KONTRASTERNA

Ja det var verkligen kontraster igår. Från en solig och varm 1000-metersbana mitt i storstadsbebyggelsen med knappt 30 000 i publiken hamnade man mitt i den smålandska skogen, med högst 10 grader och snålblåst med cirka 300 pensionärer på plats och en bana där man knappt såg hästarna på andra sidan (kikare nästa gång!). Inga tekniska hjälpmedel  form av storbildskärm och liknande bara en TV-apparat i ett tält. Men de sålde i alla fall Bullens pilsnerkorv! Sådär är också travlivet och så är det för det mesta men där fanns flera av de tränare och kuskar som var på Solvalla! Bland annat Jörgen Sjunnesson som jag gratulerade till att han var helskinnad. Ändå inte så farligt som det såg ut sa Jörgen men tycker dels att hon blivit värre och värre i volterna och att det inte är i själva vändninsmomentet hon reser sig utan när hon blir ivrig och ska iväg.

Nelli Bells lopp blev ju också kontrastrikt och något som vare sig kusk eller tränare blev riktigt kloka på. Hon såg fin ut innan loppet och vi var lite undrande om hon skulle klara att svara upp sitt spår nu när hon blivit nedstruken till innerspår. Men det var ju inga alls problem. Christoffer behövde aldrig köra på henne utan hon följde bara bilens vinge och kom enkelt till spets. När hon fick tryck av hästar som kom utifrån försvarade hon sig enkelt och jag tyckte travet såg riktigt fint ut (har kollat på liven efteråt också). Och så precis efter halva loppet så var det som kusken beskrev som om någon högg en kniv i ryggen på hästen. I ett enda steg började hon tappa travet och sen såg det konstigt ut ända in i mål. Stappligt och märkligt skuttande emellanåt men hon höll sig ju i något som liknande trav. Det gick inte fort och alla andra sprang förbi henne och hon blev sist i mål.

Det gick ju riktigt fort första fyrahundra (7-tempo) men mjölksyra ska ju inte komma förrän inne på upploppet i så fall. Hon blåste inte särskilt mycket efter loppet och pulsen låg på vanliga 96 så det verkar ju inte vara någon infektion. Och nån riktig förklaring hittade varken kusken eller Lars I. De var riktigt brydda medan hästen såg riktigt pigg ut. Det blir att olla upp i ett lättare jobb efter helgen och kanske också ett blodprov.

Nelle Pride hedrar Nationaldagen med att starta i ett försök i Norrlands Grand Prix. Ett lopp för fyraåringar på Bollnäs över 2140 meter med bilstart och 60000:- i första pris. (Vad Norrlands Grand Prix innebär har jag inte kunnat finna ut utan får återkomma till.) Dock bara sju hästar till start och spår 3 med Ulf Ohlsson i jollen. Det är också avdelning 4 inom V86. Trots att det bara är sex motståndare så ser det tufft ut men tidsmässigt inte omöjligt att han skulle kunna hänga med och knipa en tredjeplats. Vi återkommer i ämnet.

I morgon kommer raden som vanligt!
Fredagshälsningar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0