22-TIDEN VÄRD FEMTUSEN SPÄNN!

"Kör lugnt med Nelle Pride och se bara till att komma ner till sargen Han har aldrig gått lopp över 2640 tidigare och var inte som bäst senast så han ska bara hänga med" sa Anna till Kaj Widell före loppet. Å så gjorde han ... precis tvärtom! Petar till Priden bakom bilen så att han kastar sig i vild galopp och ställer sig några meter innan det skulle blivit diskning. Tappar förståss mycket mark och när det går som fortast - 15-tempo - de första femhundra passar kusken på att köra ifatt fältet. Det måste betyda att Priden fick lägga en rejäl speed i 13-tempo direkt efter galoppen. Två varv från mål är de ikapp övriga och nu hoppas man att han ska få en vilsam resa i rygg på innerspår. Men Kajan har andra tankar och styr på som andra häst i andraspår och avancerar framåt i fältet. Han borde ju ha sett i programmet att han kör den minst rutinerade hästen i fältet men istället 700 meter från mål går han för säkerhets skull ut som första häst i ett avancemang i tredjespår! Hade Priden grejat denna körning mot detta tuffa motstånd hade det nog varit dags att kasta blickar på Harpers några år framåt i tiden (Prix d´Amerique är inte aktuellt eftersom han är valack). Nej han tröttnar förståss 400 kvar till mål och tar sig långsamt i mål långt efter de andra på en 22-tid (vinnartiden blev 18,4) vilket bör betyda att han var 10 sekunder efter segraren. Men eftersom det bara var 9 hästar och 8 priser och Lennartssons häst galopperar på upploppet så blir det sistapengen på 5000:- i "transportbidrag"!

Det är klart det är att göra det enkelt för sig att skylla på kusken och styrningen men denna gång tycker jag det har fog för sig. Särskilt då han fick tydliga instruktioner innan. Sen får väl Anna ta på sig en del  - vi är många som tycker hon ska sätta upp sig själv mera då hon kör minst lika bra som proffskuskarna vilket hon bevisat vid flera tillfällen! Det verkar inte vara något fel på hästen och siktet är fortfarande Breederskvalet på Axevalla den 11 oktober och innan dess lär han behöva ytterligare något lopp och då förhoppningsvis av mer "preparékaraktär".

Nelli Memory var anmäld till ett lopp på Eskilstuna nästa tisdag men kom inte med. Det var ett lopp för treåriga ston men hela 23 hästar anmälda. Hon följer med till Solvalla idag för ett snabbjobb i samband med tävlingarna där.

Både Nelle Käck och Nelli Miss är startklara och det gäller bara att hitta lämpliga uppgifter. Däremot har ju Nelli Minx behandlats i vänster framknä och behöver lite mer jobb och ett snabbjobb inne på banan innan det är anmälningsdags.

Mittiveckanhälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0