ANNA IGEN!

Gratulera och låta sig imponeras. Nu är hon där igen i en stor final. På det senaste dryga året har Anna haft hästar i E3-final, Derbyfinal och dessutom vunnit Uppfödningslöpningen och Breeders för 2-åringar (har jag missat nåt?). Och så igår - tack vare en slalomkörning av Jorma de sista 200-meterna från ett totalt omöjligt läge med Global Noble där han hamnat i en trött rygg -  så via andraplatsen i kvalloppet in i Kriteriefinal! Ett facit inte många "stortränare" - då tänker jag på de där med 100-200 hästar som bara kan välja och vraka - kan uppvisa. Stort GRATTIS Anna!!

Å så glöm nu inte (ett försök att vara vitsig!) alla delägare vår nya kuse som ersätter "Bellan": Nelli Memory! Hon startar i sitt livs andra lopp på Romme nu på måndag den 26/9. Det är kvällens första lopp med voltstart över 2140 meter. Memory har fått spår 8 och Jorma får väl ta fram slalomtakterna även denna gång! Det är 14 treåringar hon möter men nästan alla de andra har startat fler gånger, är därmed lite mer rutinerade och sprungit fortare. Vår häst är ju osynad ännu så länge så vi får väl säga som Putte Kock på sin tid: "Varför slänga yxan i sjön när man kan göra tvärtom!" (Vad menade karln??)

Dagen därpå så ska Nelle Pride matchas mot Bredders-kvalet på Axevalla den 11 oktober. Han behöver både loppet och mer startpoäng. Han har ett ägg i raden som behöver bytas ut och i Eskilstuna på tisdag den 27/9 ges en chans. Det är lopp 10 över sprinterdistans och med voltstart och spår 4. Det betyder att den nyblivne derbyvinnaren - Torbjörn Jansson - får visa prov på sina beryktade körhänder när han ska skicka iväg Priden från detta läge. Lyckas han vet vi att hästen kan öppna snabbt men väl i spets kan han bli svårtuggad i ett rätt så jämnt gäng.

På återhörande på lördag,
torsdagshälsningar från
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0