HÄNRYCKNING!

När annandagen försvann som helgdag har nästan det där med pingst fallit i glömska. Ja redan när den fanns kvar så var det nog inte alla som reflekterade över varför det firades i den kristna världen. Bara att det är en jäkligt fin helg när som naturen är som vackrast och det passar bra att vara lite extra ledig då. (OK har man hästar spelar vardag eller helgdag ingen roll, det är samma rutiner oavsett vilket.) Orsaken till firandet är att det var då som den helige ande (obs inte den helige anders!) visade upp sig och det döptes människor på löpande band och alla blev hänryckta och talade i tungor osv. Låter ganska festligt eller hur dvs som en vanlig lördagskväll i en svensk folkets park...

Nu svamlar han iväg långt från ämnet tror ni men ingalunda. Nästa helg är det pingst och då har vi alla chansen att bli hänryckta på Solvalla och tala i tungor osv. Då startarr Nelli Miss och Nelle Käck inför 25-30000 som de kommer att frälsa och garanterat kommer den helige ande(rs) att vara på plats! Ja Nelli Miss vet vi ju  är med i Diamantstofinalen på lördagen medan Nelle Käck kan vi bara vara 99% säkra på. Vetskap får vi strax efter kl 17.00 i morgon söndag så anmälningslistorna är klara. Sen måste vi ju förståss gardera oss för sjukdomar och risken för skador på hästarna.

Det som är lika roligt som att kolla anmälnings- och startlistor är ju att spekulera innan man vet om motståndet. Jag har fått lite hjälp av Magnus ("Skoternisse") som räknat pengar och poäng på tänkbara fyraårigar som Käcken kan få möta. De han brukar möta i exempelvis Kungapokalsfinalen eller Solvallas fyraåringsserie har ju alla tjänat mer än 400 tkr. Så de är borta. Sedan har några med mycket poäng kvalat in till andra finaler elitloppshelgen bl a inom V 75. Visst kommer han att få tufft motstånd och hästar med dokumenterad form kommer säkert att vara med. Men kanske vi får anledning att spänna bågen lite hårdare denna gång och hålla tummarna för ett bra spår. Odds på 30-40 gånger pengarna kan vi nog inte hoppas på.

Nåväl vilken vecka det kommer att bli fylld av spänning och spekulationer! Och det spås dessutom högtryck över Stockholm även vädermässigt nästa helg! Strålande sol, nästan vindstilla och +25 grader visar Aftonbladets väderkarta! Inga problem att bli hänryckt då inte! I väntan på festen så svalkar vi oss med en vanlig sjuttifemma i och för sig kryddad med jackpot! Håll tömmarna här kommer den:

Registrerat spel

Datum: 2012-05-19
Bana: Gävle
Spelform: V75, omg. 22

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1
2  3, 6, 7, 9, 10
3  2, 3, 7, 10
4  9
5  1, 4, 9, 10, 12
6  2
7  2, 7, 8, 11

400 rader x 1 x 0,50 kr = 
200,00 kr

Kvittonummer: CF0C F243 0930 5900


Lördagshalsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0