NÄR SAND BLIR TILL GULD!

Ja, det blev ju inget guld på vår rad igår utan det stannade vid en femma och 29:-.

Men i dimman på Jägersro igår stötte jag ihop Nelli Minx och Nelli Miss nya tränare. Och läget verkar rätt så lika för både Nilsson och Lönborg när det gäller våra hästar. Båda hästarna har gått sina första träningspass i sand med den skillnaden att Lars I har en kuperad skogsslinga med sandunderlag (ja man kan väl säga att gården Lottentorp ligger i ett sandtag) där hästarna går sina intervaller framför sulky medan Michael har en "djupsandbana" där hästarna rids. Eftersom Minxen och Missen inte är vana vid denna typ av träning gick de inte fulla pass första gången. Båda tränarna - och helt oberoende av varandra - tror att det behövs ca 6-8 veckor för hästarna att ta till sig den nya träningen och under den tiden kan vi inte räkna med några starter. Så framåt juletid kan det väl förhoppningsvis bli aktuellt.

Lite kul att notera i kanten var ju också att man fick möjlighet att i vinnarcirkeln gratulera Annas kollega på gården i Knivsta: Johan Nilsson. Han åkte ner med hästen Joker Stursk, lät Johnny Takter köra som var i flytet igår, vilket renderade i en ny seger på V75 i ett klass I försök. Fyraåringen har på 16 starter, vunnit fyra och varit på plats 11 av dessa och passerar snart halvmiljonen. Bra jobbat Johan och Grattis igen!

Detta om detta, söndagshälsar
Anders

BARA RADEN

Det har varit mycket den här veckan så idag nöjer jag mig med bara raden. Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-10-29
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 50

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  5, 7
2  4, 5, 6
3  7
4  1, 2, 3, 4, 6, 9
5  4
6  5
7  4, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 15

324 rader x 1 x 0,50 kr = 
162,00 kr

Kvittonummer: 270C F1A3 0455 5004

Lördagshälsningar från ett dimmigt Skåne!
Anders


SNACKA OM MERSMAK...

Jag kan inte vänta till i morgon och berätta om Nelli Memorys framfart i Gävle igår. En lugn men säker start ledde så småningom fram till andra ytter med favoriten - Sjöströms Lollo Tilly - säkert i spets. Och så blev det förståss Hans Gs berömda "lugna promenad i parken" i 20-tempo första varvet. Från kön landar en häst utvändigt ledaren varvet kvar och tempot skruvas upp lite. Då börjar hästen framför "Minnet" (ett smeknamn jag kom på just nu) att schabbla vilket gör att Jansson och vår häst tappar en fem-sex längder innan de kan runda framförvarande. Torbjörn tar upp jakten på de där framme och kommer upp i rygg på utvändiga hästen vid ingången av sista kurvan. Vrider direkt ut i tredje spår och en bit in på upploppet ser det ut som de kopplar grepp på ledaren och favoriten. Men Claes hade sparat en växel i sin häst och vinner till slut med en längd. Men jag är bergis - och nu kommer ett sådant där "om" igen som tarvvärlden är full av! - hade inte framförvarande schabblat 700 kvar hade Nelli Memory vunnit enkelt. Efter provstarten när referenten konstaterade att hon såg kanonfin ut halverades för övrigt vinnaroddset från 15 till 7 gånger pengarna!

Välbehövliga 15000:- till team I var andraplatsen värd och sluttiden skrevs till 18,6. På tisdag kvalar för övrigt Nelli Bell på Jägersro i Per Grundströms regi och då får vi väl en indikation på hur bra bytet var. Men ännu så länge finns ingen anledning att vi ska ångra oss.

På återhörande redan i morgon!

Fredagsmorgonhälsningar
Anders

GLÖM INTE VAD JAG SKREV:

"...vi som är optimister räknar med att Nelle Käck får vara riktigt bra för att undvika sistaplatsen i sin semifinal i Breeders". Och han blev nia med mersmak! Men det är konstigt med oss människor. trots att detta var den iskalla analysen av motståndet och att jag dessutom har uttryckt detta i skrift så tydligt så blir man besviken över att det ändå inte blev en finalplats. Och detta nog beroende på att "om-inte-om" hade varit så...

När bilen släpper fältet så kör Jansson rakt framåt i förhoppningen att komma ner i banan. Men ack, ack det blir ett elakt "först-i-tredjespår" hela första sväng i 09-tempo!! Och till råga på allt kan favoriten Angelo som hamnat tredje invändigt ta sig ut och överta ledningen. Så ingen annan vill gå fram vilket betyder dödens i andra kurvan. Varvet från mål blir Käcken avlöst av den andra hästen som hängt i tredjespår vilket ju knappast blev en bra rygg. Femhundra meter från mål ser det ändå ut som de får svårt att följa men det är bara för några steg för sen får Jansson upp farten igen på hästen. Dock en mur av hästar framför och upploppet ner ser det faktiskt ut som han letar den bästa ryggen att följa med in i mål. Drömma kan man ju men realistiskt sett fanns det inget att göra åt de fyra finalisterna som var en bit före de övriga men med ett mer optimalt löpningsförlopp för vår kuse vet man ju aldrig... Nå, i vart fall har han ännu en gång visat att han hör hemma i detta sammanhang dvs bland de ca femtio bästa treåringarna. Och han utvecklas ju hela tiden och Anna menar att han kommer att vara ännu bättre som fyraåring med tanke på att han har en stor kropp att växa i och ännu så länge går med skor.

Nelli Miss och Nelli Minx nya tränare blev "Herrar Hundraprocent" igår på Solvalla. Lönborg hade två fyraåringar till start som båda gick till final: Orfeus Brodde som vann sitt heat och Beatles som blev fyra (till Lönborgs synbarliga besvikelse). Lars I Nilssons enda start det treåriga stoet Unleash Face släppte Ludde loss i sista kurvan och hon vann sin semifinal. När de nya tränarna hunnit bekanta sig med våra hästar återkommer jag med en rapport.

På återhörande efter Nelli Memorys lopp ikväll - glöm inte det!

Torsdagshälsar
Anders

PÅ VÄG!

Vi har nu efter research och i samråd med Anna beslutat oss för att ”ta hem” Nelli Miss och Nelli Minx till Skåne. Om allt fungerat som det ska är de nu i skrivande stund (tisdag fm) på väg söderut.

Nelli Miss kommer att gå i träning hos Michael Lönborg som ju tagit över efter Hans Adielsson och har sin anläggning granne med Jägersro. Anledningen att valet föll på Michael är främst att det är en ung och ambitiös tränare som satsar mycket på ridträning. Och just ridträning tror Anna skulle göra Misssen gott, särskilt i den sandbana som Lönborg har för ändamålet.

Michael är danskfödd (men snackar en utmärkt svenska), 25 år och har ett 40-tal hästar i träning. Dessa har gjort drygt 250 starter i år och tjänat ca 2,5 miljoner kronor. Största stjärnan är väl Orfeus Brodde en fyraåring som redan tjänat 1,2 miljoner och bland annat vann S:t Leger på Åby för ett par veckor sedan. Två andra som låtit tala om sig på V75 senaste tiden är: Beatles och Mr QL. Både Orfeus Brodde och Beatles har kvalat in till Breederssemifinalerna på Solvalla i morgon. Och i dagens nummer av Travronden rapporterar man i korthet: "Perfekt och precis dubbel för Lönborg"! Michael hade nämligen en bra dag på Lunden i Köpenhamn i onsdags med två segrar och en andraplats på sina tre starter.
Kolla gärna hemsidan: www.lonborg.se .

Nelli Minx hamnar hos Lars I Nilsson som ju varit försteman hos Ludde och tränare hos storsatsande Stall Courant innan han nu slagit sig ner som egen tränare på Lottentorp söder om Sjöbo. Meningen var att egentligen ha en inriktning som ”underleverantör” av inkörda unghästar till de större tränarna men den egna rörelsen har gått så pass bra att han också tar in äldre hästar i träning. Han kommer också att erbjuda varierad träning i form av ridning och sandbana.
Lars I är 46 år och har ett 30-tal hästar i träning. Det är en övervikt av unghästar men han har med det materialet på 112 starter fått ihop 1,3 miljoner intjänat till stallet i år. Redan nu en fördubbling jämfört med förra året. Segerprocenten är imponerande 19% (samma som Svanstedt)! De hästar som utmärkt sig mest är fyraåringen Truculent som vinner varannan gång han startar, treåringen Unleash Face som tjänat knappt 400 000:- och också kvalat in till semifinalen på Valla i morgon. Dessutom är Lars I ännu hetare än Lönborg i dagens nummer av Travronden då han är på förstasidan med bild och allt. Och detta beroende på att hans nyförvärv, tvååringen Fascination (som på sina tre starter ännu inte vet hur det är att förlora) är storfavorit (Ronden spikar) i Breeders för tvååringar på Åby nu på torsdag. (En kuriosagrej är att det är grannarna till Lars I - Victoria Eriksson och Sören Norberg - som fött upp Fascination och sålde den till Lars I. Sören Norberg är en av Anna Forssells första läromästare inom travet.)
Kolla gärna hemsidan: www.larsinilsson.se .

Båda hästarna är ju i princip startklara så vi får hoppas det inte dröjer länge innan de kommer ut på ovalerna här i södra Sverige. Och varför inte på andra sidan sundet. Alltid lika kul att få lugga broderfolket på deras pengar!

Men nu fullt fokus på morgondagens semifinaler på Solvalla och Nelle Käcks start. Har ni tänkt att komma dit så hör av snarast er så ordnar jag biljetter.

Vi hörs!
Tisdagshälsar:
Anders


.


ALLT UTOM SIST - FÖR EN SANN OPTIMIST!

Läste i veckan i Lasse Bergs mycket intressanta bok: "Skymningssång i Kalahari" att människan är född både vänlig och optimist. I alla de miljoner år mänskligheten varit jägare och samlare har detta varit en naturnödvändighet. Krig - både inbördes och mot andra grupperingar - kom till först när vi för ca 10 000 år sedan blev bofasta och jordbrukare. Och varför optimister? Jo som jägare en nödvändighet för framgång om man ska fälla villebråd med spjut och pilbåge och i konkurrens med lejon och andra rovdjur. Tänk om våra förfäder suttit kvar vid lägerelden och inte vågat sig ut på savannen eller i djungeln därför att de i sin pessimism räknat ut att de själva skulle bli uppätna. Då hade vi inte suttit här vid våra datorer och bloggar!

Och hästar då? Ja de är ju inte optimister. Som de flyktdjur de är ser de ju faror överallt även där de inte finns. Och så drar de iväg så fort de kan och försöker komma först undan. Och tur är ju det annars skulle det inte gå att ordna några travtävlingar!

Nåväl detta var en utläggning för att konstatera att vi som är optimister räknar med att Nelle Käck får vara riktigt bra för att undvika sistaplatsen i sin semifinal i Breeders på onsdag den 26/10 på Solvalla. Lopp 2 med start halvsju, full distans och autostart, spår 6 och Torbjörn Jansson på plats i sulkyn. Men vilket motstånd! För att nämna några: Angelo (kriteriefemma), Labero Broline (E3-segrare), kriteriefinalisterna: Donttellmewhattodo och New Royalty osv. Men nästan så bra såg ju motståndet ut på Romme för en månad sedan när Käcken och Jorma lyckades lägga beslag på en fjärdeplats på tiden 14,4. Å mycket snabbare än så har inte de andra lyckats springa. Å skulle dKäcken fixa en fjärdeplats denna gång innebär det 19000:- i prispengar men framförallt en plats i finalen på Sundbyholm den 5 november!! Oj, oj, oj....

Men sen får vi inte glömma (obs vits) att dagen efter festen dvs på torsdag så startar Nelli Memory på Gävle i lopp 10 över full distans med voltstart. Även här får Jansson förtroendet och ska från spår 5 lotsa vår häst till stordåd i ett mycket jämnt lopp. Det är bra pengar att tävla om med 30 000:- till vinnaren vilket för övrigt första teamet verkligen skulle behöva. Det kommer för övrigt i veckan en faktura till er på en ny kvartalsavgift. Jag återkommer med mer information de närmaste dagarna kring ekonomin och annat!

Å så dagens jackpott som gjord för oss jägare av sju rätt och borna optimister. Förra veckans gästspel blev ju inte så lyckat men heller inte någon större utdelning på sju rätt och jag vet ju att det är de stora pengarna Hasse vill åt. Vi kommer därför - på just Hasses initiativ och vid sidan av detta nötande för en 150 spänn i veckan finansierat av månadsavgifterna - att starta ett "frivilligt" tipsbolag med lite större instaser. Tippandet och finansieringen kommer att alternera mellan deltagarna och säg att insatsen per andel varje vecka blir ca en hundring. (Blir vi tio pers så handlar det om ca 2000 rader varje vecka). Alla som är intresserade hör av sig senast onsdag nästa vecka (lätt att komma ihåg - samma dag Käcken kniper en finalplats i Breeders!).

Å så dagens försök! Håll tömmarna ni optimister (och gärna ni andra med!)

Registrerat spel

Datum: 2011-10-22
Bana: Romme
Spelform: V75, omg. 49

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2
2  1
3  3, 4
4  9, 10
5  1, 6, 15
6  4, 5, 6, 9
7  1, 2, 4, 5, 7, 8, 11

336 rader x 1 x 0,50 kr = 
168,00 kr

Kvittonummer: 0F26 CAC8 2035 5804


Lördagshälsar
Anders


VILKET BETT!

Vilken insats! Det började trevande och försiktigt och flera gånger såg det ut som Nelle Pride ville iväg i en annan gångart. Men "mästerbäraraen" Jansson tog det lugnt och in i första kurvan var de i och för sig sist av de felfria men med i loppet! Så ser det ut med sedemera vinnaren i spets och det var verkligen en lugn tillställning. 19-tempo första kilometerna och nu såg vi tempotorsk ut. Jansson ut i andra spår varvet kvar men när de ökar där framme ser det ut som Priden får svårt att följa och tappar ett par längder på sin rygg. "Kört" tänker jag in i sista sväng då han har en mur av hästar och är nummer åtta när de svänger in på upploppet. Men Torbjörn lyckas snirkla sig ut i femte spår och jäklar vad det biter där ute! De sveper fem av hästarna och når nästan ända fram till andraplatsen. Det fattas en halv längd eller kanske fem meter längre upplopp. Och det vet i tusan om de hade fått fritt tidgare... men "om" är ju alltid bara "om". Nåväl en tredjeplats, bästa hästen från tillägg, 17-tid och 12500:- inkört! "Häst bra" som Jorma skulle ha sagt men denna gång också kunnat lägga till: "Bra kusk"!"

Nelli Miss är det nog enligt Anna inget fel på. Hon är lite egen och blir irriterad om man tar i henne. Möjligen är det så också att hon blir irriterad av käkremmen så Anna har funderat på att låta henne gå utan den. Men mot det talar ju att hon låter i halsen och då kanske hon behöver "käken"? Nelli Minx är ju behandlad och uppkollad och allt är OK så det börjar nalkas start igen. När det gäller båda dessa ston så diskuterade jag med Anna om en eventeull flytt till Skåne. Hon tyckte då att vi skulle pröva ett lite annorlunda träningskoncept på dem som innebär ridträning genom att galoppera i sand. Hennes förslag var då Michael Lönborg som är ung, ambitiös och just kan erbjuda en sådan träning särskilt för lite äldre hästar. Hans anläggning ligger nära Jägersro med alla dess möjligheter och dessutom kan hästarna då få tävla i Danmark där motständet är lite enklare (men också prissummorna lägre ska man veta). Beslut om eventuell flytt kommer vi att ta i veckan.

Nelli Memory är allt bra med och formen är på plats. Planerad start på Gävle i nästa vecka dvs  torsdag den 27/10.

Men det mest spännande för vår del denna vecka sker ju på torsdag då lottningen till semifinalerna i Breeders sker. Håll tömmar och tummar för ett bra spår åt Nelle Käck inför nästa onsdags tävlingar på Solvalla. Oavsett vilket lopp och spår kommer motståndet att bli stenhårt men chansen finns alltid och en placering bland de fyra första ger en finalplats!

Måndagshälsar
Anders


ÄNTLIGEN!

Men först en kommentar till Nelli Miss lopp igår som inte blev något lopp. Galopp strax efter att bilen släppte , hon ställde sig relativt snabbt för att sedan springa med en bit bakom fältet och utan att ha något att komma med till slut. Men det som mest oroade var hennes beteende innan hon kom fram till bilen och i samband med galoppen. I voltstart har hon ju tidigare slagit och konstrat med huvudet. Det gjorde hon nu med men alltså faktiskt bakom bilen samtidigt som det såg ut som hon var på väga att resa sig flera gånger och skicka Jorma ur sulkyn. Jag kommer att återkomma med Annas och Jormas kommentarer till Missen och hennes beteende.

Å så har vi nu äntligen chansen till de stora pengarna! Mästertipparen Hasse Holmberg, traventusiast från Borlänge och andelsägare i Käcken och Priden har givit sig till känna. Det är han som står för nedanstående system och med anledning av att vi nu äntligen får chansen att dra in lite pengar finns det anledning att påminna om hur fördelningen av jackpotvinsten går till. Alla delägare är med automatiskt. Vinstpotten delas i två lika delar till respektive team. Därefter delas pengarna ut efter ägarandel i respektive team. Så håll tömmarna och glöm inte Nelle Prides start i morgon ca klockan tjugoöverfem på Bollnäs!


Registrerat spel

Datum: 2011-10-15
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 48

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  7
2  5, 8, 9, 10
3  2, 9, 10
4  1, 2, 7
5  1, 3, 5
6  4
7  1, 3, 6, 10

432 rader x 1 x 0,50 kr = 
216,00 kr

Kvittonummer: CB44 0318 3DD2 1800

Lördagshälsar
Anders


"NO RACE TO MEMORY"

...ja så skulle man kunna vitsa till det! Bara "resesällskapet" - Nelli Memory - kom med då Pridens poäng inte räckte till för Breederskvalet på Axevalla i tisdags. Klart det måste kliat i strykningsarmen men chefen herself lastade i alla fall och körde de 35 milen för att se Memory startgaloppera - hon är stor och hade svårt att vända runt från sitt snäva spår. Memory ställde sig och joggade sedan bakom de andra i mål och kom faktiskt på åttondeplats precis utanför penningplacering! Sen var det bara för Anna att lasta och köra lika många mil hem igen!

I morgon fredag den 14/10 är det dags för Nelli Miss! Romme, lopp 5 (start ca kl 19.52), ston,  spår 2 och Jorma i ett kortlopp med bilstart.  Står perfekt inne då loppet är stängt vid 110 000:-. Rankas någonstans i mitten (av de som hunnit analysera) så en peng vore ju inte fel. Att hoppas på förstapriset på 40000:- är nog att spänna bågen för hårt.

Å på söndag, på Bollnäs ska Nelle Pride få ett lopp nu när det inte blev Breeders för hans del. Treåringar max 75000:- och tillägg vid tjänade 25 papp. Ett knepigt femtespår i bakre volten men det fixar säkert den nyligen gulkavajprydde Jansson. 2140 meter senare ligger mållinjen där 40000:- väntar på den som kommer först. Ungefär lika stora chanser som Missen ser det ut som på pappret.

Nåväl spännnade blir det och Hasse - hör av dig!!

Torsdagshälsar:

Anders

BÄTTRE SENT...

Ja, en vecka har gått sedan sist och det var meningen jag skulle höra av mig i början på veckan. Men det är mycke´nu!

Nelle Käck skötte sig utmärkt. Det var sista loppet inför semifinalen i Breeders på Solvalla onsdagen den 26 oktober och det blev en bra genomkörare. Hästarna var kvicka ut bakom bilen - så även Käcken - men nån ledning kunde det aldrig bli utan när den startsnabbe 8an kunde smita ner i Svanstedts rygg blev det istället dödens. Och så hoppades man att Örjan skulle frälsa men hans häst hoppar under avancemanget. Så 13-tid i dödens första femhundra var väl inte idealiskt. Men då sänder otålige Ludde och avlöser utanpå omöjlige Åke. Nelle Käck och Jorma följer fint i andra utvändigt men när Ludde trycker upp farten på bortre långsidan får Käcken lite svårt just i tempoväxlingen. Och när de väl fått upp farten och kommer ifatt i sista sväng så galopperar (naturligtvis) Luddes häst och stör vårt ekipage så Jorma får ta upp lite grann. Väl inne på upploppet håller Käcken farten bra och går i mål som ohotad fyra men med en bit fram till de tre främsta. En 15-tid, 10000:- i prispengar och bara 8500:- innan han kliver över hundratusenkronorstrecket intjänat.

Tyvärr blev det som väntat ingen semifinal i Breeders för Nelle Pride. Det krävdes 1100 startpoäng för att komma med i kvalet på Axevalla på tisdag och dit var det ju en bra bit!

Men istället kom "resesällskapet" med: Nelli Memory som nu gör sin tredje start och enligt experterna i Travronden och i banprogrammet inte är helt utan chans. De rankar henne som tvåa respektive trea. Det är kvällens första lopp, 2140 meter med voltstart, Jorma i sulkyn och spåret emot nämligen nr 11. Tjugotusen väntar vinnaren.

Jag vet också att Anna är på gång att starta Nelli Miss som varit inne på Valla och gått ett jobb. Däremot får Nelli Minx jobba på ett tag till efter behandlingen innan hon är startklar. Vi är fortfarande öppna för att få in era synpunkter hur vi ska göra med dessa märrar.

Och "Hasse" - som vi kan kalla honom - har fortfarande inte gett sig till känna så ni får hålla till godo med min rad även denna spännade jackpotomgång. Svårt men det triggar ju bara tävlingsmänniskan i en. Så håll tömmarna bara!


Registrerat spel

Datum: 2011-10-08
Bana: Gävle
Spelform: V75, omg. 47

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2
2  10
3  2
4  1, 8, 11
5  1, 3, 14
6  1, 7, 8, 10, 12
7  1, 4, 8, 10

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 0F60 B0CE 59B0 1840


Lördagshälsningar:
Anders


NÄSTAN INGA SYNPUNKTER!?

Det är resultatet av min lilla enkät i början av veckan angående Nelli Miss och Nelli Minx. Det är en - säger en! - andelsägare som hört av sig till mig och tystnaden i övrigt kan ju tolkas på flera sätt:
1. Det är inga andelsägare som läser bloggen (och kanske ingen annan heller)?
2. Det är bra som det är hos Anna och det gör inget att hästarna är på lite håll. Med teknikens hjälp kan man ju ändå se alla lopp.
3. Perr och jag får förtrondet att fatta besluten utifrån de synpunkter som är framförda i annat sammanhang.

Vi gör så att vi förlänger svarstiden med ytterligare någon vecka. eftersom jag misstänker att långt ifrån allaav er läser bloggen så kommer frågeställningarna i brevlådan närmaste veckan samtidigt med en faktura för sista kvartalet.

Nu har jag etablerat kontakt med vår mästertippare. Tydligen är det just V64 han är specialiserad på och beklagar att det nu blir V86 på onsdagar istället. Han är därför också lite tveksam till V75 och vill därför ha lite mer betänketid. Jag har därför valt att tillsvidare inte avslöja hans namn utan vi kan kalla honom "Hasse" så länge. Så denna vecka gör jag ett nytt försök och kom igen nu Hasse! Jag är säker på att vi alla nöjer oss med 6 rätt även en lördag. Vi är inte så bortskämda precis!

Nåväl, håll tömmarna så kommer raden här:



Registrerat spel

Datum: 2011-10-01
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 45

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  5
2  3
3  4, 5, 6, 9, 10
4  5, 6, 8, 12
5  3, 5, 6, 12
6  2, 6
7  4, 9

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: 8702 B73A 3450 1040

Lördagshälsar
Anders

Och glöm inte hålla tömmarna i morgon söndag kl 13.38!!


RSS 2.0