SNABBAST I ÅR!

"Vilken fantastisk häst!" sa Johnny på stallbacken direkt efter loppet igår. Å så beklagade han att Ludde inte lärt sig hur man kör lopp. "Han vet ju att jag har en startsnabb häst och vill ner till plankan och hade han släppt mig dit direkt hade vi kunnat växla spetsen tidigare". Det var en mycket fin Nelle Käck som uppträdde på Solvalla igår och som jag hört berättas undgick det inte heller experterna på TV. Han är ju som Johnny sa flegmatisk vilket gör att han är lugn och inte stressar upp sig i onödan. Så när Anna hade värmt färdigt kom hon och Käcken fram till oss på "första parkett" - alldeles intill vinnarcirkeln - och hälsade. "Vi ses här om en stund igen" sa till och med Anna lite kaxigt men så fin kändes han. Och visst hade hon täckning för påståendet även om det inte gick precis vår väg.

Omstart blev det och det var visst Goop och Nurmos som inte hade ordning på grejerna på favoriten.Käcken är pigg ut men inte det minsta uppstressad så det var bara att glida tillbaka för ny start. Och nu sticker de iväg framför all publik och det ser ett tag ut som Käcken enkelt ska få överta. Men då fortsätter Ludde köra hela första svång och snacka om att det går undan! 05-tempo första 250 meterna och 07 i 500 meter! Och Käcken travar klockrent och ser hur grann ut som helst där Johnny pressar på utvändigt för att sedan efter 500 meter få överta. Jag tänkte att de måste ha glömt att detta lopp till skillnad från nästan alla andra denna dag som är 1609 meter går över full distans! Två fyraåringar med denna öppning kommer inte att stå till mål utan nu bjuder de in alla där bakom!

Det mest imponerande är ju att hästen trots denna toköppning inte blir het och pullar utan är hur körbar som helst i Johnnys händer. Ludde kan ju inte acceptera detta utan går ut och han får överta efter 700 meter. Det har dittills bara hnadlat om dessa två hästar när Jorma varvet från mål glider upp i dödens. Första tusen har då avverkats på 11,8. Tempot hålls sen upp av Ludde och Jorma och Käcken springer på fint i Luddes rygg och in i sista kurvan väntar jag bara på att kradfterna ska ta slut efter öppningen. Men icke det ser till och med ut ett tag som att Johnny letar luckan och i alla fall inte vill vara kvar i Luddes rygg utan tråcklar sig ut i andraspår. Men in på upploppet så går de två därframme undan och det blir ett par längder fram men Käcken går oerhört fint och håller säkert undan till tredjeplatsen.

Jo det är klart att Solvallas bana igår var blixtrande snabb men ingen bana är ju självspringande utan det krävs också hästar som har kapacitet att springa riktigt fort och det såg vi flera igår. Och en av dem är vår! Han är för tillfället den snabbaste svenska fyraåringen (OBryan och Olympic Kronos är italienfödda) i Sverige på medeldistans med autostart. Med sina 12,3 igår är det bara - av alla svenskfödda (oavsett ålder) på distansen - fyra som sprungit snabbare i år och det är: Sanity. Commander Crowe, Landers Power och Mr Picolit! På samma tid hittar vi Friction och Oracle. Rätt hyggligt sällskap Nelle Käck hamnat i!

Inte konstigt att han blåste lite efter loppet igår men när jag väl trängt mig igenom publikhavet, snackat med Johnny och kommit in i stallet så stod han där tillsammans med sin skötare Anna och var pigg och glad och drack vatten! Han såg oförskämt oberörd ut och detta hänger nog ihop med det som Johnny benämnde som "flegmatisk" dvs han tömmer sig aldrig helt och hållet i loppen även när det går undan. Samtidigt - men helt och hållet en egen spekulation - kan det också vara orsaken till att han inte har fler segrar? Men på sikt måste detta var bra och eftersom han är stor och under utveckling tror jag inte vi ska vara oroliga. Det är som fem- och sexåringen han kommer att vara som bäst. 

Nåväl nu har vi kvitto på att han kan springa fort också så Sprintermästaren den 5 juli är siktet. Eventuellt kan det bli något lopp däremellan men inte helt säkert. Vi får se hur han tagit detta och så får Anna återkomma!
Det gör jag också om inte annat inför Nelli Bells lopp på torsdag på Tingsryd!

Nu är festen slut och det är vardag igen men det får gå det också!
måndagshälsar
Anders


 

Kommentarer
Postat av: PÅL

Okej!

hästen är grymt fin, med en skaplig kusk så hade den minst varit tvåa igår.

Jätte-elakt av Ludde som gör att Takter inte kan köra häst, men kan vi inte försöka ha en kusk som kör själv oavsätt vad Ludde gör?

Fan, ska det vara så jävla svårt att fokusera på sitt eget och skita i vad andra gör?



Tycker Käcken ser otroligt stark ut och borde gå mer fulla distanser. Ska vi jämföra med en världsstjärna så är han ganska lik varenne, och är ganska säker på att han kan mala på i dödens ett helt lopp och ändå gå hela vägen i mål. Kanske inte behöver köra 07-tempo för att komma till spets, när han är så otroligt stark.



Jag börjar bli mer orolig att hästägandet blir en monolog än att bloggen blir det.

2012-05-28 @ 12:45:01
Postat av: Skoternisse

Håller delvis med Pål..

Dåligt å klaga på hur andra kör, framförallt om de har täckning för sitt agerande. Fast hade Ludde varit lite mer slipad hade han ju släppt tidigare å fått överta utan denna öppning, och antagligen vunnit loppet istället!

Sen tror jag dock inte käcken är mogen å mosa dessa från dödens.

Å varenne

Låt höra vilken kusk du anser borde köra!

2012-05-28 @ 15:02:06
Postat av: Skoternisse

Forts..

Å varenne var en fruktansvärd häst.. Vore faktiskt lite nervärderande mot den å jämföra mot käcken,, i alla fall i dagsläget..



Å så förstår jag inte sista meningen.. Kan du förtydliga!



Kanoninlägg Anders... Alltid kul med lite statistik.

// mr skoternisse

2012-05-28 @ 15:10:40
Postat av: Anders

Tjena grabben (PÅL)!



Det är alltid svårt att göra rättvisa i text och Johnny gnällde absolut inte tyckte bara att han visade att han hade en startsnabb häst och att Ludde kanske borde tagit upp lite tidigare. Men nu har vi ju visat alla andra att han trots en sådan öppning står hela vägen in i mål.



Visst är han stark men också snabb dvs allround och detta att han inte blir het och pullar är ju en jättetillgång! Äre inte en hel del Connny Nobell i Käcken i alla fall?



mvh

Anders

2012-05-28 @ 18:26:53
Postat av: Stig

Apropå flegmatisk, så såg jag Käcken som tvååring på Axevalla när Anna skullevärma honom inför kvalet.

Hon stannade då utanför Stallfiket och snackade med några under en lång stund. Käcken stod helt lugn cch väntade tills det var fardigpratat.

Samma uppträdande som Brioni visade inför finalen igår.

2012-05-28 @ 18:51:28
Postat av: Anders

Jag ska se om jag kan lägga upp kortet när Käcken hälsar på oss inför 29000 åskådare igår. Ett sådant lugn är guld värt när han ska till grodätarland och stjäla lite Euro från fransoserna i deras egen kula! (Kommer ni ihåg Scarlet knight och Icelands uppträdande också!)



mvh

Anders

2012-05-28 @ 19:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0