galopp - 6 - 1 - struken...

...belv facit. Nelle Käcks galopp har vi redan skrivit hem om.

Nelli Miss ströks idag för säkerhets skull kan man nog säga. Hon fick lite näsblod ur ena näsborren vid ett träningspass i helgen och hade lite förhöjd temperatur idag. Så som en ren säkerhetsåtgärd så strök Anna Missen men annars känns hästen jättefin i träning så vi behöver inte vara oroliga.

Att Nelli Minx hade ett besvärligt 11-spår över kort distans visste vi redan när programmet trycktes och Jorma  bestämde sig långt innan bilen släppte för att backa sig sist i andraspår. Och där satt de till femhundra kvar utan att någon framför gick ut. Så då tog Jorma ett initiativ och det är klart att då kvicknar alla framförvarande dönickar till kuskar till och går ut framför. Så det blir först tredje-  och sen fjärde- och sen femtespår innan upploppet nalkas. Hon går sedan bra över upploppet trots det tuffa sista halvvarvet och blir sexa på samma tid som på Lindesberg senast! Klart godkänt och 2000:- in på kontot.

Gävletravets chef berättade i vinnarcirkeln att när de frågade Jorma innan loppen om hans bästa chans idag så bläddrade han i programmet fram till lopp 6 och pekade bara på hästen med nr 6. Ja ni förstår själva resten. Nelle Pride och Jorma gjorde sedan allt rätt. Från sitt sjättespår bakom bilen lydde Jorma Annas körorder och fortsatte framåt även om han inte skulle komma till spets direkt. Så efter femhundra meters tuff körning (13,7)sitter de där i front. Och där stannar de ända in i mål utan dramatik och vinner lätt med en längd på tiden 17,0. Totalt fem starter( varav två slutat i galopp) har gett 33000:- i insprungna varav 20000:- ramlade in i dag. Jorma sa efter loppet att det fortfarande är en valpig häst som springer och tittar sig omkring i loppet och inte riktigt fattat vad det handlar. Vad kommer att hända den dag poletten ramlar ner?

Jag påstod att hästarna skulle springa in 43000:- på loppen de gångna dagarna. Om ni tycker det är OK att Quantum Dreamgirl går in som reserv istället för den strukna Nelli Miss så lyckade Anna öveträffa min målsättning. "Draken" med Ulf Ohlsson i suökyn vann idag sitt lopp på Gävle från spets till slut och därmed blev facit: 47000:- insprungna fredag-måndag.

En riktig glad hästdelägare hälsar er alla andra denna måndagskväll:
Anders


EXTRA V75!

Tur att det är en extra V75a och fyller vi inte på nu är extrapengarna slut. Men med nedanstående rader går det nog inte att misslyckas! Håll tömmarna. Det har slutat regna nu och börjar spricka upp och son vanligt är nog vädergudarna på vår sida, vi som ska njuta på plats.

Registrerat spel

Datum: 2011-05-29
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 24

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 3
2  2, 5, 7
3  5, 6, 10
4  3, 6, 10
5  3
6  3, 5, 6, 8, 10
7  1, 3, 5, 7

1 080 rader x 1 x 0,50 kr = 
540,00 kr

Kvittonummer: 0780 A833 1040 5040

Söndagshälsningar
Anders


"HAN KAN INTE...

...galoppera!". Det var det första Anna sa där hon stod och duschade Nelle Käck när jag kom in i stallet direkt efter loppet. Men en av våra stjärnkuskar - Björn Goop - hade då lyckats med det omöjliga. Anna menar att Nelle Käck har två egenskaper som gör att han inte bör kunna galoppera: han är cool (vilket jag kan intyga) och han är normalt travsäker.

Och allt bara kändes bättre och bättre inför loppet. Värmningen var mycket bra och i provstarten såg han så fin ut så mina förväntningar ökade och jag började tycka ett en tredjeplats var väl defensivt tips. Och så förbyttes allt till besvikelse efter 50 meter. Han ser lugn och fin ut och travar iväg säkert i en omstart från sitt andraspår. Men så kikar Björn utåt och ser att några snabba  som kommer utifrån och nästan omärkligt smäller han på med tömmarna (ser nästan ut som en reflex) och Käcken rullar över i galopp. Björn erkände också till Anna efter loppet: "Jag var nog på honom". Synd Björn att du inte hade läst min blogg - jag tillhör ju Sveriges absoluta bästa staketkuskar - då hade du bara kört rakt fram och fått en bra position. Loppet hade sedan blivit perfekt för Käcken. Jormas häst att du nog inte rått på men vi hade varit helt nöjda med en andraplats. Och nästa gång sätter vi upp en bättre kusk: Anna Forssell. (Det är absolut inget hot men kör du inte själv nästa gång Anna så står det nog ett annat namn som tränare bakom Nelle Käck i startlistan.)

Annars är jag själv i full form och kommer strax sticka ut till Sumpan och Solvalla. Lite växlande molnighet men inget regn i sikte och stämningen var redan på topp igår på lunchen. Och bolaget har ju öppet idag så de som såg ut att ha tömt sin helgranson redan till lunch igår har ju kunnat fylla på.

Av de femtonhundra vi har kvar i extrapengar har jag denna jackpotlördag tagit en knapp tusenlapp och kör en femhundring imorgon på den extra V75an. Jag har riklig gardering i sista loppet så är vi bara med fram till dess så biter nog spurten bra. Och då får vi hoppas att Nelli-hästen i i femte loppet har städat undan de flesta av konkurrenter. Om ni håller tömmarna idag så dricker jag pilsner och njuter av härlig travsport och publiklivet på "första parkett"!


Registrerat spel

Datum: 2011-05-28
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 23

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 4, 6
2  1, 2, 3, 5, 6, 10
3  10
4  4, 7, 10
5  1, 5, 11, 15
6  2
7  4, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, 15

1 944 rader x 1 x 0,50 kr = 
972,00 kr

Kvittonummer: 0D22 5510 12C8 1044

Lördagshälsningar
Anders


HÄRLIGA TIDER!

Ja, för travälskare i allmänhet med stundande elitloppshelg och trav i dagarna tre. Som en riktig julhelg med -afton, -dag och annandag. Och för oss Team Nellevadare blir det ju också en ännu härligare "tredjedag" på måndag att se fram mot! Och jag kommer att vara på rätt plats alla fyra dagarna. Konsstycket har varit att bli ledig både fredag och måndag från kneget och sen att få hustruns förståelse för hur viktigt och unikt detta är (varje år)!!

Jag har också genom vetenskaplig analys räknat ut att våra fyra starthästar de kommande dagarna kommer att dra in minst 43000:- kronor till stallet. Det kommer att ske enligt följande:

Nelle Käck sitter redan i andra spår. Det är bara för Björn att lägga pisken under armen denna gång och köra rakt fram, låta Jorma ta hand om spetsen och se till att Svanstedt parkerar sig i dödens och att han får dennes rygg. Sen hänger han med dessa två och kniper tredjeplatsen och 12500:-. Janson med Inspired Love då säger ni? Blir för ivrig och galopperar säger jag, det brukar Love You-avkommorna göra ibland. Obs: Travronden har med Käcken på sitt V5-system när de har med 6 hästar i första avdelningen!

Nelli Minx hade vunnit detta lopp enkelt med framspår men elftespåret kommer att ge trafikproblem. Så trots en kanonspurt når hon inte ända fram men grejar tredjeplatsen enkelt. Då adderar vi 7500:- och konstaterar att Gävleprogrammet också rankat henne som trea!

Nelle Pride kort och gott: spets och slut. Med språng till vinnarcirkeln för att kvittera ut 20000 bagare. Jag hade inte heller lirat, för oddset var så dåligt eftersom han blev storfavorit (Gävleprogrammet har honom också som favorit!) Vaknade jag sen?

Nelle Miss startar vid halvtretiden på måndagseftermiddagen och "helgen" börjar nalkas sitt slut. Hon är tillbaka efter ett par månaders uppehåll och är lite rostig. Men tack vare att Anna sitter i sulkyn får hon en bra position men mot slutet märks att hon behöver loppet. Hon hänger ytots allt med bra till en femteplats och 3000:- spänn.

Fantastiskt va´: 3, 3, 1 och 5!

Och så några korta kommentarer till elitloppet också. Bjud aldrig in Fabrice Souloy mer! Om en häst (Commander Crowe) utvecklar magsår några timmar efter att han fått spår 8 i försöket beror antingen på att hästen blir jäkligt bervös när han läser startlistan eller att tränaren är en bluffare. Det senare är nog mest troligt eftersom det ryktas att han tänker stryka Napoleon Bar i fyraåringseliten som lottats till samma spår. Konstigt att Wishing Stone är frisk när nu spårsjukan grasserar i stallet. Javiss ja han fick ju bara spår 6. Allvarligt talat tycker jag det är mycket illa att stjäla platser för ekipage som mycket gärna velat vara med och som i mina ögon haft mycket större chans än den tidigt inbjudne Commande Crowe!

Vem vinner då? Ja de enkla tipsen är ju Rapide Lebel eller Arch Madness. Men jag tror stenhårt på Year in Review med enda reservationen - eftersom det är en skör häst - att han orkar gå två tuffa lopp samma dag! (Sen ska man ju aldrig räkna bort Melander och Iceland).

På återhörande och från denna spekulationernas torsdagskväll hälsar:
Anders

"DE KOMMER FRÅN ALLA HÅLL..."

...ja så kan man kanske säga nu när nästan hela vårt stall är ute och luftar sig.

Men låt oss börja med helgens prestation. Ja då menar jag inte mitt V75-tippande även om jag kom starkt mot slutet men jag satt helt enkelt för långt bak i fältet och blev tempotorsk så det räckte inte med tre rätt i de tre sista loppen utan jag blev oplacerad denna gång. Men jag kommer igen och nästa gång är det stora pengar vi kör om!

Nä jag menar istället Nelli Minx lopp i söndags på Fornaboda! Hårt i mål blev det, kuskarna gratulerade varandra till segern och resultatet dröjde men låt oss börja från början! Anna och Nelli Minx tog lätt hand om ledningen från sitt fjärdespår (ja det stod nr 5 på vojlocken men 1an var struken så de blev nedflyttade ett hack). Storfavoriten Global Mystique galopperade i starten och Minxen fick ett par, tre längder till övriga. Det såg lugnt och säkert ut och Minxens trav var mycket fint och första femhundra gick efter 13,5-tempo! Första tusen efter 15-tempo och i sista sväng börja de avancera i tredjespår bland andra favoriten som anslutit efter sin galopp. Men Minxen ser stark ut och Anna beslutar sig för att köra undan för att slippa bli nerspeedad av favoriten. Det gör att Calle Lindbloms häst i rygg kommer ut men ser ändå inte ut som ett allvarligt hot i början på upploppet. Men Calle får fart på sin häst och upploppet verkar långt så i sista steget passerar de mållinjen nos vid nos. Och tyvärr visar målfotot att Anna och Minxen är knappt slagna. Men vilken prestation direkt efter lång bortavaro, startsnabbhet och en rekordsänkning med drygt 2 sekunder till 15,3. Och jag som skrev att vi inte skulle ha några förhoppningar! 

Nell Käcks lopp på fredag den 27 maj har vi väl redan ordat om. Det ser tufft ut men som Anna sa lite kryptiskt igår: "De springer nog inte ifrån honom!".

Och sen är det elitloppshelg och om någon ångrat sig (eller känner någon som gärna vill) så har jag fortfarande flera biljetter till bra sittplatser och grilltallrik med dryck för 400 spänn till lördagen och kanske någon till söndagen också.

Och sen är det måndag och grå vardag igen, tänkte ni. Men det är precis tvärtom. För oss Team Nellevadare kan det bli en liten julafton när Anna lastar hästbussen och kör norrut mot Gävle och lunchtravet. I bussen finns Nelli Minx som startar i lopp 5. Tyvärr från ett spår 11 och med Jorma Kontio som körsven. Motståndet ser i och för sig inte så skrämmande ut men spår 11, bilstart och kort distans är alltid spår 11 och därmed svårt att komma till. Men formen är det ju inget fel på!

Å så vänder vi blad som kungen sa och där i lopp 6 dyker Nelle Pride upp från spår 6 bakom bilen över full distans och även han med Jorma på kuskbocken. Det ser bra ut på pappret tycker jag. Det är ju första gången med bilstart men det ska förhoppningsvis inte vara någon nackdel och snabb ut har han ju visat sig vara i voltstart. Så får vi be om "spets och slut".

Sist men inte minst hittar vi Nelli Miss i lopp 9 från spår 4 och äntligen en riktig driver: Anna Forssell. Bilstart även denna gång och 2140 meter. I det här loppet möter hon några bra hästar och bland annat en Nurmos häst - Hat Trick Kemp. Det är en 5-årig hingst som på 5 lopp vunnit 4 och blivit 2a en gång och verkar ha Gävle som "hemmabana". Den hästen har i och för sig inte startat sedan oktober men å andra sidan har ju vår märr varit borta ett par månader också. Ja kanske inte helt omöjligt i alla fall.

Blir det full pott för alla fyra är vi 100 000:- rikare och nöjdare men säg att vi åtminstone kan kapa åt oss en del av priskakan! Å ett besök i vinnarcirkeln har jag inget emot!

Vi hörs om inte annat på lördagmorgon innan jag beger mig ut till "Sumpan" och Solvalla.

Tisdagshälsar:
Anders




STARTHÄST ELITLOPPSHELGEN!!

Tyvärr vår storfavorit Nelle Pride blev alldeles för stressad efter alla omstarter och hoppade direkt efter starten. Helt obegripligt hur startdomarna kunde tillåta John Byström med nr 8 att leda den bakre volten på det sätt han gjorde. Han skulle varit utkörd efter andra försöket. Det gick alldeles för sakta i voltningen vilket gjorde att Jorma och Priden fick skritta runt längst där bak. "Nästa försök får bli ett lopp med autostart" sa Anna "och då kör jag själv". Gävle måndag den 30 maj finns en möjlighet.

Å Nelli Minx startar som sagt i morgon. Inga förhoppningar har jag tydligt sagt men Travronden har henne som outsider i alla fall. Kvart i tre sitter i alla fall jag bänkad framför ATG live.

Och så har vi startande häst elitloppshelgen!! Även om det bara är på fredagen på lunchen på Solvalla så är det ju ändå lite speciellt. Och som väntat stentufft moststånd men vår Nelle Käck är ju också tuff! I femte loppet - jag skulle gissa vid klockan ett-halvtvå - startar han i voltstart från spår 2 med Björn Goop i sulkyn. Sen ska han tillsammans med ett gäng jämnåriga kamrater avverka 2140 meter. Men det är betydligt mer rutinerade treåringar och trots att Käcken sprungit så fort som 17,8 så har 7 hästar en snabbare rekordtid än han. Men det vet ju inte vår häst om faktiskt så...

Och så måste jag som gammal Kolmårdsbo kraftfullt ta avstånd från Nisse Enqvist. Jag är övertygad om att anabola är en förklaring till Opal Vikings succé och blotta misstanken räcker för att rent moraliskt ta ifrån dem alla framgångar. Tyvärr men samtidigt måste man ju undra hur korkad man kan tillåtas vara...Å så säger karl´n att han "tänker ta sitt straff". Smart för han tror kanske han kan välja? Har Niss själv tryckt i sig lite av hästmedicinen?

Efter en fin formrad så blev det galopp för mig också förra veckan. Men jag känner mig fortsatt stark så håller bara ni tömmarna ska vi nog fixa detta denna gång med hjälp av följande rader:


Registrerat spel

Datum: 2011-05-21
Bana: Gävle
Spelform: V75, omg. 22

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 8
2  3, 12
3  2, 5, 7, 8
4  4
5  10, 11, 13
6  3, 6
7  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (12, 8)

1 152 rader x 1 x 0,50 kr = 
576,00 kr

Kvittonummer: 6F02 A643 1848 3044

Lördagshälsar
Anders


STARK KÄCK

Nelle Käck gjorde en stark insats igår i Eskilstuna när han säkert lade beslag på tredjeplatsen. Som sagt inte lätt från ett 15e-spår och som väntat stack spetshästarna iväg (ledaren slutade 2a till slut) och gjorde att 20 meters tillägg i praktiken blev 40-50 meter. Jorma och Käcken kom iväg hyggligt men fick parkera i andra utvändigt en bra bit ner i fältet - ja knappast med på bild under första varvet. Det gick långsamt också, första varvet efter 21-tempo.

Cirka 800 meter kvar går Jorma ut i tredjespår och har två hästar som "hjälper" honom fram. Ja så blev det inte utan den framför tröttnar och avståndet framåt ökar istället och Jorma tvingas runda i fjärdespår i sista sväng. Inne på upploppet går han starkt och tar in på täthästarna och är en knapp längd från andraplatsen och två från första.

Från sitt tillägg får Käcken loppets bästa tid och tangerar sin 17,8. Eftersom första varvet gick så sakta betyder det att han gick en 15-tid ute i tredje och fjärde spår sista varvet. Det har också en av våra delägare Magnus Falk klockat honom till! Minst sagt en stark insats som smakar mer...Det blev nya 7500:- i prispengar. Troligen kommer Anna att anmäla Käcken till ett treårslopp (max 40 000:-) på Solvalla elitloppsfredagen!

Å Annas stallform verkar vara i stigande. I Käckens lopp kom den andra av hennes startande hästar Marmelade 4a och i nästkommande lopp blev Cesar Bring 3a. Så Anna hämtade hem totalt 20 000:- till stallet från Eskilstuna och det låter ju bra inför kommande veckända!

Som ni vet går Nelle Pride ut på Romme på fredag 20/5 i kvällens andra lopp kl 18.52 och Rommeprogrammet har rankat honom som favorit!

På söndag den 22/5 på klassiska Fornaboda i Lindesberg - där Anna firat framgångar i midsommarens damlopp flera gånger - ska Nelli Minx göra sitt första lopp på sju veckor. Det är i lopp 3 ( kl 14.44) med spår 5 och Anna kör och litar till att det är hennes turbana. Men vi ska inte ha några förhoppningar. Det är tufft motstånd och avsikten är ju nu att "starta igång" Minxen.

När det gäller Nelli Miss letar Anna vidare bland "propparna" och vill helst ha lopp med bilstart. Ni hör av mig på lördag igen med loppreferat och en ny 75a!

Onsdagshälsningar:
Anders


RESULTATRADEN: 2 - 2 - 3...

...ja det är alltså min resultatrad de senaste tre V75-omgångarna om man tänker sig att sju rätt är en förstaplats osv. Borde snart bli en inbjudan till elitloppet? Vinsten i torsdags blev 150:- och jag stoppar med dessa + de ordinarie 500 spännen så blir det nedanstående system och kvar i spelkassan inför elitloppet finns nu drygt 2000:- att förvalta.

Men först lite hästnyheter. Rommetravet kommer att få fint besök på fredag den 20/5 - grattis Borlängebor! Nelle Pride kom med i lopp 2 över 2140 meter med voltstart och 15 hästar till start. Enbart treåringar, utmärkta springspåret nr 6, skicklige Kontio i sulkyn och hästen med snabbaste tiden i fältet och dessutom med en fin prestation senast. Fina 30 000:- i förstapris väntar i vinnarcirkeln.

Å glöm inte Nelle Käck på tisdag i Eskilstuna kl 18.20. Rätt kul att se i både Travronden och Eskilstunas program att när experterna har svårt att ranka hästarna mot varandra då de inte startat alls eller bara har några få starter så går de på stortränarnas hästar:
"Har Johansson nån med? Ok då blir det nr 1! Westholm då, Wahlmann mmm..." osv och sen börjar de titta på andra tränares hästar:
"Ja just det den där Nelle Käck han med snabbaste tiden och som är i träning hos den där uppstickaren Forssell. Ja han får slinka med som tredje-fjärderanking."
Kanske lite elakt av mig och bra för oss då det säkert är oddshöjande!

Anna kikar på några alternativ för Nelli Miss här i närtid. Om jag minns rätt var det på Gävle nästa lördag eller Eskilstuna nästkommande tisdag men vi får se. Så har hon ett lopp på Lindesberg i sikte för Nelli Minx nästa söndag den 22 maj. Ett stolopp över 1640 meter för 3-6-åriga ston mellan 30 000:- - 70 000:- intjänat och hon funderar på att köra själv - yipee! På tisdag vet vi.

Men idag behöver ni bara hålla tömmarna för nedanstående rader!

Registrerat spel

Datum: 2011-05-14
Bana: Solänget
Spelform: V75, omg. 21

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 6, 9, 10
2  10
3  2, 3
4  5, 6, 7, 9
5  3
6  2, 4, 9, 10
7  1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (10, 6)

1 280 rader x 1 x 0,50 kr = 
640,00 kr

Kvittonummer: C92C 0775 8382 3044

Sedvanliga lördagshälsningar:
Anders


EXTRA, EXTRA...

Först några nyheter om våra hästar:

Nelle Käck startar på tisdag - "den syttende maj" - i Eskilstunas första lopp. Ett lopp över 2140 meter med voltstart och stängt vid 15000:- intjänat men där Käcken numera är så bra att han får tillägg. Från spår 15 och med Jorma hållandes i tömmarna är det meningen att han ska runda det stora fältet. Han har i alla fall den snabbaste tiden i startfältet så varför inte. Skulle så vara blir det 20 000:- i förstapris.

I morgon vet vi om Nelle Pride startar på Romme nästa fredag dvs den 20e maj. Ett treåringslopp stäng vid 55000:- uppdelat på två volter men kommer han med blir det i första ledet. Men det är bra med pengar att springa om då segerhecken är på 30 000:- och det finns åtta priser med lägst 5000:-.

Neli Miss var anmäld till ett lopp för fyråriga ston på Solvalla nästa onsdag men kom tyvärr inte med. Trots att hon har skapligt med startpoäng (500) kom hon inte med och totalt var det 23 hästar anmälda - dvs det skulle kunna räcka till två lopp! Just nu lite svårt att hitta en bra matchning för henne. Om man söker lämpliga propositioner är det nästan bara detta solvallalopp som är riktigt passande ända fram till början av juli. Det är säkert en förklaring till att det blev så många anmälda och ett kraftigt underbetyg till propositionsskrivarna!

Annars rapporterar Anna att Nelli Minx är igång och käkar för fullt men att hon nog är den typen som inte lägger på sig som andra hästar gör. Så planen är att börja starta igång henne igen vart efter. Nelli Bell tränar på med 28-tider på rakbanan och det märks inte något av någon hälta eller liknande. Det kommer att bli lite mer träning innan det är dags för ett kvalförsök.

Å så funderar just Jim och Anna som bäst på att fixa en grillafton för alla hästägare ute på gården i Knivsta. Jim kommer att vara grillmästare och meningen är att såväl Jims gamla hästägare och Annas nya och nygamla ska få tillfälle att se sina hästar, träffa tränare och personal och naturligtvis umgås med varandra. Anna återkommer men ett mycket preliminärt datum hon nämde igår är den 10 juni.

Och så denna extra V75a, finansierad av vår till bredden fyllda spelkassa. Gör som Jorma bara ni håll tömmarna så fixar jag resten!

Registrerat spel

Datum: 2011-05-12
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 20

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2
2  4
3  1, 2, 3, 6, 9
4  1, 2, 3, 5, 6
5  3, 4, 6, 7
6  1, 4, 5, 7, 10
7  1, 3

1 000 rader x 1 x 0,50 kr = 
500,00 kr

Kvittonummer: E5CA B998 AF84 1804

Torsdagshälsar:
Anders


MÅLFOTOSLAGEN...

…men vilket upplopp! Nelle Pride gjorde en mycket bra insats idag. Lugnt och säkert kom Priden och Ulf Ohlsson iväg från sitt knepiga fjärdespår. Och när han väl fick upp farten satsade han mot spets och kom enkelt dit. Det var bara det att unge herr Untersteiner satsade ännu hårdare från sitt springspår och in i första kurvan fick de överta.  Det gjorde att Priden kom en ca 10 meter efter men övriga ekipage hamnade i sin tur tjugo meter bakom Ohlssons rygg. Vid ingången i andra sväng har ledaren lugnat ner sig och Nelle Pride får positionen rygg på ledaren medan övriga ansluter. Vår häst ser riktigt pigg, glad och spänstig ut och det syns att han gillar att tävla.

 "Positionerna oförändrade” som de säger när de klipper i travloppen och in i sista sväng så kallnar hästen utvändigt och Ulf Ohlsson lyckas lirka sig ut i andra utvändigt. Men då tappar de helt plötsligt positioner och om det beror på manövern eller om Priden får stänk på sig och stannar upp av den anledningen vet jag inte. In på upploppet ligger de på en femteplats och ”kört” tänker jag. Men då blir Nelle Pride mer som en retad tiger än som en häst och tar upp jakten på de framförvarande. Och han käkar upp samtliga utom den utvändige Calle Lindbloms häst som han inte riktigt når fram till. ”Huvud” står det som segermarginal men det tror jag inte på. ”Läpp” ser det ut som!

 Nåväl, rekordsänkning med en tiondel till 17,18, en andraplats värd 10 000:- men framförallt: starsnabbhet, travsäkerhet och en vinnarskalle som liknar storebror Nelle Pelles. Och så påstår Anna att han bara är nr 2 efter Nelle Käck av de våra…

 Och så blev det sex igår igen lördagen till ära. Håller nästan på att bli en vana. Denna gång var det inte nära de sju då jag trodde stenhårt på Jodas Julia och spikade. Cleo Nalan hade jag faktiskt ”prickat” men det var många före  henne och Ingves innan de kommit med på kupongen. Det blev en vinstsumma på drygt 1200:- kronor vilket nu gör att spelkassan ligger på 3028:-. Jag kör på med mina femhundrakronorssystem så länge så får vi se.

 Söndagskvällshälsar en glad:

Anders

 

 


KÄCK OCH PRIDE 2a och 3a

Ni som får Travronden i brevlådan har redan uppmärksammat reportaget om Anna och hennes flytt till Knivsta i gårdagens nummer. En bra och trevlig artikel som speglar den duktiga tränare jag lärt känna. Bland annat det där med att hon inte alls är så tystlåten som man kan tro när TV-kameran är påslagen. Hon har nu 46 hästar i träning varav 18 treåringar och på Travrondens fråga rankar hon tre stycken att "hålla koll på under 2011". Och det är väl helt OK att hon rankar förra årets uppfödningslöpningsvinnare Global Noble som nummer ett men sen säger hon:

" 2) Nelle Käck: Kapabel men inte att lita på ännu.
  3) Nelle Pride: mycket fart, men lite yr i bollen fortfarande."

Jag vet inte om det sedan är därför som Travronden rankar Nelle Pride först i sina tips till Eskilstuna i morgon. Kl 15,19 är det i vart fall dags och Eskilstunas program har honom på fjärde plats på rankingen. Jag tror det är så enkelt att om han kommer till spets och sedan fortsätter utan galopp så vinner han bara.  

Och här kommer veckans system. Håll tömmarna hela helgen nu!

Registrerat spel

Datum: 2011-05-07
Bana: Örebro
Spelform: V75, omg. 19

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 6, 9
2  3, 7
3  1, 2, 3, 4
4  1, 2, 8
5  4
6  3, 5
7  2, 7, 13, 14, 15

960 rader x 1 x 0,50 kr = 
480,00 kr

Kvittonummer: 4B04 D263 25C0 5040

Lördagshälsar
Anders


EN HALV LÄNGD FRÅN 7an...

...ja så nära var det att vi hade 7 rätt i lördags. Vi sprack i avdelning 2 där Örjan med Opal Hall var just en halv längd bakom vinnande Everts Party Sock som jag blev tvungen att välja bort men fanns med bland de möjliga för mig. Snopet men å andra sidan bra att hitta Harpos Rockland i fjärde avdelningen eller hur. Och detta tack vare att jag käkade middag tillsammans med Svante Båth förra torsdagskvällen efter kvalen till pokalloppen på Åby. Han lät lite positiv till möjligheterna om "det skulle lösa sig" från elftespåret så tack vare det fick han ett av mina två streck i det loppet. Nåja 2300:- blev utdelningen som jag tänkte använda på det sättet att jag lirar för cirka en femhundring per gång tills pengarna tar slut (om vi inte har fortsatt flytt räcker de till och med elitloppshelgen).

Och så har vi häst till start igen. På söndagden 8 maj i Eskilstunas andra lopp för dagen startar Nelle Pride. Distansen är 2140 meter, startmetoden: volt och loppet är stängt för hästar som tjänat mer än 30 000:- men öppet för alla åldrar och kön. De som tjänat mer än 10 000:- startar från bakre volten. Nelle Pride har fått ett svårt spår 4 och Ulf Ohlsson sitter i sulkyn. Men får han bara iväg Priden i rätt gångart så vet vi att han är snabb ut och då ser det bra ut. Tidsmässigt finns det bara en häst i loppet och som startar på den bakre volten som sprungit snabbare hittills. Så varför inte "spets - slut - närmaste vägen till mål" som Lindblom säger. Dessutom om Priden springer i spets så riskerar han ju inga stänk heller!  I vinnarcirkeln hägrar 20 000:- kronor!

Anna gav Nelle Käck en vecka till i återhämtning. Det är inga problem utan hon siktar mot Solvalla den 18 maj för hans del där det finns ett treåringslopp högst 30 000.-. Nelli Miss har det varit svårare att hitta lämpliga uppgifter för. Hon skulle granska propparna på Eskilstuna den 17 maj om det gick att matcha in henne där.

Vi hörs på lördag och nu gissar jag att förväntningana - för att inte säga kraven - är i stigande!

Fredagsmorgonhälsningar från ett vackert men lite kylslaget Stockholm:

Anders

RSS 2.0