GOTT NYTT ÅR!

Ja så får det bli helt enkelt. Vad mer är att tillägga? Återkommer en bit in på det nya året med rapport från Jägersro på tisdag och sedan hur det ser ut med anmälningarna för Miss, Pride oxh Käck. Sen vet jag att ni är inne på Nyhetsbloggen varje dag för att se om nyårskrönikan äntligen kommit men ger er till tåls en kort stund bara....

GOTT NYTT ÅR men glöm inte att hålla tömmarna för nedanstående rad i allt fumlande med champagnekorkar och fyrverkerier!

Registrerat spel

Datum: 2011-12-31
Bana: Halmstad
Spelform: V75, omg. 60

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 4, 6, 7, 8
2  1
3  1, 2, 3, 5, 12
4  1
5  1, 10
6  1, 9
7  1, 3, 10

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: 2D24 73C7 0260 1100

Nyårsaftonshälsningar
Anders


"PRIDEN SLOG KÄCKEN I SISTA STEGET..."

...ja så kan det kanske låta efter deras nästa lopp om 14 dagar på Solvalla? Jag återkommer till detta längre ner. Men så blev det också igår. I och med sin andraplats igår så passerade Nelle Pride inför årsbokslutet Nelle Käck med en tusenlapp insprunget i år. Nelle Pride ståtar med 120500:- på kontot och Käcken med 119 500:-. Bra facit denna första säsong för våra hästar. Med detta resultat kommer Priden att tillhöra de femtio vinstrikaste treåriga valackerna och Käcken de hundra vinstrikaste hingstarna. Men nu tar vi de senaste loppen i tur och ordning.

Nelle Käck utnämndes till "dagens värmning" i lunchsändningen i måndags! Och han såg jäkligt fin ut och kom ovanligt bra iväg från start från sitt sjättespår och hamnade utvändigt ledaren. Men som Nybrink sa i V75-sändningen senare på kvällen: Man måste hålla ordning på vilka kuskar som har ätit julbord ihop. Och nog såg det ut som Ulf Ohlsson och Björn Goop inte bara käkat en julmiddag ihop! Ohlsson provade inte ens ordentligt och synade Björn med "dagens värmning" utan backade snällt ner i rygg och då kom Jansson och fick enkelt överta. Tredje invändigt och där satt han snällt kanske lite trött efter årets farande runt på alla travbanor. Eller också var det julmat och glögg som gjort honom däven vilket gjorde att han inte gick ut när lucka kom och han kunnat få Örjans rygg i andra utvändigt. Så Nelle Käck fick ett riktigt preparé med rubbet kvar och en mur av hästar på upploppet ocih fick nöje sig med en sjätteplats och 3000:-.

Nelle Pride gjorde ett starkt lopp igen i en kuskmatch för amatörer där lotten givit honom en av de mest oruitinerade att hålla i tömmarna. Det var ett par hästar som var snabbare ut från start bland annat den som sedemera skulle vinna loppet och som öppnade i 11-tempo och som jag dömde ut som "död" redan då. Priden fick också han dödens och blev aldrig avlöst och tågade i den positionen hela loppet. Troligen gjorde vår orutinerade kusk samma misstag som jag och trodde hästen långt därframme i täten skulle krokna så han körde bara mot den som satt i vinnarhålet. Det betydde när de kom in på upploppet att ledaren hade fått ett alltför stort försprång. Men Nelle Pride gjorde ett kanonlopp och tröttnade inte alls utan gick i mål som säker tvåa i ett mycket starkt lopp som han vunnit med ett gynnsammare löpningsförlopp. 

Den 11 januari finns det ett lopp på Solvalla som skulle passa båda våra hästar som verkar ha form. Ett fyraåringslopp med bilstart över 2140 meter stängt vid 125000:- och med 60000:- till vinnaren. Anna ska fundera på om detta kan vara en lämplig uppgift för båda hästarna. Gör de bra prestationer då - eller nån av dem i alla fall -kan kanske startpoäng och form göra att V75 kan vara aktuellt.

Nelli Memory är fin enligt Anna men behöver nog lite mer träning för att vara startaktuell.

Och så startar Nelli Minx nu på tisdag den 3 januari på Jägersro. Lars I är väldigt nöjd med hästen och i skrivande stund är han inne på Jägers och kör ett jobb med hästen. Det är ett stolopp  över 1640 meter med voltstart och hästarna har max tjänat 82000:-. Innerspår och Johnny i sulkyn - som ju kört Minxen förut - låter ju bra. Ingen av motståndarna ser väl så där skräckinjagande ut men å andra sidan kan ju Minxen behöva loppet då det ju är ett tag sen. Det är kvällens femte lopp och tredje avdelningen inom V65 och professorn har rankat henne som första häst!! Är det bra eller dåligt?

När det gäller Nelli Miss så är det nog så att Lönborg fortfarande letar proppar. Jag har heller inte hittat nåt klockrent i närtid för henne. Återkommer när jag snackat med Michael.

OBS! Å så avslutningsvis en rättelse. Den uppmärksamme i team I har märkt att jag i julstressen har snurrat till det med fakturorna jag skickat ut och blandat ihop teamen. För team I har det ju redan gått ut en faktura och alla har betalt för kvartal 4 2011. Vad jag vill ha nu är en snabb betalning för januari månad (inte december) helst innan årsskiftet och sedan vill jag ha resterande två månader senast siste januari. De som betalar i enlighet med fakturorna kommer att ha en månad tillgodo nästa år.

Torsdagshälsningar
Anders



OM ETT PAR TIMMAR OCH OM ETT PAR DAGAR...

Väntans tider är inte över om ni trodde det! Efter en fröjdedull jul så stiger nu spänningen. Om ett par timmar i TV4 Sport kan man få se Nelle Käck och Ulf Ohlsson skrälla. Inte särskilt betrodd på V4:s streckspel - 7% - kan det ju bli spelvärt. Just nu "bara" 13 gånger på vinnare men det kan ju bero på att någon thailandresenär tryckt in degen innan han boardade! Nåväl nervkittlande blir det och inte helt omöjligt och bakom ett par av de bästa finns ju platschansen!

Å sen blir det finaler på V75 och en riktigt bra sportslig omgång årstiden till trots. Solvalla lovar med lätt bana, uppehåll och omkring nollgradigt vilket bör göra det rättvist också. Två ston lutar jag mig emot å så hoppas jag att Nick Nock, Mad Image och en Svanstedtmasarin kan hjälpa till att rensa.

Å när pengarna sedan har fördelats så är det dags att längta till onsdagen och nya tävlingar på Solvalla. Skulle förvåna mig om vi inte äger favoriten i kvällens första lopp: Nelle Pride!

Håll tömmarna nu för allt detta!!

Registrerat spel

Datum: 2011-12-26
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 59

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3
2  3
3  1, 2, 3, 4
4  2, 5, 9
5  15
6  2, 5, 6, 9, 11
7  4, 6, 9

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 072A B6E4 0C46 5904

Anna(n)dagshälsningar (ja bara det borde väl föra tur med sig!)
Anders


GOD JUL!!

Lönborg och Nilsson vill båda ta det säkra före det osäkra innan de tar ut våra hästar i riktiga lopp! Jag berättade om Lönborgs tankar om Nelli Miss förra gången och Lars I Nilsson resonerar ungefär på samma sätt om Nelli Minx. Hon hade varit fin i ett snabbjobb i tisdags på Jägersro och han hade tänkt anmäla till nu på tisdag. Men han tyckte det fattades lite så det får bli ett provlopp i mellandagarna så får vi se sen.

Två som kommer till start är de tuffa grabbarna från Knivsta! På annandagen på Solvalla i lopp 2 före V75 stöter Nelle Käck på jämnåriga i ett lopp över medeldistans med bilstart. Spår 6 är väl OK och Ulf Ohlsson håller i tömmarna. Konstigt att han inte är mer betrodd i Solvallas program med tanke på insatsen sist? Men det är ju bara bra att slå ur underläge och dessutom oddshöjande! Kl 13.05 går starten.
 
På samma bana, två dagar senare i kvällens första lopp startar Nelle Pride i ett amatörlopp över samma distans och med samma startmetod. Amatören Göran Wester en sextioårig yngling som kör ca ett dussin lopp per år håller sig i när det bär iväg från femtespåret. Priden möter bara äldre hästar. Men med tanke på insatsen sist så håller Solvallaprogrammet honom som favorit. 18.20 är tiden!

Och nu julklappsjackpot, släpp glöggmuggen en stund och håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-12-23
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 58

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 3, 6, 12
2  2
3  3, 4
4  4, 5, 6
5  3, 5, 7
6  5, 10
7  3, 4

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 690C 13FD 139D 1804

Lilljulaftonshälsningar
Anders


INGEN MISS I JUL

Michael Lönborg ringde och berättade att Nelli Miss varit jättefin i veckans snabbjobb som Jörgen Sjunnesson körde. Hon hade gått 16-tid i 1600 meter och hade mycket väl kunnat startat enligt planen den 27/12. Men Michael ville mera som en säkerhetsåtgärd och för att hon ska komma ut helt fräsch behandla båda framknäna. Det är 14-dagars karens på den behandlingen så Lönborg skulle nu läsa proppar för att hitta något annat lämpligt.

Jag har också sökt Lars I för att höra hur det är med Nelli Minx men inte lyckats få kontakt. Jag får återkomma!

Jag var inne och kollade att till treårsloppet på Bergsåker på V75 på uppesittarkvällen - och som Anna var inne på att anmäla både Nelle Käck och Nelle Pride - är det just nu 35 hästar anmälda och anmälningstiden går inte ut förrän i morgon kl 17! Så frågan är om deras ca 650 poäng kommer att räcka - jag tror inte det. Så det blir nog också där att bläddra i propphäftet igen. Solvalla 26/12 har ett treåringslopp.

Kan väl så här i advent berätta att det är fler som går i väntans tider. För oss som har träffat Anna Forssell har det heller inte varit någon hemlighet de senaste månaderna. I mitten på januari ska hon och Ari få sin förstfödda. Anna kommer att ha kvar huvudansvaret för träningen och hästarna men har förstärkt teamet med ett par tränare från Finland. Har tyvärr tappat bort deras namn men en av dem har varit verksam som proffstränare i Finland och den andra tillhör "Korpi-släkten". De finns sedan en tid tillbaka i full verksamhet på gården i Knivsta.

Och så till raden. Håll tömmarna ni bara!


Registrerat spel

Datum: 2011-12-17
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 57

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  5, 7, 9, 10
2  3, 4
3  3, 10
4  7
5  1, 5
6  2, 12
7  1, 3, 5, 6, 9

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: A96C 2134 9D97 1844

Lördagshälsar
Anders


"FRAMTIDSHÄST"

Där stod den annars så ödmjuke Lennartsson som den värsta Ludde direkt i studion och tyckte det var klart in i första sväng när hans häst enkelt kom till ledningen från sitt sjättespår. Det var ju - förutom hans häst då - bara "skräphästar" med i loppet som han sa. Och övriga "experter" höll med!

Den nye sulkysnitsaren (hoppas ni också såg hennes styrning i loppet efter med 53-oddsaren som vann och som man dessutom hade lirat på!): Sandra Svensson (Örjan och Johnny kan slänga sig i väggen) hade då backat ner från sitt svåra 12e spår kört invändigt och på något sätt lirkat sig ut i fjärde par utvändigt med Nelle Pride. Där satt de sedan i ett varv. In i näst sista sväng - Lennartsson blev stöddigare och stöddigare i studion - och en ca femtio meter bakom ledaren så går Tillman ut i tredjespår och Sandra tar hennes rygg och Priden ser riktigt gåvillig ut. På bortre långsidan käkar Priden sedan upp alla utom ledaren och in i sista sväng handlar det bara om två hästar. När Sandra sedan steg för steg närmar sig ser hon nästan lite segerviss ut och Lennartsson blir kissnödig. In på upploppet kopplar vår häst greppet men tyvärr lyckas invändige hästen kontra precis på mållinjen. Tur för tränare Lennartsson som slapp smyga ut ur studion med svansen mellan benen.

Jag tyckte Nelle Pride såg ut som ett monster sista halvvarvet och har klockat sista femhundra till 1.10!! Och som sagt vilken kusk vi har hittat! Pratade med Anna som nu funderar på att anmäla Priden till ett treåringslopp på Bergsåker dagen före julafton (extra V75 tror jag) med 200 000:- i första pris.

Nelle Käck ströks ju i veckan på grund av en bagatellartad sårskada. Han hade trampat sig och får troligen friskintyg av veterinären redan idag. Efter ett snabbjobb i morgon tar Anna ställning till om även han ska anmälas till treåringsloppet på Bergsårker den 23/12. Anmälningstiden går ut på söndag.

Men tillbaka till Pridens lopp och studion. Nu blev det annat ljud i skällan och Nelle Pride utnämndes till framtidshäst (alltså en av dessa hästar som kallats för skräphäst bara ett par minuter tidigare) och Sandra hyllades också självklart (hon blev sedan slutligen tvåa i Travrondens guldklocketävling slagen i finalen på mållinjen!). Och avslutningsvis i programmet så uppmanades tittarna att "lira Nelle Pride nästa gång"!

Nelle Pride fick 20000:- för sin andraplats och gick nytt rekord 16,4 am på distansen. Han passerade själv 100 000:- insprunget och såg också till att Anna därmed passerade 2 miljoner intjänat i år vilket gör att hon överträffar förra årets resultat. Så det blev allt lite "Pridefestival" i alla fall!

Torsdagshälsar
Anders

KÄCK LUCIA - PRIDEFESTIVAL PÅ V86 - MISS PÅ TREDJEDAGEN

Vitsigt eller hur! I Eskilstuna på tisdag - dvs Luciadagen - startar Nelle Käck i ett treåringslopp med voltstart över 2140 meter. Jorma kör oxh startspår 6 är ju inte helt fel. Som vanligt ståtar han med en bra rekordtid. Travronden har tredjerankat honom och noterar att han "var duktig senast" och att kommer han bara bra till i starten "då kan maiden avläggas".

Och på Solvalla dagen därpå kan vi kolla in Nelle Pride. Det är dagens fjärde lopp och det kassa spelet V86s andra avdelning. Ett lärlingslopp i Travrondens tävling Guldklockan som avgörs denna kväll. Tyvärr har Priden och kusken Sandra Svensson fått spår 12. Bilstart och medeldistans och även Priden har rankats på tredjeplats av Solvallas programtidning.


Å så smsade Michael Lönborg i veckan om Nelli Miss: "Hej. Tisdag den 27/12 på Jägers har hon ett jättebra lopp. Satsar på det. Mvh Lönborg." Spännnade.

Och spännande får vi hoppas det blir idag när vi ska sätta 7 av nedan valda hästar! Håll tömmarna så fixar stalledrängen resten!
Registrerat spel

Datum: 2011-12-10
Bana: Örebro
Spelform: V75, omg. 56

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 4, 5, 9
2  1, 9
3  1, 4, 6
4  6
5  1, 3
6  4, 7
7  1, 7, 10

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 6B6C 1224 1355 1800



Lördagshälsar
Anders


MISS FÖRST I MÅL!

I torsdags gick Nelli Miss sitt provlopp som planerat. Fem hästar i racet och Missen stod på tillägg. Tyvärr kunde jag inte vara på plats och Jägersro hade tekniska porblem så man kan inte heller se loppet på nätet. Men hon var alltså först i mål men tiden blev måttliga 18,8 med en raskare avslutning på 16,4 sista femhundra. Enligt Michael så kändes hon helt OK men det blir ingen start nästa vecka utan hon får träna på ett par veckor till och få något snabbjobb innan det blir dags att anmäla.

Annars inget att rapportera denna vecka om våra hästar. Det troliga är väl att Memory, Käck och Pride åtminstone kommer ut i varsitt lopp innan de går till vinterträning. Om det kan bli fler beror på hur de är formmäsiigt och hur vädret och banorna blir framöver.

För den intresserade som undrar hur det går för Nelli Bell - som nu är i Pers egen träning - så har hon gått sitt godkända kvallopp härom veckan. Hon kommer på tisdag på Jägersro att debutera i kvällens näst sista lopp (lopp 10), voltstart, medeldistans, spår 9 och Jan Henriksson är kusk. Spännnade!

Men nu får ni hålla till godo med nedanstående rad och ta ett stadigt tag om tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-12-03
Bana: Axevalla
Spelform: V75, omg. 55

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 4, 7, 12
2  7
3  1, 2, 7
4  2, 3, 5
5  1, 3, 4, 14
6  4
7  5, 10

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: 8B04 5934 12B3 1000

Lördagshälsar
Anders


RSS 2.0