KLOCKAN SLOG...

 ...till igen! Ja så skulle man väl kunna säga sedan Nelli Bell gick på knock igår och sopade Kalmarovalen med sina konkurrenter. Men det var lite dramatiskt innan. Lars I ringde till mig vid halvfyra och lät bekymrad. Bell hade inte varit bra i värmningen tyckte Christoffer Eriksson som skulle köra. Hon var lite grov i bakaktionen och jag hörde riktigt hur Lars kliade sig i huvudet hur man skulle göra med balansen. Ja de hade till och med diskuterat att stryka hästen men så dåligt var det nog inte ändå. Men till slut fick det bli som planerat och som hon var verkad och förberedd för nämligen barfota fram och lätt aluminium bak.

Å så det omöjliga läget med bakspår på tilläggsvolten - alltså nästa dubbla tillägg - men OK Christoffer har ju sagt att hon kanske är bättre bakifrån. Så därför (obs ironi) sitter han i dödens efter femhundra meter! Det konstrar och galopperas till höger och vänster om vår häst den första biten men hon verkar förnuftig och bryr sig inte om det å så tar de sig igenom hela högen på något sätt. Han verkar vara en riktigt duktig kusk den där unge Eriksson!

Efter första varvet i dödens så börjar de trycka på ledaren rejält för att komma fram till ledningen. Men han i spets stretar emot riktigt bra och jag har räknat ut att tredje femhundringen måste ha gått i 14,7-tempo! In i sista sväng sitter vår ekipage i alla fall i ledningen och Bell ser jättefin ut! Vilket klipp hon har i de skolösa frambenen! De andra försöker ta upp jakten och in på upploppet blir hon lite bekväm. Jag tror inte hon är trött egentligen när Christoffer påminner henne om att detta inte är en sällskapsresa hon är ute på. Hon har ju en tendens att bli lite bekväm vilket i grunden kan vara bra men nu går hon undan och vinner enkelt med 1,5 längder på tiden 17,3. Mycket starkt! Ett härligt jobb av Lars I, Sebbe och de andra på Lottentorp och som sagt en skicklig styrning. Nu ska Lars I kolla upp Nelli Bell hos Ulrike med tanke på värmningen innan han anmäler igen.

Och jag har sedan igår gått omkring och nypt mig i armen. Är det en dröm detta med hur våra hästar går och när ska den i så fall sluta? I snitt har varje häst i år sprungit in drygt 25 tkr i månaden! Vi har sammantaget 19% i segerprocent och nästan 80 i platsprocent och 92 i "penningprocent". Och det får gärna fortsätta i morgon. Att förbättra segerprocenten tror jag inte på men det vore ju kanon om plats- och penningprocenten hölls uppe.

Hur går det då? Jo jag har varit uppe tidigt och kollat lopparkivet för att se hur startsnabba konkurrenterna är. Jag har lite svårt att bestämma mig för hur startsnabb Nelle Pride egentligen är bakom bilen. I volt vet vi han är kvick ut så varför inte nu också? Orne As invändigt är snabb ut men det verkar inte som Panne de Moteur är det. Men en startkayapult är ju favoriten och kanske, kanske skulle Priden kanske lyckas hitta ner i rygg på honom och lifta med i ett försk att rädda en tredjeplats. Men ärligt talat det kommer att bli skitsvårt på ren svenska.

Nelle Käck däremot har ju lite överraskande senaste tiden visat att han är i sin lunkande stil kan vara riktigt snabb ut. Tack vare en strykning har vi ju nu ett femtespår och vägen till spets i första läget kan ligga öppen. Käcken har ju Kolgjinihästar på varsin sida och vi kan kanske hoppas att de hoppar bort sig och att MT Golden Boy kommer och avlöser. Att våran sedan går hela vägen in i mål har han ju visat prov på tidigare så här finns kanske en liten, liten chans till en finalbiljett!

Och så över till vardagstravet efter festen i morgon. Nämligen på torsdag den 3 maj så Nelli Memory (det hade man ju nästan glömt (!) - obs en så kallad göreborgsvits!) startar på Gävlebanan. Men det loppet får vi återkomma till efter helgen!

Å så dagens rad! Håll tömmarna och särskilt i morgon. Vi blir 16 stycken som kommer att vara på plats och se våra kusar! Det ska oavsett resultat (nåja) bli jättekul!


Registrerat spel

Datum: 2012-04-28
Bana: Umeå
Spelform: V75, omg. 17

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 4, 6, 7
2  1, 2, 4
3  6
4  6
5  2, 7, 8, 9, 12
6  2, 4
7  4, 8, 11

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 430C 22E2 083A 1900

Lördagshälsar
Anders


Kommentarer
Postat av: Janne H

Suveränt lopp :)

2012-04-28 @ 12:43:20
Postat av: Janne H

Suveränt lopp!!

:)

2012-04-28 @ 12:45:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0