VILKET FLYT!

"Kom ner på jorden Lindblad" skrek Lönborg åt mig i tisdags på Jägersro efter Nelli Bells fina seger! Å så försökte han förklara just det jag skerv i ett tidgare inlägg - det är upp och ner inom den här sporten. eller som Hagbard Handfaste (en av mina idoler) en gång sa: "Framgång varar aldrig evigt, motgång kanske men aldrig framgång!" Å danskarna har ju vikingapåbrå de också! Sen tror jag kanske att det också berodde på att hans häst aldrig rådde på vår.

Jag tänkte därmed göra det kortaste referatet hittills av ett lopp: spets och slut! Så enkelt såg det ut så nu startar vi på. Fredagen den 13/4 (huva) blir det Kalmar och ett sprinterlopp bakom bil för en bart ston. Men hon står bra inne efter att hon ökade på kontot med fina 35000:- i tisdags och därmed klev över 50000:- intjänat. Kalmarlopper är stängt vid 65000:-. Ja hon har ju inte kommit med ännu då anmälan ska ske först på tisdag men med 850 startpoäng tror vi det är klart redan.

Och så åter en sån där strong insats på Solvalla av Nelle Pride som vi vant oss vid. Han var enligt kusken Ohlsson extremt stänkrädd igår både i värmning och under loppet. Å ändå slog han aldrig på en galopp. Men det var förklaringen till att han krängde med huvudet och såg knepig ut och inget annat enligt Ohlsson. Det var tydligen mest besvärligt när han kom en tio meter bakom  en häst. Uppe i rygg syntes ju ingenting utan där såg han ju riktigt fin ut!

Utan tvekan är formen bra. Han kom ju fram som fjärde häst  från sitt bakspår och fick sen gå femhundrameter i dödens innan vinnaren avlöste honom. 17-tempo i 2000 meter och sen när alla andra snabbt växlade tempo femhundra kvar hängde han inte riktigt med och kunde inte gå ut före Untersteiner. Men sen kommer han och det ser ut som han letar lucka över upploppet som vanligt. Rekordsänkning med 3 tiondelar och betänk att detta var ett V75-försök och 25000 kalla för tredjeplatsen. Å han var inte trött efter målgång kan jag vittna om!

Nelle Miss på annandagen i V65-finalen (vid pass tio-i-fem)  i Halmstad. Ett passande springspår och nu när Johnny lovat bort sig till en ganska obekant tränare - Lars I Nilsson eller vad han heter . så får väl Örjan Kihlström duga som ersättare. Bra initiativ Micke! Startsnabb är hon ju Missen och tidsmässigt ingen i år i fältet som kan matcha vår märr så goda chanser. Men det är förståss stentufft emot i ett lopp med 100 000:- till vinnaren. En 5-6 hästar som gör upp om det tycker jag och Missen är absolut en av dem!

Notera nu också att Nelli Memory gör årsdebut på Örebro samma kväll som Nelle Käck startar i Breederskvalet. Men det återkommer jag till på lördag dvs påskafton tillsammans med tipset!

Avslutningsvis lite påskgodisreflektioner: om man i år spelat 100:- plats på våra hästar när de startat så hade man netto tjänat 2725:-. Hade man istället spelat 100 vinnare så hade det netto varit varit 2590:- och 100 vinnare/plats så hade man kammat hem 5315:-! Det blir mycket godis i påskägget det!

GLAD PÅSK
från en ständigt gnäggande
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0