KORT SUMMERING

Ja der är ju inte årsskifte ännu och det är väl någon start kvar i år för både Missen och Minxen men eftersom det inte finns något annat att rapportera tänkte jag göra en kort avstämning av läget:

Nelli Miss gjorde sin första start den 25 juli och passade på att avlägga maiden då också. Hon vann 50 000:- och har sedan dess startat ytterligare fem gånger med blandade resultat. Totalt insprunget 65 500:- vilket innebär i genomsnitt knappt 11000:- per start. Första-, fjärde- och femteplats har det blivit och rekordet 16,1 am. Hon har i alla fall visat att det är en tuff märr som säkert kommer att hävda sig i fortsättningen. 

Kompisen Nelli Minx kom ju till start redan den 16 mars och har sammanlagt gjort 11 starter. Hon har inte segrat ännu men skrapat ihop 37 800:- vilket innebär knappt 3500:- per starttillfälle. Hon har fått pengar med sig i sju av loppen och har rekordet 17,4 m.

Jag tycker personligen det är svårt att säga vem som är bäst av dessa två och nästa år blir spännande att se utvecklingen på dem.

När det gäller Nelli Bell så var ju hon redan från början lite senare än de andra och sen blev hon sparkad av Minxen i hagen och vi tvingades till operation. Anna gjorde ju ett kvalförsök i april i år men det
blev ju galopp då. Bellan tränar ju på nu efter skadan och operationen och här blir det ännu mer spännande att se vad hon kan prestera som fyraåring.

När det gäller "grabbarna" så premieloppade Cobell- och Colane-brodern Nelle Käck på ett bra sätt den 26 september på tiden 28,5.  Skulle förvåna om han inte kommer ut tidigt nästa år så fort vintern släppt sitt grepp. Samma sak med Pelle- och Miss-brodern Nelle Pride som dessutom avverkade kval och premie i ett och samma lopp den 12/10 på tiden 22,6 trots att han kostade på sig en galopp. 

Så ser det ut så långt och nu ska vi bara hugga för oss av jackpotten så vi kan köpa fler hästar! Håll tömmarna och på återhörande!

Registrerat spel

Datum: 2010-11-27
Bana: Romme
Spelform: V75, omg. 52

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 6, 12
2  9
3  6
4  1, 2, 4, 8, 11
5  5, 7, 8, 10
6  1, 10
7  1, 2, 3

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 4720 0A0C 1D81 4340

Lördagshälsar
Anders från ett kylslaget Stockholm!


MINX PÅ HAL IS

Riktigt dåligt väglag när snön vräkte ner över Skaraslätten igår. Det gick inte att harva banan utan bara skrapa bort snön så brodd var alldeles nödvändigt. Egentligen, som Anna sa, så ska man inte köra tävlingar i sådant väder och hade det varit bortaplan hade det nog inte blivit någon start (på grund av transporthinder!).

Nåväl omstarter - bland annat förorsakat av en häst som vände upp åt fel håll! - gjorde Nelli Minx lite ivrig vilket gjorde att hon i den giltiga tredje starten tog några galoppsteg men ställde sig snabbt utan alltför stor markförlust. Hon hamnade sist invändigt men såg riktigt fin ut. Var ibland uppe och klättrade i ryggen på framförvarande ekipage så jag tänkte kommer bara luckan till slut så... Det enda oroande var att det gick sakta runt 21-tid i 1500 meter.

Och mycket riktigt 500 kvar skruvas tempot upp och eftersom sluttiden blev 17,9 på segraren betyder det att det måste gått 13-14-tempo till slut därframme. I sista sväng blir det dessutom trafikproblem för Minxen med kallnanade häst framför och med en annan häst utanpå så luckan till täthästarna bara växer. Vid upploppets början får hon dock fritt spår långt ute i banan så nu jäklar tänker jag nu blir det i alla fall pengar. Men det biter inte alls dels för att det går väldigt fort därframme och dels ser det ut som hon inte får fäste på blankisen långt ute i banan. Innerspåren ser det ut att vara mer fäste i då hästarna ruggat upp banan där med sina broddar.

Det blir en sjundeplats med tiden 1,19,4. Men Minxen var inte alls trött i mål och hade inte slagit sig så Anna tycker det bara är att träna på och starta i lämpliga lopp på hemmaplan. Starterna får vi då se som ett led i träningen inför nästa säsong. 

När det gäller Nelli Miss så överväger Anna att behandla framknäna innan nästa tilltänkta start på lunchtravet på Axevalla onsdagen den 8 december. Hon fick ju ett tufft lopp på Eskilstuna och även om hon blev uppkollad efteråt så har hon inte kännts helt hundra i träningen. Så mer som en säkerhetsåtgärd och för att ge hästen bra förutsättningar i nästa start så passar det bra att nu ge lite rundsmörjning.

Och så noterar vi att Colane-systern Nelli Cobell tog en ny säker seger på Axevalla inom V65. Det var hennes fjärde seger på 11 starter och nu passerade hon de pengar som Colane lyckades springa in som treåring. Colane tjänade 157 000:- under sin korta karriär och Cobell har nu kommit över 158 000:-.

Onsdagshälsar
Anders

GRATTIS!!!

Ett stort GRATTIS till Anna Forssell och Global Noble till segern i Uppfödningslöpningen. Vi var några delägare i Team Nellevad som var på plats och hade förmånen att få gratulera både häst och tränare. Trots att vi inte har några ägarintressen i just Global Noble är denna seger ändå ett kvitto på att vi satsat på rätt tränare till våra hästar.

Jag vill också passa på att gratulera Johnny Takter till en snygg och resolut styrning. Fick ju släppa till Hanné i spetskörningen men gick sen ut och körde resolut för att få överta. Det kostade 11 första femhundra och då undrade jag... Det handlar ju ändå bara om tvååringar. Men Global Noble ger ett mycket moget intryck, en stor, rejäl och snygg häst.

Väl i spets fick han traska på i lite lugnare tempo och visade att han gillar att få häst utanpå sig för när Zachsisson 500 meter från mål kom med sina fina Olando Vici-avkomma så skärpte Global Noble till sig. Skaffade sig en rejäl lucka på upploppet och allt ser klart ut. Men helt plötsligt kommer hela gänget ifatt honom. Men 50 meter från mål får han ånyo hästar utanpå och sdå träcker han på sig och vinner med en huvudlängd. Ja, Johnny hann ju få torskfrossa efter mållinjen medan jag tyckte det såg stenklart ut!

En halv miljon var segern värd och det skulle förvåna mig mycket om inte Anna i år passerar 2 miljoner i inkörda pengar som tränare. Vilket facit på ett så litet material och med nästan bara unga hästar!

Ännu en gång från oss på Team Nellevad:

GRATTIS!!

Lördagskvällshälsningar:

Anders


SNART PÅ PLATS!

Inget nytt under himlen eller hur man brukar säga. Himlen förresten? Här i Skåne är det en riktig disig och gråkall lördag medan Anna rapporterade på vägen från Skara till Jägersro - hon passerade då Varberg - att det var snö och kallt längre uppåt landet. Igår regnade det hela dagen men jag ser att banarbetarna på Jägersro har jobbat hårt efter det och rapporterar lätt bana.

Nåväl vi riktiga traventusiaster ses 13.30 utanför stallentrén och har sen möjlighet att hälsa på Anna och Global Noble. Då finns ju också möjlighet att fråga om våra andra hästar som inte syns på tävlingsbanorna ännu. Har någon ångrat sig så här i sista stund och vill komma med så slå bara en signal på 073-4366254 så ska vi nog kunna ordna det med.

Här kommer raden. Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2010-11-20
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 51

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2
2  3, 4
3  1, 2, 6, 10, 11, 12
4  2
5  7, 10, 14
6  12
7  1, 2, 3, 10, 12

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 6300 4130 3AA1 2344

Lördagshälsar
Anders


DAMERNA PÅ AXEVALLA - DU PÅ JÄGERS?

Tredje loppet i rad Nelli Minx lottats till bakspår! På Axevalla på tisdag den 23 november i kvällens niondelopp startar Nelli Minx från ett tiondespår igen. Det är ett lopp över 2140 meter med voltstart och måhända kan kusken Johan L Sundgren även denna gång med en elegant styrning lotsa henne till en framskjuten placering. Det är ett treåringslopp öppet för både hingstar/valacker och ston. Skulle jag lite snabbt försöka ranka in Minxen i loppet så är hon väl trea-fyra. Men spåret minskar ju förståss möjligheterna att nå ett sådant resultat eftersom de bättre hästarna står framför henne. Men, men.... Tjugotusen ligger och väntar på vinnaren!

För Nelli Miss siktar vi på ett lopp på Axevalla inom lunchtravet onsdagen den 8 december. Det är också ett treåringslopp öppet för alla sorters kön över 2140 meter med bilstart. Förstapriset här är 25000:- och totalt åtta priser delas ut. Det är öppet för treåringar som tjänat högst 100 000:-. Det har ju varit lite knepigt att hitta en lämplig uppgift för Missen och därför blir det lite långt mellan starterna denna gång. Men egentligen är det kanske bara bra då hon ju fick ett riktigt tufft lopp senast i Eskilstuna.

Nu tar vi ett lopp i taget och ser hur damerna sköter sig. Det kan ju snart bli aktuellt med lite vintervila och sedan ny grundträning inför en spännande fyraårssäsong.

Ni som har tänkt er till Jägersro på lördag den 20 november för att bland annat följa Annas och Global Nobles framfart i Uppfödningslöpningen ska höra av er till mig. Det är dessutom årets sista chans att att se V75 på Jägersro och man lockar också med julmarknad. (Man blir lite nostalgisk när man tänker sig ganska exakt ett år tillbaka i tiden då många delägare var på plats på Jägersro denna helg för att se Nelli Colane vinna med Björn Goop. Det är inte utan att man saknar den hedersmärren!). Nåväl nu torkar vi tåren och ni som vill ha fribiljetter till publikplats och stallbacken hör av er till mig senast fredag 19 november kl 18 så ska jag via Anna fixa plåtar. Vi har säkert också möjlighet att hälsa på hos ekipaget som ser ut att bli favoriter och få höra Anna själv direkt beätta om sina chanser och hur hon ser på våra hästar i stallet. Jag föreslår att vi ses utanför stallbacksentrén kl 13.30. V75-loppen startar kl 14.30 och uppfödningslöpningen som är V75s fjärde avdelning går strax efter halv fyra. Om några vill komma ännu senare så säg bara till så ordnar vi det med.

Avslutningsvis ett litet tittartips till de extra travintresserade. Det finns en nätsajt som heter www.travnet.se . De har för sin webb-TV gjort ett reportage om Anna Forssell med anledning av uppfördningslöpningen som kommer att visas de närmaste dagarna. Kolla gärna! Det kan dyka upp en överraskning i bild.

Tidig torsdagsmorgon hälsar
Anders


ANNA I FINAL IGEN!

Inte så mycket att rapportera om våra hästar denna vecka. De får träna på och så läser vi propositioner så ögona glöder. Finns ett lopp för Nelli Minx på Axevalla den 23/11. Det är för treåriga högst 50000:- på kontot över 2140 meter med voltstart och 20000:- i första pris. Det blir i så fall första gången hon stöter på hingstar/valacker i ett lopp. Vi får se. Nelli Miss är det ännu svårare att hitta bra lopp för särskilt då hon nu har dåligt med startpoäng. Vi får återkomma. Våra övriga: Nelli Bell, Nelle Käck och Nelle Pride tränar på bra och vi hoppas på en snäll vinter så de kan komma till start tidigt nästa år.

Om det inte finns så mycket att säga om hästarna denna gång så finns det desto mer glädjande nyheter runt tränaren Anna Forssell. Som väntat tog sig Global Noble till final i tisdags genom en överlägsen seger i kvalloppet. Så här skriver Travronden under rubriken "FORSELL HAR GÅVAN":
Anna Forsell har gåvan. Hon kan ta fram fina unghästar. Nu kan hon vinna Uppfödningslöpningen. ... - Bra styrka och fint driv i steget och på många sätt en vuxen häst, var Johnny Takters betyg. ... Anna Forssell har redan visat sin förmåga att plocka fram fina unghästar. Global Noble har hon tagit hela vägen. - Jag såg honom på Alebäck när han var tio dagar gammal och blev mycket förtjust i honom. Han var inte dyr."

Så nästa lördag väntar en spännande final här på Jägersro. Om jag räknar rätt så är det Annas tredje stora final för året: Korta E3-finalen för ston, Derbyfinalen och nu Uppfödningslöpningen. I och med Global Nobles seger i tisdags passerade Anna som tränare 1,3 miljoner intjänade pengar för året och har därmed passerat fjolårets resultat för hela året!

Och så det vi har att hoppas på denna vecka! V75 med finaler på Gävlebanan. Mycket fin sport med höjdpunkten Maharajah och Iceland. Klart Hultmans häst vinner tack vare bättre spår. I de två avslutande loppen hade jag helst velat ha med alla hästarna i båda loppen. Men det hade blivit alldeles för dyrt så nu får ni hålla tömmarna igen!

Registrerat spel

Datum: 2010-11-13
Bana: Gävle
Spelform: V75, omg. 50

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 4, 10
2  11
3  7
4  1
5  4, 7, 13
6  2, 5, 6, 7, 10, 11
7  1, 2, 3, 7, 8, 10, 11

378 rader x 1 x 0,50 kr = 
189,00 kr

Kvittonummer: 0B2C 1846 3CC1 0344

Lördagshälsar
Anders


MISS DUKTIG!

Nelli Miss tog efter en bra voltstart med Björn Goop i sulkyn ledningen men fick omedelbart tryck utifrån av en ivrig Ulf Ohlsson bakom springspårshästen Barbro Palema. Det blev stenhård körning hela fösta kurvan och först efter drygt femhundra meder ger Ohlsson upp och går ner bakom vårt ekipage. Då är resten av startfältet över 50 meter bakom och jag blir uppriktigt orolig att de två första inte kommer att ta sig i mål alls men det ska visa sig att båda kuskarna har täckning för sin "tokkörning". Första femhundra öppnas på 1,12,6 och då vågar jag påstå att det gick 10-tempo genom kurvan så nog kan Miss springa fort också!

Sen får Björn lugna ner och andra femhundringen går i 22-tempo så de andra ansluter snabbt. Åke Svanstedt smiter mitt i andra kurvan ut i dödens med Colane- och Käck-systern Nelli Cobell (så lika de är Peace-in-Cosmo avkomlingarna)! Där vandrar sedan de två Nelli-hästarna i spetsen i över ett varv ända fram till upploppet. När de kommer ut på rakan visar sig Cobell - som sluppit vara med i startrusningen - vara klart starkast och lämnar övriga och vinner med 3-4 längder. Barbro Palema får luckan bakom Missen och har efter sin vilsamma resa krafter att spurta förbi och längst ut kommer även Fredrik Persson med sin Future Nalan och med knappast möjliga marginal kniper han tredjeplatsen.

En - mot bakgrund av den snabba öppningen - bra insats av Nelli Miss där hon visar startsnabbhet men också styrka och tålighet mot slutet av loppet. Men som Anna kunde konstatera redan i värmningen är hon fortfarande lite valpig och springer och tittar på allt. När de skulle springa förbi prisutdelningen i vinnarcirkeln efter loppet som Aisle Stand vann så ville hon stanna upp, sa Anna! Möjligen är detta ett gott tecken?

Vinnartiden blev 16,5 och Nelli Miss fick tiden 16,9. Hon tjänade på sitt fjärdepris 7500:- men det stora problemet var att hon nu blev alla med alla sina startpoäng från sin seger på Axevalla i juli. Så nu rasade hon från 795 till 195 poäng vilket naturligtvis gör att hon får svårare att komma med i loppen. Jag återkommer när det gäller den fortsatta matchningen för både Missen och Minxen.

Söndagsmorgonhälsningar
Anders


STRÅLANDE HÄSTVÄDER!

Vilken spänning denna vackra allhelgonadag. Här får man gå och vara nervös ända fram till femtiden och min bedömning är att chansen finns för Nelli Miss. Som Jorma säger "Bra häst"! Och dessutom bra spår och bra kusk och form på stallet. Men innan dess ska alltså V75 avgöras och finalerna i Breeders Crown. En lördag med många fina hästar på banan och som sagt ett härligt höstväder (hästväder alltså!).

Å här kommer raden med spikar på de fantastiska: Viola Silas, Raja Mirchi och Sebastian K. Av BC-finalerna är det bara den för treåriga ston jag inte spikat i och det beror på att de bästa inte är med. Ni förstår vilka jag menar!

Här kommer raden så håll tömmarna ni så hänger jag vid staketet på Sundbyholm och kör hästarna precis som de ska köras!

Registrerat spel

Datum: 2010-11-06
Bana: Eskilstuna
Spelform: V75, omg. 49

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2
2  3
3  2, 6, 7, 11
4  2, 5, 10
5  1, 3, 5, 8, 9
6  3
7  4, 5, 8, 10, 12

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: 0506 73B2 4149 0500

Och så har ni kanske sett vad Aftonbladet skriver om vår tränare och hennes nya stjärna. Annars håll tillgodo och se nedan!

Lördagshälsar
Anders


Har en av de bättre
tvååringarna i Sverige”

 

Axevallatränaren Anna Forssell.

Foto: Kanal 75

Axevallatränaren Anna Forssell tar för sig allt mer med sina unghästar.

På torsdagen blev det seger för hennes Global Noble i ett tvååringslopp på Åbytravet värd 150 000 kronor.

– Jag har en av de bättre tvååringarna i Sverige, sade Anna.

Johnny Takter tog hand om ledningen i den första kurvan och spårade sedan till mål med Global Noble. Segertiden 1.15,4 över 1 640 meter med autostart är ett nytt banrekord för tvååringar på Åby.

Axevallahästen har nu tjänat drygt 300 000 kronor på fem starter.

– Jag hittade honom på Alebäcks stuteri när han var tio dagar. Han var perfekt och såg ut som att han skulle bli en bra häst. Vägen hit har varit spikrak då vi kunnat träna på hela tiden. Nästa start blir i kvalen till uppfödningslöpningen. Jag tror att jag har en av de bättre tvååringarna i Sverige så chanserna ser goda ut, sade Anna Forssell.

Uttagningsloppen till landets största lopp för tvååringar, Svensk Uppfödningslöpning, körs 9 november på Jägersro. 500 000 kronor väntar vinnaren i finalen lördagen 20 november.

 


MINX TVÅA!! - MISS ETTA?

En mycket bra insats av både häst och kusk! Nelli Minx såg från sitt bakspår gåvillig ut från start och kusken Johan L Sundgren (östgöte!) förvaltade sin häst på ett utmärkt sätt. Fjärde i andraspår i första kurvan bakom Svanstedts favorit. Han hade nog kunnat prova för ledningen efter femhundra meter vilket favoriten gjorde och fick ta över men vi hade nog fått dödens istället då. Tyvärr med favoriten i spets gick loppet sedan för långsamt - 19-tempo på något tung bana - så när Johan med 700 meter kvar styrde på i tredjespår gick det inte att ta nåt på ledaren. Men han kom snabbt fram som andra häst innan sista kurvan och de två stack ifrån de andra. Och till synes med krafter kvar så tog Nelli Minx och Johan en säker andraplats! 7500:- var andraplatsen värd!

Och egentligen är det Annas fel att inte Minxen vann. Det är hon som har kört in och grundtränat Peya de Castella som vann loppet innan hästen hamnade hos Svanstedt i juni i år.

På lördag i Eskilstunas 11e lopp (vid femtiden skulle jag tro) är ettan redan klar för Nelli Miss. Det är nämligen det nummer hon har på startbrickan. I vagnen bakom sitter Björn Goop och distanesen är 2140 meter med voltstart. Det ser intressant ut tycker jag och svårast emot är väl Svanstedts, Nurmos och Melanders hästar i loppet. Svanstedts häst är för övrigt Nelli Cobell som är en lillasyster till vår Nelli Colane! Tyvärr är det väl så att våra chanser minskar eftersom jag har tänkt vara på plats i Eskilstuna!

Men deppa inte. Håll ut. Det är ju en V75a att hoppas på innan Missen äntrar Sundbyholmsovalen. Okej, okej jag vet - jag brukar inte ha nån tur med mig där heller...

I alla fall glada onsdagshälsningar!
Anders

RSS 2.0