SISTA MINUTEN

Lite sent kanske men för er som har möjlighet att dra av underskottet på andelshästarna i er deklaration kommer här uppgifter. Vill ni ha hela underlaget som bilaga så hör av er ska jag fixa det.

Team 1 har gjort ett underskott 2010 per andel på: 6768:-.
Team 2   "      "              "           "            "       " : 2048:-

Anna flyttar nu resten av sina hästar kommande vecka från Axevalla till Solvalla och sen är det dags att starta igen. Hon letar nu proppar åt Nelle Käck, Nelle Pride och Nelli Miss som alla tre är startklara och det finns några intressanta lopp på både Solvalla och Eskilstuna kommande veckor. Återkommer när jag vet mera. Nelli Minx håller på att ta sig igen säger Anna men behöver lite mer tid liksom Nelli Bell.

Jag har fortfarande några biljetter kvar till elitloppshelgen så hugade spekulanter gör bäst i att höra av sig.

Det var ju nästan  succé förra veckan för vårt travtips - ja åtminstone med våra egna mått mätt. Det blev totalt nästan 500:- att hämta ut så denna vecka - Valborg till ära - blir det en extra maffig tipsrad att hålla tömmarna för!

Registrerat spel

Datum: 2011-04-30
Bana: Umeå
Spelform: V75, omg. 18

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 4, 6
2  2, 6
3  6
4  6, 11
5  4, 12, 14
6  1, 2, 4, 5, 7
7  1, 2, 8, 9, 10

1 200 rader x 1 x 0,50 kr = 
600,00 kr

Kvittonummer: A728 3813 2EA0 5804

Valborgshälsningar:
Anders


MATCHAR VARANDRA!

Vårt team nr 1 har ju haft två hästar som "matchat varandra" under det gångna första året: Nelli Miss och Nelli Minx. Om man för en stund bortser från Missens seger i sitt första lopp så har båda märrarna tjänat vardera drygt 50 000:- på sina 13 respektive 15 lopp. Tidsmässigt har Missen gått lite snabbare med sina 16-tider jämfört med Minxens 17,4-rekord. Men ganska jämngoda som ni ser. (Och så har vi ju jokern ostartad fortfarande: Nelli Bell!).

Nu ser det ut som team 2 i och med denna veckan har två herrar som tänker sporra varandra till stordåd. Efter Nelle Prides insats i onsdags ville inte Nelle Käck vara sämre - nej snarare tvärtom. I Eskilstuna igår och med den duktiga kusken Anna Forssell i sulkyn startade Käcken från sitt tredje spår. Ingen blixtrande start och ett tag såg det kritiskt ut, nämligen att de skulle bli hängande i tredje spår i första sväng. Men precis innan kurvan galopperade hästen innanför och Anna kunde smyga ner i tredje utvändigt. Favoriten hade hamnat i dödens och pressade nu på för att få överta vilket han också fick och nu blev det bästa möjliga position i andra utvändigt. Första varvet gick sedan efter en långsam 20-tid.

In i sista sväng går Anna ut i tredje spår och kommer fram utvändigt om ledaren och då såg det riktigt, riktigt bra ut. Men ledaren hade förståss sparade krafter och kunde dra undan samtiidgt som hästen i vinnarhålet kom loss. Sista femhundra måste ha gått riktigt fort och jag gissar på tider nedåt 13-14 faktiskt. Precis på mållinjen blir Käcken och Anna slagna med det som måste ha varit en "läpp" och det blir till slut en mersmakande tredjeplats. Tiden blev 17,8 dvs en tiondel bättre än Pridens tid på Solvalla och prissumman 7500:-. Hade det varit ett treåringslopp (som jag först felaktigt påstod) hade Käcken vunnit eftersom de två hästar som var före honom i mål är 4 respektive 6 år.

En mycket stark och bra insats av såväl häst som kusk. Och Anna var förståss nöjd efteråt och blev nog ännu nöjdare  senare på långfredagen då hon tog sin första årsseger som tränare med Jormakörda Cesar Bring (som hon tagit över från Jim Frick). Grattis Anna!

Jag är övertygad att vi har en spännande säsong att se fram emot i båda teamen men också en spännande påskafton med V75 och allt. Släpp äggen och godiset för en stund och håll tömmarna för nedanstående rader!

Registrerat spel

Datum: 2011-04-23
Bana: Romme
Spelform: V75, omg. 17

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 5
2  1, 7, 14, 15
3  3
4  3, 6
5  6
6  1, 2, 4, 5, 9
7  2, 3, 4, 8

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: AB62 D12F 0A8C 5800

GLAD PÅSK-hälsar
Anders


"KÄNNS ATT DET ÄR EN HÄST SOM KAN SPRINGA"

... så hade Örjan sagt till Anna efter Nelle Prides lopp igår på Solvalla. "Men han har inte fattat vad det går ut på ännu utan springer mest och bromsar i loppet", hade han sedan lagt till. Så det låter ju lovande när poletten så småningom ramlar ner.

Han såg i alla fall fin ut igår. Örjan tog verkligen en safety start lång ut i banan för att slippa stänk. Och Priden hade allt man kunde ha med stänkskydd och neddövad eftersom han blev rätt pigg i värmningen och i provstatrten bakom bilen. Sist in i första sväng av de felfria och där låg han parkerad i princip hela loppet. Nåja han plockar ett par motståndare sista femhundringen och håller jämn fart med täthästarna och detta utan att Örjan gör en antydan om att driva. Så felfri, ett bra besked och ett snällt lopp är väl sammanfattningen!

Och imorgon är det Käckens tur. Vill bara korrigera: det är inget treåringslopp utan ett lopp för ostartade hästar så det finns äldre konurrenter med. Men jag gissar att hästarna inte snackar åldrar med varandra eller vad tror ni?

Och Anna fortsätter leta lopp åt Nelli Miss medan Nelli Minx måste lägga på sig muskler och Nelli Bell tränar på med de andra.

GLAD PÅSK skärtorsdagshälsar
Anders

GLAD PÅSK I SIKTE!

Eftersom Nelle Pride inte kom med på Romme ikväll (fredag) så gjorde Anna vissa omdisponeringar. På påskveckans dymmelonsdag (den som vet vad en "dymmel" är får gärna höra sv sig till mig via mail - först rätta svar får en biljett till "första parkett" på elitloppet) startar Nelle Pride i Solvallas första lopp. Ett treåringslopp över 2140 meter med voltstart. Alla är ostaratade utom en häst. Spåret är 12 och Örjan kör och omöjligt att säga nåt om chanserna. Bakspår är ju inte bra då han är stänkrädd och enda stället det inte stänker på är ju spets och dit blir svårt att nå. Felfritt som målsättning vad sägs om det? Annars är förstapriset värt 40 000:-!

Och på långfredagen startar då Nelle Käck på Sundbyholm i Eskilstuna. Denna gång ett bra spår och en bra kusk dvs:  spår 3 och Anna Forssell. Det är Eskilstunas lopp nr 2 och med voltstart över 2140 meter. Ett lopp för ostartade treåringar. Käcken har en av de snabbare kvaltiderna och 20 000:- hägrar i förstapris. Men återigen är det ju inte det här loppet som ska vinnas till varje pris. 

Med hjälp av nedanstående rader och bra insatser av våra hästar i påskveckan så kan vi väl alla se fram emot en riktigt GLAD PÅSK! Håll tömmarna bara så återkommer jag!

Registrerat spel

Datum: 2011-04-16
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 16

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 5, 6, 8, 10
2  8
3  1, 3, 6, 7
4  4, 9, 11
5  2, 15
6  3, 10, 11
7  3

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: AD42 555F BF95 0344

Fredagskvällshälsningar
Anders


NELLE PRIDE KOM INTE MED

Nej tyvärr. Nu anmäls det friskt till loppen särskilt för treåringar ser det ut. Det var 21 hästar anmälda till treåringsloppet på Romme på fredag. Och förutom de som startar från tillägg så prioriterar man tydligen de som aldrig startat. Så bara en häst på främre volten har startat tidigare - liksom Priden men lyckades vi det tillfället tjäna lite poäng och kom med av den anledningen.

Nu ska vi bara avvakta torsdagen och se hur det går med anmälan av Nelle Käck. Han har ju ändå fördelen av att vara ostartad om det blir samma intresse denna gång. Därefter kontaktar jag Anna för att lyssna om den fortsatt matchningen.

Tisdagmorgonshälsningar
Anders

KORT LÖRDAGSGOTT!

Efter veckans långa utläggning finns inte mycket mer att tillägga än veckans rad. Den är kryddad med de 110:- vi vann förra veckan vilket innebar att Colombian Nectie kom med tillsammans med de två som väl gör upp om det: Brioni och Iceland. Men skulle unger herr Untersteiner vinna och vi sätter övriga fram tom lopp 6 så hoppas vi på den minst streckade i sista avdelningen: Galax Trot med Jorma! Håll tömmarna för det!


Registrerat spel

Datum: 2011-04-09
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 15

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2
2  1
3  2, 6, 7
4  3
5  2, 6, 12, 13, 14
6  1, 2, 7
7  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

540 rader x 1 x 0,50 kr = 
270,00 kr

Kvittonummer: 0D84 8B16 3B35 2344

Lördagshälsar
Anders


PRELIMINÄRA PLANER mm

Snackade med Anna igår och allt är bra med våra hästar:

Närmaste start är Nelle Pride där det finns ett lopp på Romme fredagen den 15 april för treåringar med mindre än 15000:- på kontot. Det är 2140 meter med volt och tillägg för de som tjänat mer än 3000:- och jag gissar att Anna själv tänker köra med tanke på galoppen sist som en ivrig catchdriver förorsakade. På måndag vet vi om vi är med och då kan det bli kul för er Borlängebor med celebert besök. 

Onsdagen den 20 april finns det ett lopp för Nelle Käck på Solvalla. Det är för treåringar som ännu inte tjänat några pengar och över medeldistans med voltstart. Nästa torsdag vet vi.

Nelli Miss kan säkert starta snart igen men där har vi inte diskuterat något möjligt lopp ännu.

När det gäller Nelli Minx och mot bakgrund av hennes insats senast är Annas plan att låta henne lägga på sig de kilo hon tappat i och med flytten innan det blir dags för start igen. Så det lär nog dröja några veckor.

Nelli Bell går mycket bättre i träningen nu. De andra hästarna springer inte ifrån henne längre och hon kommer nu att få en träningsperiod så får Anna bedöma hur vi ska satsa sedan. Nytt kvallopp är troligen inte aktuellt före sommaren.

Vi gjorde häromdagen dock en tråkig upptäckt. Vår policy är ju att anmäla alla hästar till alla insatslopp men genom ett mycket beklagligt missförstånd är inte Käck och Pride anmälda till alla möjligheter som finns. De är anmälda till deltagande i Breeders, Kungapokalen och Sprintermästaren men inte till E3, Kriteriet och Derbyt. Vi köpte ju hästarna av uppfödaren Per Grundström hösten 2009 men ägarförändringen (där jag istället står som företrädare) blev inte av förrän i maj 2010 och därav missförståndet. Så när första insatsen skulle göras i januari 2010 så gick inbjudan till Per som trodde att jag också fick dessa papper men så var det alltså inte. Det som bidrog är troligen också att hästarna var i träning i Estland. Normalt bevakar ju också tränarna dessa inbjudningar men de var ju vid detta tillfälle inte i träning hos någon svensk tränare. Som sagt mycket beklagligt men Anna är nu upplyst om detta misstag och kommer att matcha hästarna med denna vetskap. 

Jag tänkte vi skulle ansöka om hästägarkort till Solvalla nu när hästarna har nationalarenan som hemmaplan. Ägarkonstellationer som har två hästar eller fler i träning på banan får gratis 4 kort dvs i vårt fall har vi möjlighet att få fyra hästägarkort per team alltså totalt åtta kort. Det finns också möjlighet - om intresset skulle vara stort - att köpa ytterligare två kort per team mot en kostnad av 400:- per kort. Vilka förmåner hästägarkortet ger möjlighet till vet jag inte exakt men jag förutsätter att det åtminstone ger gratis entré till publikplats och stallbacke. De som har för avsikt att frekvent besöka Solvalla tyckar jag ska ha företräde till dessa kort. De som bara någon enstaka gång per år tänker besöka Solvalla kan vi ju ordna fribiljetter till vid dessa tillfällen via Anna. Intresseanmälan ska göras till mig via post: Anders Lindblad, Nällevadsgården, 274 91 Skurup. Jag vill ha namn. personnummer och ett passfoto! Intresseanmälan mig tillhana senast den 15 april!

Avslutningsvis så hoppas jag ni såg Miss- och Pridebrodern igår på V64: Nelle Pelle. En strong insats igen där han lätt gick undan och vann. Tiden var ju jättefin 13,7 över full distans och med voltstart. Och detta trots en massa omstarter som jag trodde skulle göra Pelle hetsig men icke... Å så vilken härlig framgång för kusken, lärlingen Mattias Djuse som ju var med om en mycket otäck olycka i höstas men nu på allvar är tillbaka igen! Grattis Mattias till en mycket fin styrning dessutom! Nu närmar sig Nelle Pelle miljonen insprunget dit han bara har knappt 50 000:- kronor kvar.

Tack för idag och på återhörande torsdagshälsar:

Anders

1:a APRIL IGÅR!

Som en ren upplysning vill jag bara så här dagen efter meddela att det var första april igår med allt vad det innebär. (Och har man köpt andelar i travhästar så står det nog utom allt rimligt tvivel att man är lite lättlurad.)

Men det kan ju givetvis vara kul att komma till Elitloppshelgen ändå så jag vill bara påminna er som vill ha biljetter att höra av er!

Här kommer nu en lite större rad där jag lagt till förra veckans vinstpengar till den ordinarie insatsen. Jag spikar Torvald och Hallsta Lotus + Svanstedt häst i 6e loppet: Dollar Access, vilket gör att vi får rätt många streck i de andra och särskilt i det vidöppna sista loppet. Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-04-02
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 14

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 3, 7, 11
2  1, 2, 9, 12
3  1
4  2
5  2, 3, 6, 10, 13
6  7
7  2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10

800 rader x 1 x 0,50 kr = 
400,00 kr

Kvittonummer: 83A6 3CE8 51D1 4140

Lördagshälsar:
Anders


EXTRA, EXTRA: NELLI MISS VANN!

Man trodde ju inte att historien kunde upprepa sig. Men samma sak som gjorde att Conny Nobell vann elitloppet hände på Gävletravet igår. Det har visat sig att de två hästar som var före Nelli Miss i mål igår var dopade - vilket ni säkert redan har läst om på Travnet ellet Trav365. De har således blivit diskade och förstapriset går med all rätt till Nelli Miss, Jorma, Anna och oss.

Och på samma sätt som med Conny Nobell som inte fick möjlighet att ta emot priset i vinnarcirkeln så kommer en särskild prisutdelningscemoni att ordnas för oss och Missen i samband med Elitloppet på Solvalla. Jag återkommer med mer detaljer men bara tanken svindlar att få gå in i vinnarcirkeln med 30 000 personer på läktaren.

På återhörande i morgon lördag!
Fredagshälsar
Anders

RSS 2.0