TREA, TVÅA, FAVORIT...

Ja i tisdags på lunchen i Mölndal var det dags för Nelli Miss igen. Hon var spelad som favorit och såg riktigt fin ut i värmning och provstart och Sjunnesson var jättenöjd. Lönborg låg lite lågt - hade kört upp hästen själv till Göteborg som var hans enda start! - och sa att en plats bland de tre var siktet. De tar i alla fall  plättlätt hand om ledningen men får tryck då det går 12-tempo första femhundra. Och på Åby är det ju ingen mening med att kivas utan Jörgen släppte ledningen och det blir rygg ledaren och lugnt tempo. Sexhundra kvar har Jörgen chansen att gå ut och runda en tröttnande ledare men sitter kvar. Istället kastar hemlige Goop loss från kön och rundar snabbt fältet men med tur och skilighet lirkar sig Sjunnesson loss och får ryggen på Goop ut ur sista sväng. Väljer open stretch men Missen är ju inte tvärspeedig och vinner gör Uhrberg med en smygkörd häst. Nelli Miss närmar sig Goop och är inte långt från andraplatsen. OK är väl sammanfattningen. Lönborg tyckte att hon borde kunnat gjort lite bätttre från sig med loppet i kroppen men 17-tiden är inget att bry sig om då banan inte var i bästa kondition. Det blev 8000:- för besväret.

Å så igår. Jag kan ju inte låta bli att följa storebror Nelle Pelles framfart. Sjuårige miljonären fick en bra start men kunde inte ta ledningen utan där fanns bara dödens för Goop i sulkyn att välja på. Sedan gör han ett urstarkt intryck där framme i dödens hela loppet och jag var säker på att han vann när mållinjen passerades. I och för sig kommer Ohlsson långt därute snabbt - och tyvärr det visar sig att Nelle Pelle nosas ut i sista steget! Men den moraliske segraren är han utan tvekan! Och trist för hustrun som hade Nelle Pelle som spik på sitt Harry Boy och sedan prickar övriga sju lopp.

Imorgon då på Romme. Nelle Käck vid pass kvart i nio på kvällen. Medeldistans, bilstart, tjugofemtusen i förstapris och Björn Goop får en sista chans! Yngst men bästa hästen skulle jag vilja påstå men med dåligt spår. Kanske också lite kuskminus då exempelvis häst nr 7 körs av Sandra Svensson. Men som sagt kanske kan Björns mask skrämma slag på övriga och han får chansen att revanschera sig. I Rommeprogrammet är han rankad som favorit i vart fall och tippas tillsammans med fransmannen med nr 9.

Å så precis nu ser jag att Nelle Pride inte kommer till Jägersro nästa lördag utan startar på Solvalla på onsdag i ett fyraåringslopp över medeldistans med bilstart. Max 185000:- och Akseli kör.
På återhörande!

Torsdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0