RYKANDE FÄRSKT - SENASTE NYTT!

Talade med Anna bara för en liten stund sedan. Hon andades optimism och som svar på hur loppet kommer att sluta sa hon: "Jag säger som till alla andra som frågor om chanserna, att jag kan bara konstatera att Nelle Käck på sina 7 starter i år inte blivit sämre än trea så varför skulle det bli annorlunda i morgon?" Lite härligt kaxigt eller hur med tanke på hur "experterna" rankar vår kuse!

Han tog det senaste loppet och långresan riktigt bra och Jorma var nöjd med hästen. Han gick ett intervalljobb i måndags och kändes fin. Men som Anna påpekade det är ju ingen som glänser i jobb och värmningar utan han sparar sin krafter till loppen. Utrustningsmässigt blir det samma som i kvalet dvs samma tunna aluminiumskor ("så nära barfota man kan komma") och så "luddet" på sidorna som nästan blir som ett halvstängt huvudlag. Om vi får möjlighet i morgon ska vi be Anna förklara varför hon är försiktig med att låta honom tävla barfota. Jag fick en förklaring på telefon som är svår att förmedla i skrift på detta sätt.

Jag passade också på att fråga om hur hon såg på löpningsförloppet. Hon tror inte finnen - Brad de Veluwe - kommer att utmana Nelle Käck om ledningen. Han vet att Käcken är snabb och att Jorma kör och finnen har en häst som lätt kan bli het. Så när väl Käcken sitter i ledningen så kommer finnen med en fråga och då släpper Jorma till bästa ryggen. Å sen kommer väl Ludde upp i dödens och trycker på så båda dessa hästar blir trötta och så kommer luckan på upploppet!

Nelle Käck åker tillsammans med Stig H:s hästar tidigt i morgon bitti ochde  räknar med att vara framme vid ett-tiden så han hitter äta, dricka och slappna av efter resan. Nej allt är faktiskt bra, säger Anna. annars brukar det alltid finnas något litet orosmoln men hon kunde inte hitta något sådant på Knivsta-himlen denna gång! 

Sen har jag ägnat mig åt lite besvärjelser också och kollat vad namnen på konkurrenterna betyder. Klart att detta har betydelse för hästarnas självkänsla vad de blivit döpta till. Som ni redan vet är Luddes häst Opitergium döpt efter nån liten skitby i Spagettiland och hur kul kan det vara. Finnen - Brad de Veluwe - Veluwe är ett vackert landskap i Holland och det är väl inget för en hingst att heta å Brad måste väl vara den där smörige skådespelaren? Panne de Moteur betyder motorkrångel helt enkelt och passande nog! Fawkes är antingen en Harry Potter figur eller en engelsk legosoldat  från 1500-talet och det låter ju dött och kallt. Räkor kan ju inte ens springa så Prawns är ju inget att oroa sig för och Attorney är en sorts jurist eller advokat och har väl inget på en travbana att göra. Den enda Edward Ale jag hittar på nätet är en 60-årig gubbe i New Jersey och den får gärna hästen efterlikna. Mr Vida då, jo jag hittade en filmsnutt på you tube "Mr Vida Infinita" och är det den hästen är döpt efter kan det bara sluta på ett sätt och det såg inte kul ut. Å så ovädret Stormsky som det verkligen inte slog några blixtrar kring i kvalet. Återstår Donttellwhattodo och det tänker vi inte göra heller så kan du ju köra i bakvarv hela loppet.

Nej vår häst är den ende i fältet med ett vinnande namn! Synonymer till Käck är: pigg, modig, kavat, djärv, frejdig, oförfärad, dristig ... osv. Det kan bara sluta på ett sätt!

Onsdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0