KUSKMISS OCH NY STORFINAL FÖR ANNA!!

Tyvärr blev det helt fel för Nelli Miss igår kväll. Från sitt springspår på tillägg kom hon iväg riktigt fint i en återkallad start men betydligt sämre i den sedan giltiga. Kusken Kaj Widell hittar ner i 5e par utvändigt i första sväng och där trodde jag han skulle förbli åtminstone hela första varvet. Det gick i 20-tempo men det tyckte han var för dåligt och beslutade sig för att gå redan 1400 kvar.

Efter tufft avancemang hela andra sväng i tredje spår så blir han inte nedsläppt i dödens som han räknat med och får i harva där ute i tredje spår i ytterligare två svängar. Och nog för att vår häst visat att hon är stark och oöm men hon är ju bara tre år och gjorde sitt andra lopp!! Så in på upploppet så tryter krafterna med all rätt och hon slutar oplacerad som sjua. Hon hängde med godkänt ända in i mål sin elaka löpning till trots. Jag tycker hon gjorde en mycket stark prestation!

Kaj Widell kör ju ett tusental lopp varje år och är ju känd som en duktig driver. Hade han blivit nedsläppt i dödens hade väl beslutet varit helt rätt men vi som nu vet hur det gick kan ju tycka att det var åt he...

Nu får vi se hur hon tagit detta och sedan blir det bara att läsa propositioner igen. Nelli Minx kommer Anna att anmäla till ett treåringlopp för ston på Åby nästa torsdag den 2 september. På fredag vet vi om hon kommer med.

Anna var inte på Axevalla utan hade med stor tveksamhet anträtt den långa resan ner till Jägersro med sin Victor LH för start i derbykvalen. Han var sistrankad av alla experter och stod i 42 gånger pengarna och som sagt Anna var själv mycket tveksam. När de svänger in på upploppet sitter Örjan allra sist med hästen och med favoriten i ledningen och det ser riktigt kört ut. Men längst ute vid staketet kommer Örjan och Victor som skjutna ur en kanon och sveper hela gänget och vinner med 1,5 längd!! en av de ruggigaste spurter jag skådat.

Det är bara att gratulera Anna till framgångarna och den andra stora finalen på två veckor. I fredags blev ju som jag tidigare berättat om Quantum Dreamgirl 6a i korta E3-finalen för ston och nästa söndag har hon alltså häst i derbyfinalen! Mycket, mycket stort och som sagt ett jättegrattis från oss i Team Nellevad!

Jag återkommer på lördag!
Onsdagmorgonshälsningar
Anders

Kommentarer
Postat av: eskil

Jag tycker att efter ett starkt lopp när nelli miss vann så borde man satsat mera på ett svårare lopp än det som nu gick med B-hästar och med erkända kuskar. Det är bättre att komma sjua i ett svårt lopp så man kan se vad hon går för. Nu är väl risken att hon skall köras i ett lätt lopp om en månad. Hon är ju ändå tre år så man bör sätta lite större krav.

2010-08-25 @ 16:09:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0