I SKUGGAN!?

Jag ska nog bara snacka för mig själv egentligen men visst hamnar Nelle Pride i skuggan av sin kompis Nelle Käck. När det gäller fotboll har jag alltid gillat de där slitvargarna på mittfältet som inte får något gratis, som måste vara med både framåt och bakåt och som sen serverar målgörarna smörpassen som gör att de kan trycka dit den bara och få sin "credit". Nu håller ju inte den liknelsen med Priden och Käcken för Käcken tvingas ju också göra sina egna lopp men det ser ut som han har det enklare på något vis.

Hur jag än rankade hästarna igår inför loppet så hamnade Priden sist. Strax innan loppet kikade jag lite extra på tiderna och såg då att det egentligen inte såg så dumt ut. Flera som hade sprungit bättre tider senaste tiden hade gjort det på Gävle, Sveriges snabbaste bana. Av de fem som deltog i loppet igår och som också varit med i kungapokalskvalen hade Nelle Pride bästa tiden!

När bilen släppte fältet gjorde sedan Jansson det enda rätta nämligen att försöka hitta ner till plankan och där hittade han nämligen fjärde invändigt ganska snabbt. (Konstigt men där verkar det alltid vara ledigt - "platsen bakom pelaren"?). Å fort gick det, första 250 efter 07,9 och 500 efter 10,8. Inte konstigt att det splittrades upp och det såg ut som Priden hade svårt att följa och tussarna ryckte Jansson tidigt. Tempot hölls uppe så 1000 meter passerades på 11,6. Den som stod för farthållningen i dödens var ju Annas andra häst i loppet: Global Noble som såg fin ut men självklart tröttnade till slut. Och den som fick smörresan var On Track Piraten som satt bakom global Noble och stack undan i sista sväng och såg stenklar ut på upploppet när Melanders häst äntligen fick luckan (favoriten galopperade) och kom som ett spjut och fångade upp Piraten strax före mål.

Vinnartiden blev 13,1 och där bakom går Nelle Pride som vanligt i sin kämpande stil hela vägen in i mål och tappar femteplatsen i sista steget till Johanssons stjärna Cao Dai.  Den sjätteplatsen kan jag säga var en prestation jag inte räknat med mot detta stentuffa gäng nästan värdigt en egen "kungapokalsfinal". Okej jag tror också att Nelle käck är en bättre häst med högre potential men kom ihåg:

- Priden har tjänat drygt 230 tkr på sina 24 starter vilket gör ett facit på i snitt knappt 10 tkr per start;
- Han har varit på plats i knappt hälften av starterna;
- Han har lika många segrar som Käcken;
- Han har ofta varit ute i tuffa gäng och i 10 av starterna i erkänt hård konkurrens på Solvalla;
- Innan Kungapokalskvalen hade han inte sprungit fortare än 16,4 am och då sänkte han till 14,6, nästan 2     sekunder!!
- Igår rekordsänkte han ytterligare 0,6 sekunder till 14,0 am - remarkabelt skulle jag vilja säga!
- Kom också ihåg att storebror Nelle Pelle och storasyster Nelli Miss - liksom mamma Farmer Pride - har blommat ut först som femåringar.

Så ut ur skuggan Nelle Pride och sola dig i den glans du förtjänar! Att sedan speakern när han läste upp resultaten sa Nelle Pelle istället må väl vara förlåtet. Måhända har han sett vissa likheter? Nu får vi avvakta och se hur han klarat dessa båda rekordsänkningar på kort tid och återkomma tll hur Anna ser på den fortsatta matchningen.

Tyvärr kom inte Nelli Memory med på Eskilstuna (första reserv) så nu blir det att leta i propphäftet. vid en hastig blick såg det inte helt enkelt ut med lämpliga lopp.

Såg också Nelli Miss igår hos Lönborg efter ett lättare jobb och hon såg fin ut. Finalen blir stentuff och de sista tre kvalade in igår på Solvalla. Alla som kvalat in startar på 2140 meter vilket innebär att det bara blir 12 hästar i finalen och nu måste vi hålla både tummar och tömmar för ett bra spår! Lönborg har också en plan efter finalen på Solvalla, nämligen att på Tingsryd den 13 juni (1609 meter auto) börja kvala in till 3e raka Diamantsto-finalen! Det går sammanlagt 8 kvallopp så om man inte vinner sitt kval kommer det nog att krävas bra prestationer i ett par sådana lopp. Men belöningen då, jo finalen går Åbergskvällen den 31 juli på Jägersro!

Tänk nu på att det idag inte bara är Stora Metadagen utan också Folknykterhetens dag. Det skålar vi för!

Flygarhälsningar
Anders

Kommentarer
Postat av: Stig

Hej Anders..



Helt rätt att beröma Priden.

Jag som tyckte att han var helt felanmäld.

Hoppas han får lite vila nu ...

Hälsningar

Stig

2012-05-17 @ 08:53:36
Postat av: Anders L

"Felanmälan" får jag ta på mig! Jag tyckte det såg ut som en lämplig uppgift när han inte kom med till finalen och trodde inte det skulle bli så tufft emot. Men han har där att göra nånstans. Med sin 14,0-tid är han bland de 30 bästa fyraåriga hingstarna/valackerna faktiskt!

mvh

Anders

2012-05-17 @ 10:20:30
Postat av: Skoternisse

Kanonbra jobbat av priden.. Tänk när han musklat på sig ordentligt!! Då jäklar..

Å den där Disco AE är en riktig kanon,, Melander mös värre i segerintervjun.. Körde med träningsbalans!! Passa den framöver.. Föresten så spikade jag den!!

Hörde åxå speekern säga nelle Pelle.. Hahaha vilken sopa!

2012-05-18 @ 07:10:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0