G, MVG OCH SEMIFINALKLART!

Vi börjar med MVG! Vilket lopp han gör - igen. Johnny sa efter Kalmar att nu måste han lära sig springa fort också - och det har han redan gjort! "Han"? Jag menar förståss Nelle Käck! Han gör helt enkelt en kanonprestation när han blir tvåa i Breederskvalet på Örebro. Han överraskar åtminstone mig med att öppna riktigt snabbt från sitt innerspår. Men släpper som planerat till Ludde in i första kurvan. Så långt allt som förväntat och nu blir det väl vinnarhålet tänker jag. Ludde släpper ju aldrig till någon annan. Då verkar det som Svanstedt tappat räkningen. Han brukar ju sända stenhårt 700 meter från mål och nu gör han likadant fast det är 700 och ett varv kvar! Det blir tokkörning mellan honom och Ludde in i kurvan och först hoppar Luddes häst och sedan Svanstedts så efter 800 meter sitter vår Käck i ledningen! Å så jävla läcker han ser ut! Den som får loppet är ju Lennartssons Mr Vida som parkerat i andra utvändigt och som kastas loss i sista sväng och kommer upp utvändigt om Käcken på upploppet. De kopplar greppet men Käcken går med full fart över mållinjen och det är bara två hästar det handlar om. Övriga är avhakade och Käcken får bara stryk med drygt en längd trots det tuffa lopp han fick! Mycket fin styrning av Jorma och tiden blev fantastiska: 13,8! Rekordsänkning med en halv sekund. Detta bådar gott inför nästa kval om två veckor på Åby. Konservera formen nu Anna!

Ett par timmar tidigare hade Nelli Memory gjort comeback efter en lång period av vinterträning. Från sitt springspår på tilläggsvolten gör Jorma en bra och snabb start med Memory. Springspår på tillägg är ju vanskligt. Det kan bli bra men det kan också bli vingel men denna gång löser det sig fint! Hon är snabbast ut av hästarna på tilläggsvolten och efter femhundra meter sitter de i andra utvändigt. Så ser det ut 700 meter från mål när min livesändning börjar buffra och jag vet inte hur det gått förrän resultatet kommer upp och jag kan konstatera att hon inte var bland de tre. Nu har jag kikat i lopparkivet istället och hon gör ett riktigt bra lopp direkt efter uppehållet. När de kör bakifrån sitter Jorma kvar och in i sista sväng har de en femteplats. Hon håller bra över upploppet bland de 4-5 hästar som gör upp bakom vinnaren som bara flyger iväg. Hon behåller sin femteplats i mål och fyller på kontot med 2900:-. Tiden blev 18,1 och hon såg stark och fin ut hela vägen. Betänk att det gick 13,0 de sista femhundra! G - kanske med ett litet + i kanten!

Och ikväll är det dags igen för Nelli Bell på Kalmar i lärlingsloppet vid tjugo i sju. Från framspår hade hon varit med och gjort upp om det men nu får Sebbe ta och lirka sig igenom gänget och försöka fixa en plats bland de tre. Lyckas de med det ska vi vara nöjda men vi är ju också lite bortskämda senaste tiden.

Återkommer redan i morgon med en V75a och kommentarer till Bells lopp. Det där med att hästen heter "Bell" och kusken vann lärlingsklockan för lite sen är för oss skrockfulla ett gott tecken!

Fredagshälsar
Anders

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0