POPTURNÉ!

Ja, alldeles precis just nu (vid tiotiden) lastar Lönborg vår Nelli Miss tillsammans med en gammal popgrupp (Beatles) för att ge sig ut på turné. Och vi hoppas att det ska bli en lyckad utfärd till Göteborg för båda hästarna. Just Beatles varnade Lönborg för när jag träffade honom igår. Hän känns riktigt fin och med ryggen på Ludde som ju alltid drar undan kan han överraska på upploppet oavsett det blir snikspår eller inte.

Missen då. Jo det visar sig att Lönborg är pedant när det gäller att föra träningsdagbok. Så han kunde berätta att det är exakt samma uppladdning för hästen som inför segern på Åby då hon gick topptiden. Det är lika många dagar mellan loppet på Lunden då och det förra loppet på Åby som det är mellan kvalet på Halmstad och dagens lopp. Och hon har fått precis samma mix av långsamma jobb och ett ridintervallpass i djupsanden för några dagar sedan.

Själv har jag ägnat natten åt att inta Sjunnessons plats på kuskbocken och kört loppet flera gånger. Och när jag kör så blir bakspåret bara en tillgång. Det är bara att hålla sig till andraspåret och söka rygg på de startsnabba hästarna där framför - Svanberg, Svanstedt och Takter - när de gör upp om spetsen och bara vara iskall. När de kört klart är det bara att hålla koll över högeraxeln och så fort Kolgjini och/eller Widell gör ett försök att avancera är det dags att ge sig iväg och söka sig till spets och göra livet surt för dem. Å sen in i sista sväng är det bara att sticka undan så ingen smygkörd kan nyttja open stretch. Vem har sagt att det är svårt att köra travlopp? Absolut inte, särskilt inte när man kanske är Sveriges bästa staketkusk!

Vi har i alla fall en snabb och stark märr som går barfota för första gången (nåja hon tappade ju en sko på Halmstad så där gick hon ju barfota på tre hovar vilket ju inte brukar vara en fördel!). Den enda hon inte kan nyttja denna gång är startsnabbheten men den speeden kan hon säkert spela ut till slut istället. Som ni ser är hon stenklar spik på systemet nedan!

För övrigt anmäler Lars I Nelli Bell till Kalmar på fredag den 27/4 och sedan har vi ju Kungapokalskvalen för både Nelle Käck och Nelle Pride nästa söndag. Men allt detta återkommer jag till för nu ska jag dra till Mölndal!

Ni kan ju hålla tömmarna så länge! 

Registrerat spel

Datum: 2012-04-21
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 16

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  1, 4
2  1, 4
3  6, 10
4  2, 4
5  9
6  1, 2, 5, 7
7  1, 2, 3, 5, 10

320 rader x 1 x 0,50 kr = 
160,00 kr

Kvittonummer: 272C E9F8 1163 5100

Lördagshälsar en nervös
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0