fast det känns som måndag):
Anders 

RSS 2.0