MISS PÅ JÄGERSRO PÅ LÖRDAG!

Vilken spännande vecka med Nelli Minx på torsdag och Nelli Miss på "hemmaplan" (ja det är ju här nere i Skåne som de flesta andelsägare finns) V75-dagen på Jägersro lördag den 4 september. Hon får fint resesällskap i form av derbyfinalisten Victor LH som ska starta i finalen på söndagen. Måhända en del taktiksnack i transporten?

Missen har ju redan hunnit visa att hon är en tuff märr i de två lopp hon startat och det behövs säkert i detta lopp. Bara 10 hästar till start men tuffa och erfarna hästar i detta treåpringslopp för ston som tjänat max 95000:-. Missen står på tillägg eftersom hon redan tjänat mycket pengar. På pappret är det pengar som gäller men man vet ju aldrig med vår "fröken"!? Förstapriset är i alla fall 50 000:- och sistapengen 5500:-.

Lopp 2 med bricka 8 och tredjespår i bakre volten behöver inte vara helt fel. Hon är ju lite besvärlig då hon har en tendens att slå med huvudet när man voltar och Johnny Takter som kör får väl ta fram sina berömda körhänder för att lotsa iväg henne på ett bra sätt. Tiderna ska man nog inte haka upp sig för mycket på i detta lopp och som sagt kan hon fixa pengar gör hon och Johnny det mycket bra!

Boka bord har vi inte hunnit med denna gång och nu är det nog hopplöst denna derbyhelg. Men jag vill att alla som tänker komma hör av sig senast tisdagkväll så ska jag se om Anna kan ordna biljetter åt oss. Maila på [email protected] eller ring på 073-4366254 (tala bara in meddelande om jag inte svarar direkt!).

Vi ses - söndagskvällshälsar:
Anders

MINX ÄR MED

På torsdag på Åby i kvällens första lopp startar Nelli Minx. Tyvärr från bakspår 8 i volt, över distansen 2140 meter. Johnny Takter kör och motståndet ser inte alltför blodigt ut men att vinna från det läget kan ju bli svårt för vem som helst. Men pengar kan vi kanske hoppas på. Starten brukar gå 18.20 men jag räknar med att återkomma med mer info.

Annars fortsätter Annas framgångar och hon verkar verkligen ha stallet i form. Igår blev tvååringen Global Noble 2a på Bergsåker. Detta också från ett åttondespår och där Jorma tog det lugnt i voltstarten och så småningom hittade positionen andra utvändigt. Sjuhundra meter kvar körde han fram till dödens med hästen och sen handlade loppet bara om två hästar. Men Global Noble lyckades aldrig koppla greppet om ledaren och fick nöja sig med andraplatsen och 50 000:-! Hästen har därmed på tre starter tjänat över 100 000:-.

Stallformen hos Anna syns också på hennes konto. De två senaste månaderna har de hästar hon har i träning sprungit in över halvmiljonen vilket är mer än vad hon lyckades med under hela första halvåret som ju verkligen var motigt. Nu ser det helt plötsligt inte omöjligt att slå fjolårets notering på 1,3 milj kr då hon nu är över 900 000:-. Och där kommer säkert våra hästar Miss och Minx att bidra nu när de är igång!

Apropå stora pengar så kommer härmed veckans rad! Håll tömmarna bara!


Registrerat spel

Datum: 2010-08-28
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 39

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 3, 6, 7
2  1
3  4, 12
4  11
5  1, 6, 12, 14, 15
6  3
7  1, 5, 6, 7, 9, 10

300 rader x 1 x 0,50 kr = 
150,00 kr

Kvittonummer: 4B8A A24B 0340 0104

Lördagshälsningar
Anders


KUSKMISS OCH NY STORFINAL FÖR ANNA!!

Tyvärr blev det helt fel för Nelli Miss igår kväll. Från sitt springspår på tillägg kom hon iväg riktigt fint i en återkallad start men betydligt sämre i den sedan giltiga. Kusken Kaj Widell hittar ner i 5e par utvändigt i första sväng och där trodde jag han skulle förbli åtminstone hela första varvet. Det gick i 20-tempo men det tyckte han var för dåligt och beslutade sig för att gå redan 1400 kvar.

Efter tufft avancemang hela andra sväng i tredje spår så blir han inte nedsläppt i dödens som han räknat med och får i harva där ute i tredje spår i ytterligare två svängar. Och nog för att vår häst visat att hon är stark och oöm men hon är ju bara tre år och gjorde sitt andra lopp!! Så in på upploppet så tryter krafterna med all rätt och hon slutar oplacerad som sjua. Hon hängde med godkänt ända in i mål sin elaka löpning till trots. Jag tycker hon gjorde en mycket stark prestation!

Kaj Widell kör ju ett tusental lopp varje år och är ju känd som en duktig driver. Hade han blivit nedsläppt i dödens hade väl beslutet varit helt rätt men vi som nu vet hur det gick kan ju tycka att det var åt he...

Nu får vi se hur hon tagit detta och sedan blir det bara att läsa propositioner igen. Nelli Minx kommer Anna att anmäla till ett treåringlopp för ston på Åby nästa torsdag den 2 september. På fredag vet vi om hon kommer med.

Anna var inte på Axevalla utan hade med stor tveksamhet anträtt den långa resan ner till Jägersro med sin Victor LH för start i derbykvalen. Han var sistrankad av alla experter och stod i 42 gånger pengarna och som sagt Anna var själv mycket tveksam. När de svänger in på upploppet sitter Örjan allra sist med hästen och med favoriten i ledningen och det ser riktigt kört ut. Men längst ute vid staketet kommer Örjan och Victor som skjutna ur en kanon och sveper hela gänget och vinner med 1,5 längd!! en av de ruggigaste spurter jag skådat.

Det är bara att gratulera Anna till framgångarna och den andra stora finalen på två veckor. I fredags blev ju som jag tidigare berättat om Quantum Dreamgirl 6a i korta E3-finalen för ston och nästa söndag har hon alltså häst i derbyfinalen! Mycket, mycket stort och som sagt ett jättegrattis från oss i Team Nellevad!

Jag återkommer på lördag!
Onsdagmorgonshälsningar
Anders

BARA EN RAD...

Egentligen inga nyheter. Miss startar på tisdag på Axevalla och Anna letar lopp åt Minx och Bell ser ut att må bra hemma i sjukhagen. Siktet är premielopp för Pride och Käck söndagen den 26/9 då vi hoppas så många andelsägare som möjligt kan komma till Axevalla!

Jo en nyhet är ju att Anna som tränare fick ytterligare en unghästfjäder i sin hjälm när Quantum Dreamgirl - jumborankad av alla så kallade tipsexperter - knep sistapengen i E3-finalen för ston på Örebro igår. Hade inte Ludde varit ivägen med sin häst i sista sväng så menade Jorma att han kunde nog varit både ett eller två hack längre fram! Vinnartiden för Tamla Celeber blev 12,1 vilket är mycket bra för treåriga ston. 

Ni som läser Travronden har också noterat att det i gårdagens nummer var en trevlig helsida om Annas framgångar!

Och nu över till våra framgångar idag! Håll tömmarna bara så kommer kulorna att ramla in!

Registrerat spel

Datum: 2010-08-21
Bana: Örebro
Spelform: V75, omg. 38

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 4, 5, 9
2  3, 4, 9, 10, 11
3  1
4  1, 3, 9
5  6
6  3
7  2, 5, 6, 8, 10, 11

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 4B08 2911 82C8 0140

Lördagshälsar en ovanligt glad:
Anders (från Örebro).


MISS - MEN INTE MINX

Som väntat startar Nelli Miss på Axevalla på tisdag 24 augusti. Lopp 2 och med bricka 12 vilket innebär springspår på tillägg. Hon möter - också som väntat - mer erfarna hästar eftersom hon på sin enda start lyckades tjäna 50000:- vilket är max för de som deltar. För att hänga med de andra behöver hon därför springa en kilometertid som är ett par sekunder snabbare än hon gjorde sist. Det blir tufft och spännade. Distansen är 2140m, i sulkyn Kaj Widell och förstapriset 15000:-!

Tyvärr kom inte Minxen med i treåringsloppet för ston. Många anmälda och kombinationen att hon startat för många gånger och har för dåliga startpoäng gjorde att hon hamnade utanför loppet. Nu får Anna ta sig en ny funderare.

Anna ja! Hon har hamnat i smeten kan man säga tillsammans med Stig H, Roger Wahlman, Goop, Melander, Berg, Kolgjini, Lövgren och Per Lennartsson. Vad har hon gemensamt med dessa stortränare där bland annat Svanstedt saknas? Jo hon har kvalat in en häst till korta E3-finalen för ston som går på Örebro på fredag. Sista avdelningen på V65an startar Quantum Dreamgirl från spår 6! Tufft av en kvinnlig "småtränare" - "drottningen av Axevalla" som en bloggare på nättidningen Travnet utnämnde henne till efter stochampionatshelgen - att komma med i ett sådant sammanhang. Det blir ju inte sämre av att jag tillsammans med min svåger äger hästen! Gissa om jag kommer att vara på plats och bita på naglarna! Ni kan väl hålla tömmana för oss! 

Och nu kommer en extra jackpotchans dagen till ära! Håll tömmarna bara ni!



Registrerat spel

Datum: 2010-08-18
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 37

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 6
2  4, 5
3  4, 5
4  3, 4
5  3, 12
6  2, 9
7  2, 3, 7, 11, 12

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: C726 9012 08E0 0504

Onsdagshälsar
Anders


BELL OPERERAD

I veckan blev det planerade lilla ingreppet gjort på ATG-kliniken på Jägersro. Man passade också på med en liten skönhetsoperation - en knuta som hon hade på ryggen. Allt har gått bra och nu väntar 2 veckors boxvila, lite hage och skritt på det och om sisådär 6 veckor kan det vara dags att skicka upp henne till Anna för att sätta igång träningen igen.

Planen för Miss och Minx är var sitt lopp på Axevalla tisdagen den 24 augusti. Om det blir så vet vi på onsdag.

För Pride och Käck kikar vi preliminärt på att de ska gå sina premielopp söndagen den 26 september på Axevalla och meningen är i så fall att ordna ett arrangemang där för andelsägarna i båda teamen. Eventuellt kan det ju finnas startmöjlighet den dagen för Miss eller Minx också men det är för långt fram att spekulera i.

Å så lite kuriosa:
Med anledning av att både Nelle D´Amour och Nelle Pelle har vunnit i veckan - + att det regnar här i Skåne - fick jag lust att kolla upp hur det ser ut för Pers uppfödningar totalt sett. Observera att detta är gjort utan att kolla upp med Per själv och jag har enbart tittat på statistiken som www.travsport.se tillhandahåller och resultat för 2010. Om jag räknar rätt har Per fött upp ett fyrtiotal hästar de senaste dryga 10 åren med fördelningen dubbelt så många ston som hingstar/valacker. Om jag tar bort de som är döda, exporterade utomlands eller är 2 år eller yngre återstår ett drygt tjugotal.

I aktiv tjänst i år har ett tiotal varit - det ser ut som många av stona är i aveln hos flera olika ägare - och dessa tio hästar har sammanlagt hittills i år tjänat drygt 900 tkr. Ett ganska bra facit tycker jag med i genomsnitt 90 tkr per häst efter 8 månader. Den interna ligan toppas av Nelle Pelle med 240 tkr insprunget i år tätt följd av Nelle D´Ámour med 213 tkr på årets konto. Och sen kommer en "norrländska" i träning på Bodentravet som där uppe som sprungit in 174 tkr i år. Men dessa kommer att få akta sig nu när både Miss och Minx är på gång!!

Som sagt lite kuriosa att insupa denna regniga lördag. Å nu över till de allvarliga saker som heter V75! Här kommer tipset så håll tömmarna ni bara!


Registrerat spel

Datum: 2010-08-14
Bana: Skellefteå
Spelform: V75, omg. 36

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 6, 7, 8
2  8
3  1, 3, 6
4  2, 7, 10
5  3
6  2, 7, 9, 10
7  1, 5

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: 8B02 D409 868C 2344

Lördagshälsar
Anders


KORT MEN GOTT!

Efter gårdagens fylliga rapport kommer här - kort och gott - ödmjukt och fint dagens vinnarrad. Håll bara tömmarna så kommer det att gå bra!

Registrerat spel

Datum: 2010-08-07
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 35

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 4, 5, 6, 9
2  1, 12
3  4, 9
4  6 (10)
5  5, 9, 13, 14
6  1 (6)
7  2, 11, 12

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: AD04 B953 3931 0004

Lördagshälsar
Anders


NELLI MINX STARK TREA!

Vilken comeback av Nelli Minx efter drygt 10 veckors frånvaro! Från spets och nästan ända in i mål. Anna tog enkelt hand om ledningen och visade tydligt att hon ville köra där. Trots det fick de elakt tryck av den kommande vinnaren Sofie Palema som skapade lucka och kröp ner som trea invändigt. Så första femhundra gick 16,5.

Då kom Luddes häst Niebla DL upp utvändigt och tryckte för ledningen men Anna var bestämd och fick den hästen utanpå sig i ett ytterligare varv. Och när dennes krafter i dödens började tryta kom Etoile de Rien snabbt och Anna tvingades svara rejält in i sista sväng. Hade hon sluppit detta speedryck - sista femhundra gick efter 15,6 - och kunnat spara den in på upploppet istället hade segern varit stenklar! Vare sig Nibela DL eller Etoile de Rien hade med slutsegern att göra utan lunkade i mål långt efter de tre första.

Nu blev hon nerspeedad de sista femtio meterna av två smygkörda hästar. En utvändigt (vinnaren) som kom snabbt ute i banan och vann med en längd före Minxen och en på Åbys snikspår som fick nosen före precis på mållinjen. Utan open stretch hade hon säkert varit tvåa och förstaplatsen var inte långt borta. En mycket stark insats av både häst och kusk! Läs gärna nedan vad som står i Åbytravets resultatredovisning: 

"3 Sofie Palema offensivt från start men fick svar och kröp ned i tredje inner efter 550 meter. Chans utåt 300 kvar. Vred ut 3 spår och kom piggt upploppet ned för att hinna dit 50 kvar. 2 Olivia On Line i vinnarhållet. Ned via open stretch men visade inget extra. 1 Nelli Minx fick press i omgångar framme i spets under loppets gång och höll med tanke på det klart starkt till slut. 6 Etoile De Rien startgalopp och hamnade i kön. Ikapp och på i spåren 700 kvar. Stark en bit men tappade sista 300"- (min fetstil)

Nelli Minx sluttid blev 17,6 vilket är en rekordsänkning med nästa 2 sekunder! Tredjepriset var värt 8000:-.

Däremot ingen Nelli Miss på Solvalla imorgon. Anna anmälde aldrig och när man ser hur tufft loppet blev med hästar som har sprungit 10-talet lopp 3-4 sekunder snabbare än hon har så visade sig detta vara ett riktigt beslut. Istället är siktet inställt på Axevalla den 24 augusti där det finns ett "vanligt" lopp låst vid just 50000:-. Då finns också ett lopp för treåriga ston med max 20000:-. Om Minxen tagit gårdagens lopp bra vore det kanske något för henne? Ska kolla detta med Anna i veckan som kommer.

Återkommer med V75an imorgon!
Fredagshälsningar från ett regnigt Göteborg
Anders



RSS 2.0