STODAGS

Efter grabbarnas uppvisning i söndags så är det nu ett par av våra stons tur att visa upp sig på ovalen. Först ut är Nelli Memory som ju tillhör samma kull som Käcken och Priden och dessutom har både samma pappa (Musle Memory) och morfar (Sierra Cosmos) som Nelle Käck. Hon tävlar sent på torsdag kväll (femöverhalvtio)  den 3 maj på Gävletravet i ett medledistanslopp med bilstart. Hon har spår 9 och Tony Wallin i sulkyn. En bra kusk som kör drygt 1000 lopp per år och som brukar vinna vart tionde. Tyvärr vann han för bara 5 lopp sedan så...:-). Nåväl ett niondespår behöver ju inte vara helt fel men nästan alla konkurrenter har sprungit fortare än vår märr. Jag är nog rädd för att vi får en av de där sällsynta "nollorna" i penningraden när vi kikar på vår ägarstatistik efter loppet. Pengar skulle vara en bonus denna gång! Så kan trav också vara så ni bara vet det!

På söndag har Vaggeydstravet årspremiär och då i sjätte loppet gör Nelli Miss en intressant start över sprinterdistans! Hon har spår 3 bakom bilen och har ju snabbt gått upp i klasserna och möter bra ston som får ha tjänat upp till 300 000:-. Det är ett lärlingslopp och i jollen sitter Kasper K Andersen, 26 år,  som jobbar hos Tomas Malmqvist på Jägersro. Det betyder faktiskt att han är jämngammal med tränare Lönborg. Missen stöter på en annan Grundströmuppfödningen nämligen Nelli Cobell (samma mamma som Käcken!) och som är i träning hos Svanstedt. Hon har spår 5 och de övriga som ser ut att höja sig över mängden (Wahlmans nr 6. Perssons nummer 8 och Lennartssons nr 9) har också fått sämre startspår. Ska vi gissa att Missen kan nyttja sin startsnabbhet och parkera i spets och försöka ta snabbaste vägen till mål? Förstapriset är 40 tkr men sånt flyt kan vi väl inte fortsätta ha men vad sägs om en plats bland de tre första?

Å så avslutningsvis en liten nervkittlare inför nästa vecka. Jag gick igenom vinnarna av Kungapokalen sedan starten på 40-talet och elitloppsvinnarna sedan starten i början av 50-talet. Och om jag inte i hastigheten missat någon så finns det bara en häst som vunnit båda loppen: Conny Nobell. Å i hästsammanhang är Conny Nobell och Nelle Käck hyggligt nära släkt. Nelle Käcks mamma Peace in Kosmo är nämligen syster till Conny Nobell dvs de har samma mor: Ring in Peace! Så Conny är kan man säga Käckens morbror. Lite att brås på!

Onsdagsmorgonshälsningar (fast det känns som måndag):
Anders 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0