NELLI MINX STARK TREA!

Vilken comeback av Nelli Minx efter drygt 10 veckors frånvaro! Från spets och nästan ända in i mål. Anna tog enkelt hand om ledningen och visade tydligt att hon ville köra där. Trots det fick de elakt tryck av den kommande vinnaren Sofie Palema som skapade lucka och kröp ner som trea invändigt. Så första femhundra gick 16,5.

Då kom Luddes häst Niebla DL upp utvändigt och tryckte för ledningen men Anna var bestämd och fick den hästen utanpå sig i ett ytterligare varv. Och när dennes krafter i dödens började tryta kom Etoile de Rien snabbt och Anna tvingades svara rejält in i sista sväng. Hade hon sluppit detta speedryck - sista femhundra gick efter 15,6 - och kunnat spara den in på upploppet istället hade segern varit stenklar! Vare sig Nibela DL eller Etoile de Rien hade med slutsegern att göra utan lunkade i mål långt efter de tre första.

Nu blev hon nerspeedad de sista femtio meterna av två smygkörda hästar. En utvändigt (vinnaren) som kom snabbt ute i banan och vann med en längd före Minxen och en på Åbys snikspår som fick nosen före precis på mållinjen. Utan open stretch hade hon säkert varit tvåa och förstaplatsen var inte långt borta. En mycket stark insats av både häst och kusk! Läs gärna nedan vad som står i Åbytravets resultatredovisning: 

"3 Sofie Palema offensivt från start men fick svar och kröp ned i tredje inner efter 550 meter. Chans utåt 300 kvar. Vred ut 3 spår och kom piggt upploppet ned för att hinna dit 50 kvar. 2 Olivia On Line i vinnarhållet. Ned via open stretch men visade inget extra. 1 Nelli Minx fick press i omgångar framme i spets under loppets gång och höll med tanke på det klart starkt till slut. 6 Etoile De Rien startgalopp och hamnade i kön. Ikapp och på i spåren 700 kvar. Stark en bit men tappade sista 300"- (min fetstil)

Nelli Minx sluttid blev 17,6 vilket är en rekordsänkning med nästa 2 sekunder! Tredjepriset var värt 8000:-.

Däremot ingen Nelli Miss på Solvalla imorgon. Anna anmälde aldrig och när man ser hur tufft loppet blev med hästar som har sprungit 10-talet lopp 3-4 sekunder snabbare än hon har så visade sig detta vara ett riktigt beslut. Istället är siktet inställt på Axevalla den 24 augusti där det finns ett "vanligt" lopp låst vid just 50000:-. Då finns också ett lopp för treåriga ston med max 20000:-. Om Minxen tagit gårdagens lopp bra vore det kanske något för henne? Ska kolla detta med Anna i veckan som kommer.

Återkommer med V75an imorgon!
Fredagshälsningar från ett regnigt Göteborg
Anders



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0