HÄNDELSERIKA DAGAR!

Det blev bonus i torsdags kväll igen. Förvisso bara 2000:- men jag hade ju inga större förhoppningar med tanke på spår och motstånd. Men Nelli Memory gjorde ett OK lopp. Tony Wallin styrde från sitt bakspår in i smeten och hästen höll sig till trav och kom ut på andra sidan med en position som blev 4e utvändigt efter halvvarvet. Varvet kvar när sedan Jorma - som sitter bakom Memory - styr på i tredjespår så väljer Tony att sitta kvar och det visar sig vara ett bra beslut. När de andra går ut framför Jormas häst så kan han enkelt flytta fram positionerna till andra utvändigt och i sista kurvan ser det riktigt bra ut. Men när de framför ökar tempot ytterligare ett snäpp så hänger inte Memory med fartmässigt och sista femhundringen går faktiskt i 12-tempo. Hon tappar femteplatsen precis på mållinjen men det blir alltså 2000:- in på kontot och hon noterar en fin tid på 16,9 am. Nu står hon perfekt med pengarna på 29 900:- så nu Anna är det bara att leta proppar för ston som är stängda vid 30 tkr. Å det finns faktiskt ett sådant lopp på Eskilstuna den 22 maj där hon i och för sig får stå på tilläggsvolten. Vi får se vad Forssellskan hittar på!

Å i morgon bär det av till Vaggeryd. Ni vet den där skapligt nya banan som ligger precis vid E4. Av strecken så här långt är det ett väldigt jämnt lopp där sex hästar - bland andra vår Nelli Miss - har fått de flesta strecken. Platschans tror Lönborg som för övrigt verkar ha städning av stallet på gång. Kommande vecka tar han inte ut mindre än 15 av sina drygt 30 hästar i olika lopp. Till Åby på torsdag har han exempelvis 6 hästar till start! Så då kanske vi som är där - vi blir som Socialstyrelsens brödskivor en gång på tiden dvs- 6-8 andelsägare som är på plats - kan få en pratstund med honom också mellan alla utselningar.

Apropå torsdag så har ni kanske sett att Kungafinalen blev första avdelningen på V75 (jag skulle gissa att klockan då är vid halvåttatiden). Jag trodde man skulle spara det bästa till sist men nu bränner man av fyrverkeriet från början. Och som vanligt så blir inte Nelle Käck särskilt betrodd. I alla fall inte av Åbys så kallade tipsexpert som inte nämner honom i resonemanget och rankar honom långt ner. Fortsätt med det - det höjer bara oddset! 

Och i morgon är det ju inte bara Missens start som är nervkittlande utan då får vi också veta om brodern Nelle Pride blir inbjuden till Oslos stora dag nästa söndag. Anna har i alla fall anmält honom men det är ju inbjudningslopp så det finns inga anmälningsistor med startpoäng att kika på.

Nelli Bell var som Lars I uttryckte det "hos doktorn" i torsdags. "Doktorn" är den mycket duktiga veterinären Ulrike Neu i Sjöbö för övrigt. En tjej vi anlitar och som är mycket kunnig särskilt när det gäller hältor och liknande.  Och de hittade en anledning till att Bellen tagit töm i träning och lopp och behandlade båda framknäna. Inget allvarligt alltså men Bellen har också passat på att bli förkyld och var lite röd i halsen så det var ju bra timing nu när det ändå blev lite uppehåll. Men Lars I har förhoppningen att de kan börja jogga i slutet av veckan och det finns sedan lopp på Jägersro antingen den 22 eller 29 maj. Det blir säkert bra med en lite kortare pust nu efter tre täta och framgångsrika starter ( 1-3-1 och +80 000:-) men vi får också hoppas att formen håller i sig!

Å så passar vi på och klippa en del av jackpotmiljonerna! Håll tömmarna nu och sen ser vi fram mot en spännade vecka!
(Glöm inte att läsa föregående blogginlägg där jag är tacksam för era synpunkter!)

Registrerat spel

Datum: 2012-05-05
Bana: Örebro
Spelform: V75, omg. 18

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4, 10
2  5
3  3, 6, 10
4  4
5  1, 2, 3, 10
6  7, 12
7  6, 10, 11, 12, 14, 15

288 rader x 1 x 0,50 kr = 
144,00 kr

Kvittonummer: 8F82 8018 4670 1900

Lördagshälsar:
Anders


Kommentarer
Postat av: Janne H

Stallform

:)

2012-05-05 @ 16:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0