MAKALÖST!

Ja verkligen! Teamens hästar går ju just nu fantastiskt bra. "Just nu" är faktiskt ända sedan december månad då vi fått hem pengar i alla 27 starter utom två och det berodde inte på hästen (Nelle Pride båda gångerna). Första gången var det kusken Akseli Lahtinen som såg ut som han stulit hästen när han till varje pris ville fram i dödens och andra gången var det startbilen i Gävle som inte hann undan i lervällingen! Jag återkommer till detta efter referatet från Nelli Bells lopp.

Igår kunde vi räkna in ännu en tredjeplats och 10 000:- som båda teamen får dela på. Detta eftersom det var Nelli Bell som stod för prestationen på en något tung bana i Kalmar. Loppet föregicks av två omstarter trots bilstart och två otäcka olyckstillbud där vid ena tillfället både häst och kusk gick omkull när de körde upp i vagnen på framförvarande innan start. Men de verkade klara sig utan allvarliga skador.

Från ett marigt 10e spår kommer dock Sebastian iväg bra med Bellan. Det blir tredje utvändigt över den korta distansen. Men varvet från mål händer det som kanske ändå gör att vårmärr till slut inte vinner. Dödenshästen kör till, skapar lucka och kryper ner i vinnarhålet. Det gör att vi hamnar andra utvändigt vilket innebär att när favoriten som suttit sist anfaller 500 meter kvar så tvingas Sebbe gå ut och spåra i tredjespår. Hade de då istället suttit i tredje utvändigt hade Kolgjinisonen som satt framför också tvingats ut i tredje och Bellan fått en bra rygg och vinnaren lite längre fram (den längd han sedan vann med?). Nu blev vår häst målfotoslagen av Kolgjini (jag skulle vilja se det målfotot - det kan inte ha varit mycket det).

Lars I var nöjd efteråt och kusken skötte sig utmärkt och hästen var inte trött i mål! Men det finns lite att slipa på tyckte tränaren. Hon blir lite loj emellanåt så nästa gång blir det nog halvstängt eller norsk. Så finns det lite till att göra på balansen så hon blir lite rappare i steget. Det verkade på Lars Isom det kan bli start kanske snart igen.

Om vi sammnafattar framgångerna så här långt i år och slår ihop båda teamen så innebär det på 24 starter en segerprocent på 17%, en platsprocent på ca 80% (!) och en "penningprocent" på drygt 90% (undantag alltså ovanstående "plumpar"). Vi har sammantaget tjänat drygt 470 tkr fördelat på team I: 189 tkr och team II: 282 tkr. Det innebär sammantaget per start knappt 20 tkr fördelat på teamI: 16 tkr och team II: 22 tkr. Det är fantastiska siffor och kanske lite farligt att vänja sig vid dessa. Ju mer pengar våra hästar tjänare ju tuffare motstånd möter de så det gäller kanske att passa på att ta lite mental träning i att tåla motgångar också. Eller som en gammal chef till mig sa en gång: Kom i håg de unga lejonen är bara vackra i medvind!

Framgångarna på banan och på kontona har gjort att vi överväger att ge lite återbäring till andelsägarna. Vi vill avvakta april månads utgång innan vi tar definitiv ställning. Men när det gäller team II med Käcken och Priden och halva Bellan så kan det nog handla om mellan 500:- - 1000:- per andel utan att vi ska behöva ta in insatser före sommaren (om de helt plötsligt skulle sluta starta och/eller prestera). Även när det gäller team I ser det ju ut som det skulle kunna bli åtminstone en mindre slant under samma förutsättningar! Kul!

Nu väntar vi på morgondagens anmälningar och startlistor. Att Nelli Miss är klar till nästa V75-omgång på Åby vet vi redan men det finns ju som sagt en liten chans att Nelle Pride kommer med som reserv i klass II-finalen. Och sen dröjer det bara en dryg vecka innan vi ses på Åby för kval till Kungapokalen. Fjorton personer är bokade i restaurangen för Team Nellevads räkning!

Och nu hoppas vi bara att framgångarna vi upplever någon gång skulle kunna smitta av sig på liret också. Här kommer i alla fall raden till ett Solvalla som tydligen upplever snökaos!? Så håll i tömmarna ni!


Registrerat spel

Datum: 2012-04-14
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 15

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  4
2  6, 7, 9
3  2, 3, 5, 9, 10
4  6, 11
5  3, 14
6  4, 10
7  1, 4, 11

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 8540 38A4 1961 1904

Lördagshälsningar från ett soligt Nällevad:
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0