FULL FORM och DEKLARATIONSDAGS

Folk och fest och härlig inramning. Det kanske ändå inte blir så många gånger i livet som man får se en egen häst tävla inför drygt 13000 personer. Commander Crowe är ju inte bara en bra travare utan också stilig!

Men ändå känns det inte helt rätt att han fick vara med. En tränare som så totalt nonchalerar vad som är gott sportmannaskap och stryker hästarna hej vilt i storloppen när de får dåliga spår. Han ska inte bjudas in och hälsas välkommen. Ännu mer tveksamt är det ju när man vet att han inte drar sig för otillåtna medel. Och när han är med Commande Crowe i Kanada i oktober förra året så dopar han honom med Lasix (tillåtet där) men man är ju inte precis tvungen att använda preparatet. Å jag förstår inte travjournalisterna. När man till elitloppet bjuder in amerikanska hästar som tävlat på Lasix i hemlandet då utbryter en vild diskussion om det är rätt eller inte. Men icke i detta fall av någon anledning? Istället jagar man en liten amatör - som gjort fel och dessutom inte varit helt smart - och vill han ska få livstidsstraff??  

Nu skiter vi i det och konstaterar att vår Nelli Miss mig veterligen inte fått några otillåtna preparat och dessutom bara har haft justa tränare. Och efter gårdagens lopp är det bara att konstatera att den fulla formen håller i sig. Men jag skulle ha kört själv precis som jag beskrev i gårdagens blogg! Innan loppet snackade jag med Lönborg och vi var överens om att nu skulle vi ge hästen och oss själva chansen. Må det bära och brista en sådan dag med så mycket prispengar att slåss om! Och absolut inte femte invändigt (ja vi sa just de orden).

Undrar om Michael gav Jörgen Sjunnesson just denna körorder och han missuppfattade totalt eller? Det blev i alla fall två omstarter och Nelli Miss var lite spänd och slog med huvudet - ser lite otäckt ut - under voltningen men till skillnad mot andra hästar blev hon lugnare för varje start som Jörgen sa efteråt. De kom iväg så bra som man kunde förvänta sig från bakspåret och är ute i andraspår. Och då händer detta som inte skulle ske. Jörgen styr ner i en lucka på innerspår vilket ur sista sväng blir just femte invändigt! Efteråt menar Jörgen att han blev tvungen för att de tog uppså hastigt framför men så ser det inte ut faktiskt. Och sen körs det och fylls på så 800 meter från mål har Missen tretton ekipage framför sig och endast den startgalopperande hästen bakom sig.

Då börjar avancemangen i tredje spår med Ludde i täten och vår märr sist i tredjespårskön. Det är ett hårt och jämnt 14-15 tempo hela loppet men ändå biter det bra därute för tredjespårshästarna och så även för Nelli Miss. Och i sista sväng börjar jag återfå ett visst hopp och tänker att det kan nog bli en plats bland de tre i alla fall. Å så hade det nog kunnat bli men det blev lite strul in på upploppet med galopperande häst och snäv körning runt omkring. Så det blir till slut en fjärdeplats och 30 000:- i prispengar och det ser ut som sparat över mållinjen och väl inne i stallet verkar hon inte särskilt trött (hon såg inte alls ut som Brioni efter sitt lopp igår).

Egentligen är ju en fjärdeplats i detta sammanhang mycket, mycket bra och prestationsmässigt kanske bättre än när hon vann på Åby senast. Tiden belv 15,1 på Missen och med tanke på löpningsförloppet är den ju minst lika bra som då hon vann på 14,2. Men ändå på vägen hem så låg det kvar en liten känsla av besvikelse. Ett offensivare upplägg hade kunnat ge en placering ännu längre fram jag kanske t.o.m. segern. Å andra sidan hade hon då kanske suttit fast och inte kommit ut och blivit helt utan...?? 

Nåväl, direkt efter loppet meddelade Michael Lönborg att nästa start för Nelli Miss blir på Vaggeryd söndagen den 6 maj! Det är ett lärlingslopp inom Wången cup, 1640 meter med auto och 40 tkr i första pris. Med sina dryga 250 tkr insprunget står hon ju bra inne och de nästa 1600 startpoäng hon har räcker säkert till att komma med. Gårdagens prispengar innebar att sammanlagt har nu de båda teamen (totalt 5 hästar) i Team Nellevad passerat en halv miljon insprunget i år!

Jag återkommer redan i morgon kväll med rapport om lopp och startspår för dels Nelli Bell som ska tävla på Kalmar på fredag och dels för Nelle Käck och Nelle Pride inför deras starter på Åby nästa söndag i kvalen till Kungapokalen! Jag vet också att Anna Forssell läser proppar så ögona blöder för att hitta en lämplig uppgift till Nelli Memory!

Deklarationsdags? Ja ni har som egna företag och har era andelar där - ni andra andelsägare också förståss som är intresserade av andra anledningar -  kan på beställning erhålla ett underlag från mig som innehåller såväl en balans- som resultaträkning för respektive team 2011. Dessa visar att underskottet per andel (totalt 30 andelar) i team I blev: -14 923:- och i tesam II (50 andelar): -3 235:-.

På snart återhörande och med
söndagshälsningar från ett regnigt Skåne:
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0