BRA START!

Och i dubbel bemärkelse! Årets första start på Jägersro igår för Team I var Nelli Minx` första på ett bra tag (nästan precis ett halvår) och i Lars I Nilssons träning. Hon såg fin ut i provstart och enligt uppgift hade hon värmt bra men Lars I låg ändå lågt. I den första ogiltiga starten kom hon fint iväg från sitt innerspår och höllt upp ledningen lätt. Det blev något tuffare i den giltiga men ändå spets och sen var det faktiskt rätt att använda ordet "slut". Johnny drog säkert på i ledningen i ett jämnt 17-tempo i storm och regn och när han begärde lite mer av Minxen 300 meter kvar ökade hon och lämnade övriga med ett par-tre längder. Hon bromsade sedan lite inne på upploppet i sin ensamhet och favoriten närmade sig något men nån fara för segern var det aldrig som skrevs till en och en halv längd. Lars I klagade lite på att hon hängde på en töm men att det är något de får fila på i fortsättningen. Jag tyckte hon såg fin ut och att teamet runt Nilsson har ställt henne i ordning på ett bra sätt. Det märks att sandträningen givit henne mer styrka. I sanningens namn var det ju inte världens hårdaste motstånd men bra inmatchat efter så långt uppehåll och ett styrkebesked att vinna och därmed avlägga maiden!

Detta betyder att Minxen nu gick förbi Missen i intjänade pengar och att hon nu har bra med stratpoäng på kontot för att Lars I ska kunna välja lopp lite mer fritt.

Ja, just Nelli Miss kan annars återställa ordningen på måndag den 9 januari i Halmstad. Där har Michael Lönborg valt att ta ut henne i stolopp på lunchen över 2140 meter med bilstart. I sulkyn sitter Thomas Uhrberg, spår 7 och vi en snabb genomläsning ser motståndet tufft ut så vi ska nog inte ha större förhoppningar. Det är ju tre månader sedan hon startade senast och kan säkert behöva loppet. Det är lopp 4 på lunchen vilket om jag räknat rätt bör betyda start mellan ett och halvtvå men detta fårt jag återkomma till.

Onsdagshälsningar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0