INGET SOLVALLA PÅ SÖNDAG

Måste tyvärr meddela att det inte blir något Solvalla och Oaks Consolation på söndag för Nelli Colane. Hon var anmäld tillsammans med 17 andra hästar men startpoängen räckte inte riktigt till för att komma med bland de tolv. När Anna återvänt från äventyret i Paris - Victor LH slutade utanför prispengarna - så får vi återkomma till den fortsatt matchningen.

SOLVALLA IGEN?

Vi har ju fått en riktig globetrotter och kändis till tränare,  som far Europa runt och är uppmärksammad med artikel i Travronden igår. Samtidigt som vi har annons i Hästbörsen om vårt nya andelsbolag. Kan det bli bättre?

Jag pratade med Anna i tordags när hon satt i bilen på väg ner till Vincennes och EM för treåringar där hennes Victor LH representerar Sverige. Hon var mycket nöjd med Nelli Colanes insats och Johnny hade sagt efteråt att om de bara haft framspår så hade de klarat en finalplats dvs varit bland de två första!! Hon var pigg och åt och drack när hon kom hem till Skara trots långresan. Så Annas fundering var att starta henne nästa söndag - kriteriesöndagen - på Solvalla. Där är ett lopp för hästar som kvalat till Oaksfinalen men inte kom med - Oaks Consolation - med 100 000:- i förstapris. Colane ska få ett jobb idag för att se hur hon känns och Anna ska också rådgöra med Johnny, men är allt OK så anmäler hon till loppet imorgon och så vet vi på måndag hur det blir. Jag återkommer.

Här kommer raden till en besvärlig V75a. Personligen tycker jag loppen till Unionstravet inte är lika roliga att bena ut som en vanlig V75a och nån riktig landskamp blir det ju inte. Vi är helt enkelt för bra! Men här kommer ett försök och jag kan meddela att jag är åtminstone i "spelform"! Håll bara tömmarna ni!

Registrerat spel

Datum: 2009-09-26
Bana: Färjestad
Spelform: V75, omg. 42

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 5
2  1, 3, 4, 5, 7
3  1, 6, 8, 14, 15
4  4
5  7, 11, 15
6  5
7  6, 11

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: A722 0907 0EA1 1011

Lördagshälsningar
Anders


STARK AVSLUNING - GAV 4e PLATSEN

Av seedningen att döma skulle vår häst ha kommit sist i sitt lopp. Men hon såg riktigt fin ut och trots att hon hamnade bakom en tröttnande häst i sista sväng så gjorde hon en stark avslutning och spurtade till sig 4e-platsen.

Hon hade ju innan loppet besök av några delägare som hade möjlighet att vara på plats på Solvalla denna fina sensommarkväll. Vi fick ju verkligen upp förväntningarna då hennes "åkkompis" från Axevalla - GH Nemo - vann sitt uttagningslopp till kriteriet. När hon stog där i boxen kunde vi konstatera att detta är ingen snäll dam före loppen - en bra egenskap! Hon sparkade i boxväggen, hade öronen slickade bakåt och visade med all tydlighet att hon inte ville hälsa på sina ägare.

I värmningen såg hon jättefin ut och Johnny var nöjd och sa att hon kändes bättre än inför förra loppet. Dessutom hade han dragit rycktussarna på prov vilket hon svarade bra på. Så spänningen fanns där i luften på stallbacken när skötaren Ann-Sofie precis före loppet lämnade över tömmarna till Takter. (Anna satt i bilen hem till Skara med Wiranas Dream som blev femma i Finland - och snudd på 4e platsen vilket hade räckt till finalplats i Italien i europaderbyt. I skrivande stund - torsdag morgon - är hon på väg till Frankrike för att starta Victor LH i ett europeiskt treåringslopp.)

Vi kunde konstatera att hon såg om möjligt ännu finare ut i provstarten och hoppades att hon skulle använda sitt dåliga humör till att käka upp sina motståndare i loppet. Från sitt bakspår kunde hon ju inte vara med i startrusningen och tur var väl det. 1.10.8 första femhundra och ingen av hästarna i täten lyckades ta sig i mål på ett hedervärt sätt. Om man ska vara kritisk - när man nu har möjlighet att köra loppet själv framför datorn via lopparkivet flera gånger - kunde Johnny kanske valt andraspåret och därmed fått en bättre position. Nu blev det 4e invändigt som varvet kvar byttes ut till 3e när ledaren galopperade.

Hon följde med fint i sin rygg men in i sista sväng när favoriterna började sina avancemang ute i spåren så hade hon oturen att fastna i tröttnande ryggar från de som varit med i den hårda öppningen och drogs bakåt. När Johnny väl hittade ut så gjorde hon en mycket stark avslutning och tillsammans med tvåan i loppet - Goops häst Quiche - gick hon snabbast över upploppet. En tredjeplats fanns definitivt inom räckhåll med ett bättre löpningsförlopp men både segraren - La Bellouet som såg mycket stark ut - och tvåan hade nog blivit svåra att rå på. Men, men... 

Nu kan vi konstatera och summera att det blev nytt rekord över medel med autostart: 15.7. Att Nelli Colane i sina åtta starter aldrig varit sämre än sexa (förutom då hon startgalopperade när hon blev störd av en motsstånader bakom bilen) och tjänat knappt 8000:- per start i genomsnitt och totalt 63500:-. Intrycket igår är att hon är i bra form och om hon nu tagit loppet på ett bra sätt borde kunna göra fler starter i år. Med den utrustning hon har - allt som finns att få i en hästsportsbutik - inte besväras i loppen av att hon är stänkrädd och det borde finnas en växel till när man lätta henne i balansen - hon går ju med järnskor runtom. Det är ju en lätt typ men som kanske kan behöva bygga på sig lite mer muskler i vinter.

Vi kan också konstatera att hon är hos en bra tränare som också har bra medarbetare - kunniga och trevliga. Anna har på ett relativt litet material visat att hon kan vara med i högsta eliten med sina hästar. Hon tar det lugnt och låter hästarna utvecklas i sin egen takt. Och då kommer resultaten förr eller senare.

Vi lämnade Solvalla med kluvna känslor denna kväll. Nöjda med vad vi sett av toppsport och Colanes insats men någonstans gnagde det ett "om". Om hon fått ett bättre löpningsförlopp så hade det kanske funnits en stor anledning att återvända nästa söndag...

Rapportör på plats:
Anders

 


STORA PRIS PÅ ÅBY

För många väntar en höjdpunkt i eftermiddag. "Åbys stora" i form av heatlopp och därmed lite extra krydda. Men för mig infinner sig nog den stora spänningen på onsdag. I vilket fall här kommer nu i väntans tider en V75-rad att förströ sig med:

Datum: 2009-09-19
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 41

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 3, 4, 8
2  6
3  1, 4, 8
4  8, 10
5  1
6  2, 4, 5
7  2, 3, 7, 9

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: C364 3817 3724 3019

Håll tömmarna!
Lördagshälsningar
Anders


GÅR UT PÅ SOLVALLA!

Gör som vår häst Nelli Colane - ni som har möjlighet gå ut på Solvalla nästa onsdag den 23/9! I kvällens sista lopp, från spår 9, i tuffaste konkurrens och med Johnny Takter i sulkyn ska vår märr försöka kvala in till finalen i Oaks med en miljon till vinnaren!

Det blir stentufft att från bakspår runda detta gäng. Förutom spåret är det mycket som talar emot: en av tre segerlösa hästar i loppet, har tjänat sämst med pengar, inte mött så hårda hästar förut. Men å andra sidan de ska inte springa ifrån henne tidsmässigt, hon är näst bäst på att vara på plats då hon som vi ju vet är stark och går hela vägen in i mål. Å det räcker med en andraplats för att gå vidare!

Ni som vill hänga med hör av er snarast möjligt så ska jag dels försöka boka bord denna kväll och sen ordna biljetter för att besöka Colane och Anna på stallbacken. Anna som förresten i början av veckan kunde berätta att Colane tagit förra veckans tuffa lopp på bästa sätt. Pigg, glad, äter och dricker samt tränar på bra efteråt!

Och gör så att ni redan nu reserverar helgen den 3-4 oktober för Stockholmsresa och Solvallabesök. Man kan ju aldrig veta....

Torsdagshälsningar:
Anders
073-4366254

OAKSKVAL PÅ SOLVALLA? - NYTT ANDELSBOLAG!

Jag pratade med Anna igår och hon kunde meddela att Nelli Colane tagit det tuffa loppet på ett bra sätt. Johnny - och även Anna förståss - var nöjda med hästen och insatsen. Colane har bra kondition och lungkapacitet och vill vara med och kämpa även om hon är trött vilket hon ju visade i torsdags. Anna hoppas att hon kommer att bli lite grövre till fyraåringssäsongen. 

Om allt är väl med hästen i början av nästa vecka så kommer Nelli Colane att anmälas till Oakskvalen (treåringskriteriet som bara är öppet för ston) på Solvalla onsdagen den 23 september. Första priset i kvalet är 100 000:- och skulle hon sedan - vilket kommer att bli mycket tufft - lyckas ta sig till finalen söndagen den 4 oktober på Solvalla så väntar en miljon på vinnaren.

Alla som har möjlighet att ta sig till Solvalla nästa onsdag ska naturligtvis göra det. Hör av er till undertecknad bara - för jag kommer att vara på plats - så hittar vi på något trevligt tillsammans. Återkommer i nästa vecka med mer information huruvida hon kommer att anmälas och om hon sedan kommer med.

Med Minx och Bell är allt bra, de tränar på, är pigga och glada!

Jag vill också passa på att göra alla uppmärksamma att vi nu också drar igång vårt andra "Team Nellevad". Denna gång med två unghingstar i samma andelsbolag. 50 andelar med en insats på 4000:- + moms. Det kommer inom kort mer infor på hemsidan men den som redan nu vill veta mer tar bara kontakt med mig eller Per.

Å sen till veckans spel:

Registrerat spel

Datum: 2009-09-12
Bana: Solänget
Spelform: V75, omg. 40

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4
2  6
3  1, 2, 5, 6, 7, 9
4  4, 7
5  12, 13
6  3, 7, 8, 10
7  2, 10, 11

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: 870A 9727 1548 3051

Håll tömmarna!
Lördagshälsar
Anders


TUFF MÄRR!!

Det är en verkligt tuff märr vi har. Jag räknade ut henne i ingången av sista kurvan men hon gick som vanligt starkt ända in i mål. Resultatet blev en säker tredjeplats och 12500:- kronor in på kontot vilket betyder att det saknas en femhundring till 50 000:- intjänat!

Från sitt åttondespår sökte Takter och Colane som väntat sig framåt. Tyvärr blev det tredjespår genom första kurvan för att sedan landa i dödens. Där fick hon harva i ett helt varv innan avancemangen bakifrån kom och in i sista kurvan tyckte jag hon såg slagen ut - med all rätt efter den löpningen. Men då tar hon sig samman och får nya krafter och går starkt ända in i mål endast slagen av två smygkörda högoddsare. Favoriterna har nog inte kommit i mål ännu!

Tiden på Colane blev 15.9am vilket är nytt rekord med över en sekund!

Jag återkommer med Annas kommentarer i samband med V75raden på lördag!

Torsdagshälsningar
Anders

COLANE PÅ ÅBY - IGEN

Så gör Nelli Colane sin sjundestart i karriären på torsdag 10 september. I kvällens nionde lopp på Åby över 2140 meter med autostart och för treaåriga ston. Första priset är 40 000:- och Colane står bra inne i loppet pengamässigt. Hon tillhör de mer rutinerade i detta gäng och har bland de bästa tiderna. Jag undrar om inte Goops häst från spår 12 Chanel Håleryd är den bästa. Har har i och för sig bara gjort ett lopp där han blev snällt körd i tredje par invändigt och fick luckan i sista sväng och vann knappt men säkert på en bra tid: 16.4 full distans i voltstart dvs samma tid som Colane har som bäst.

Johnny Takter sitter i sulkyn igen och från ett åttondespår med en startsnabb och stänkrädd häst kan det väl bara finnas en taktik från start? Återkommer i veckan när jag talat med Anna. Hon har ju förresten sin treåriga Victor LH till start idag på Jägersro i ett lopp med 300 000:- i förstapris! Vi håller "tömmarna" för Anna och Victor men även för nedanstående V75a: 

Registrerat spel


Datum: 2009-09-05
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 39

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 5
2  12
3  2, 8
4  3, 5, 6, 11
5  3, 9, 10, 14
6  11
7  1, 2, 3, 10

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: CF64 C06A 13A8 1459

Lördagshälsningar
Anders


RSS 2.0