DUBBLA GALOPPER GAV ÄNDÅ 8000:-!

Ja både negativt och positivt på Jägersro i tisdags för Nelli Miss. Hon var rent hopplös att få iväg från tredjespåret i volten och galopperade hejdlöst i nära hundra meter men klarade sig med en hårsmån undan diskning. Men då hade ju övriga fältet stuckit undan med 150-200 meter. Johnny måste sedan ha kört riktigt fort i ett varv för precis vid varvningen kommer hon i kapp fältet som gått en 17-tid första kilometern. Men då kommer andra galoppen troligen beroende på att hon gick barfota för första gången och banan var nog lite för hård under. De klarar sig precis från diskning även denna gång och sedan joggar hon bara efter övriga fältet mot mål. Och tack vare att en av hästarna i klungan galopperar i sista sväng så räddar hon sistapengen som var på hela 8000:-.

Så negativt är förståss dessa ständiga galopper (i 5 av 12 starter) men positivt är att hon har kapacitet att springa fort - hon fick en 19-tid i mål där segraren hade 16,0 men en gissning från min sida att om vi räknar bort galopperna gick hon en 14-15-tid. Och hon nöter verkligen på och tjänar pengar.

Nu flyttar Anna de närmaste veckorna upp till Stockholm så får vi se vad som är på gång när hon kommit på plats. Definitivt väntar ett spännande kvallopp på Solvalla för Nelle Käck i alla fall! 

Dagens V75 innehåller en Nelle-häst i sista avdelningen. Det är Westholm-tränade Nelle D´Amour som ska försöka hitta rätt gångart framför sulkyn och Per Lennartsson ska hjälpa honom. Den sexåriga valacken efter Joyau D´Amour har galopperat i mer än hälften av sina 44 starter men trots detta tjänat över en halv miljon! Så kapacitet att vara spik har han i detta lopp men är alldeles för osäker för att lämna ensam.

Lite kuriosa är att hans ett år äldre bror startar i dagens första lopp på Bergsåker utanför V75: Nelle Egon.

Här kommer raden så håll tömmarna ni!

Registrerat spel

Datum: 2011-02-26
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 9

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2
2  6, 13
3  4, 6, 7
4  3, 4, 5, 8, 9, 12
5  13
6  1, 3, 5, 6, 11
7  3, 6

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 6D28 2271 0253 4100

Lördagshälsar
Anders


INGET NYTT SEN SIST

Påminner bara om Nelli Miss´ start på Jägersro på tisdag kl 18.20 (första loppet). Se för övrigt nedan.

Å här kommer veckans rad - fegade ur och spikade inte Nelle Pelle från tolftespår över kort distans - som ni bara ska hålla tömmarna för!


Registrerat spel

Datum: 2011-02-19
Bana: Kalmar
Spelform: V75, omg. 8

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 2, 4, 10
2  6, 11, 13
3  5
4  1, 7
5  10
6  5, 9, 12
7  2, 8, 10, 11, 14

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 2586 4821 2CBB 0100

Lördagshälsar
Anders


MISS PÅ JÄGERSRO IGEN!

Nu travvänner får vi chansen igen. På tisdag den 22 februari i kvällens första lopp på Jägersro ( kl 18.20) startar Nelli Miss. Bara sex hästar till start i ett lopp med 70 000:- kronor till vinnaren - och så klagar hästägare och tränare att det finns för lite pengar att tävla om! Det är voltstart över 2140 meter i ett lopp öppet för 4-åriga ston. Tredjeplatsen är fullt möjlig tycker jag men Kähderkorpis och Wallins hästar går nog inte att göra något åt om inte sulkysnitsaren Johnny Takter kan ordna till en överraskning! Om banan är fin funderar Anna på att lätta henne dvs barfota eller aluminium.

Ni som ska dit och vill in gratis hör av er till mig så ber jag Anna lägga undan biljetter: tel 073-4366254 eller helst [email protected] . Anna brukar ju värma nån timme före lopp så samling för de som vill se värmningen blir nog vid 17-tiden.

Annars rapporterar Anna följande:

Nelli Minx är allt bra med nu när hon laddar inför kommade uppgifter och tar det lite lugnare. Ridtränas mest i ridhuset.

Nelli Bell är väl "problembarnet". En jättefin häst som är lite senare än de andra. I veckan vid ett lite tuffare jobb så såg både Anna och Johan att hon "drog ett bakben". Anna tror inte att det är skadan som spökar. Vi bestämde att Bell kommer att följa med i flytten till Stockholm och där ska hon springa på ett löpband i 25-tempo för att se om man kan komma underfund med vad det kan vara som är orsaken.

Nelle Pride tränar på och allt väl.

Nelle Käck har ju tagit det lugnt en vecka men är pigg, glad och ohalt. Det behövs ingen ny röntgen då allt ser bra ut rent kliniskt (veterinären har tittat till honom). Så nu är det bara att köra på. Antingen blir det kval på Axevalla den 28/2 innan Anna flyttar - men troligast får kvalet vänta till Solvalla efter flytten. Anna tycker Axevallabanan är i så dåligt skick att det kan vara värt att vänta istället. "Med en sån bra häst är man lite försiktig och chansar inte i onödan" säger hon.

Onsdagshälsningar:
Anders


SPIK- OCH ORDLÖST

Ja det finns inte så mycket att säga för stunden. Vi är inne i en lugn period men i nästa vecka hoppas jag kunna berätta om att Nelli Miss start Jägersro och att Nelle Käck är igång i träning igen.

Här kommer en spiklös rad och jag är på plats på Solvalla denna kyliga men vackra vinterdag för att heja på våra "streck". Håll tömmarna bara!


Registrerat spel

Datum: 2011-02-12
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 7

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  5, 9
2  4, 10
3  1, 4
4  1, 6
5  2, 8, 10, 11
6  1, 3
7  2, 6, 10

384 rader x 1 x 0,50 kr = 
192,00 kr

Kvittonummer: 2F2C 3075 19D0 0504

Lördagshälsar
Anders


OHALT KÄCK!

Talade med Anna sent igår kväll. Nelle Käck röntgades igår och man kunde inte hitta några synliga skador eller frakturer. Han var dessutom ohalt igår. Så nu ska han skrittas en vecka och som en ren säkerhetsåtgärd tar man nya bilder därefter. Veterinären trodde att det handlade om en stukning och liten blödning som gjort hästen halt och att nu skulle nog faran vara över.

Annars "kör vi på" som Anna säger och siktet är fortsatt start för Nelli Miss på Jägersro den 22 februari.

Tack vare en envis hustru som satt i Solvallaretsaurangernas telefonkö i flera timmar igår (om jag förstår rätt gick alla biljetter åt igår) har vi nu 16 platser både lördag och söndag på "första parkett" elitloppshelgen. Om det blir lika strykande åtgång på dessa vet jag inte men "först till kvarn" får i vilket fall gälla. Men jag kör med motsatt taktik som Solvalla. Här blir ingen telefonkö utan enbart anmälan via mail!

Tisdagmorningshälsningar
Anders


TRÄFFPUNKT ELITLOPPET

Inte så mycket nytt om våra hästar just nu förutom att Nelle Käck har trampat sig i hagen. Han har ju broddar och har skadat sig i en hov. Först såg det inte så allvarligt ut men igår var han halt och veterinären har bestämt att de ska röntga hoven på måndag. Förhoppningsvis är det bara en hovböld eller nåt annat som snabbt går över men detta är anledningen till att han inte går ut i kvalet på tisdag. Anna sa faktiskt igår att Käcken är hennes bästa näst Global Noble. Hon har inte känt botten i Käcken ännu. Han bara springer och springer och ökar och ökar...

Å vilken storebror Nelli Miss och Nelle Pride har! Såg ni Nelle Pelles lopp på Solvalla i onsdags. 20 meters tillägg, tredjespår i högt tempo hela första sväng, forcerar fram till ledningen och när jag tror han ska ta slut på upploppet går han bara undan och vinner plättätt. Och kom ihåg att han börjat visa sig relativt sent. Det är som fem- och sexåring han tjänat nästan alla sina pengar. 

Å så till rubriken! Det kan verka långt fram till sista helgen i maj men i nästa vecka kan man börja boka bord och det brukar vara en strykande åtgång. Min plan är att försöka samla så många andelsägare som möjligt elitloppshelgen (27-29 maj) i Stockholm. Jag har också pratat med Anna som då har flyttat upp till Östunaberg (Jim Fricks anläggning) så att vi kan hälsa på hos henne och träffa våra hästar. Kanske, kanske kan vi ha någon till start denna helg (NellePelle var ute och vann ett lopp på lördagen förra året till ett bra odds som förstärkte min spelkassa den helgen!). Det finns ju ändå en del loppmöjligheter både fredag, lördag och söndag.

Jag kommer att försöka boka platser vi det som kallas "första parkett" både lördag och söndag. En sådan biljett kostar 400:- kronor och då ingår en matbit och ett glas vin/öl och en sittplats (bänk och bord) precis vid staketet på upploppet. Inträdet tillkommer som brukar kosta ca 200:- per person.

Om ni är intresserade av ett sådant arrangemang så hör av er blixtsnabbt till mig helst via ett mail till [email protected] . Ett råd till er som behöver boka logi: var ute i god tid. Det brukar vara svårt att få tag på hotellrum denna helg. Beroende på intresse återkommer jag med mer detaljer om hur upplägget kommer att bli.

Det är klart klipper vi hela potten idag med hjälp av nedanstående rader så kan ju andelsbolaget bjuda alla andelsägare! Tänk också på att Anna har Victor LH till start i första avdelningen med nummer 11. Hon sa igår att det var väl inget att lira på (han är inte med på mitt system eftersom jag har spikat Staro Dixieland) men å andra sidan - som hon sa - sa jag väl samma sak innan derbykvalet när han helt oväntat skrällde och vann till ett vinnarodds på 43 gånger pengarna. Håll tömmarna!

Registrerat spel

Datum: 2011-02-05
Bana: Mantorp
Spelform: V75, omg. 6

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4
2  5, 6, 9, 11, 14
3  3
4  2, 4, 11, 12
5  3, 5, 8, 14
6  4
7  7, 9, 10, 14

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: A704 D163 5194 0344

Lördagshälsar
Anders


RSS 2.0