BELL OPERERAD

I veckan blev det planerade lilla ingreppet gjort på ATG-kliniken på Jägersro. Man passade också på med en liten skönhetsoperation - en knuta som hon hade på ryggen. Allt har gått bra och nu väntar 2 veckors boxvila, lite hage och skritt på det och om sisådär 6 veckor kan det vara dags att skicka upp henne till Anna för att sätta igång träningen igen.

Planen för Miss och Minx är var sitt lopp på Axevalla tisdagen den 24 augusti. Om det blir så vet vi på onsdag.

För Pride och Käck kikar vi preliminärt på att de ska gå sina premielopp söndagen den 26 september på Axevalla och meningen är i så fall att ordna ett arrangemang där för andelsägarna i båda teamen. Eventuellt kan det ju finnas startmöjlighet den dagen för Miss eller Minx också men det är för långt fram att spekulera i.

Å så lite kuriosa:
Med anledning av att både Nelle D´Amour och Nelle Pelle har vunnit i veckan - + att det regnar här i Skåne - fick jag lust att kolla upp hur det ser ut för Pers uppfödningar totalt sett. Observera att detta är gjort utan att kolla upp med Per själv och jag har enbart tittat på statistiken som www.travsport.se tillhandahåller och resultat för 2010. Om jag räknar rätt har Per fött upp ett fyrtiotal hästar de senaste dryga 10 åren med fördelningen dubbelt så många ston som hingstar/valacker. Om jag tar bort de som är döda, exporterade utomlands eller är 2 år eller yngre återstår ett drygt tjugotal.

I aktiv tjänst i år har ett tiotal varit - det ser ut som många av stona är i aveln hos flera olika ägare - och dessa tio hästar har sammanlagt hittills i år tjänat drygt 900 tkr. Ett ganska bra facit tycker jag med i genomsnitt 90 tkr per häst efter 8 månader. Den interna ligan toppas av Nelle Pelle med 240 tkr insprunget i år tätt följd av Nelle D´Ámour med 213 tkr på årets konto. Och sen kommer en "norrländska" i träning på Bodentravet som där uppe som sprungit in 174 tkr i år. Men dessa kommer att få akta sig nu när både Miss och Minx är på gång!!

Som sagt lite kuriosa att insupa denna regniga lördag. Å nu över till de allvarliga saker som heter V75! Här kommer tipset så håll tömmarna ni bara!


Registrerat spel

Datum: 2010-08-14
Bana: Skellefteå
Spelform: V75, omg. 36

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  3, 6, 7, 8
2  8
3  1, 3, 6
4  2, 7, 10
5  3
6  2, 7, 9, 10
7  1, 5

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: 8B02 D409 868C 2344

Lördagshälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0