FINALKLART!!!

Jag har sovit med ett leende på läpparna hela natten! Trots att jag drog på mig en jäkla bonnförkylning igår med feber och ont i halsen. Nelle Käck gör ju ett riktigt bra lopp. Och här ser man hur värdefullt det är att vara startsnabb och nog överraskade han en del igår. Jag hade ju kollat och hoppades han skulle kliva iväg men att han skulle komma till spets så lätt trodde jag nog inte. Sen blev ju lyckan gjord när Ludde kommer med sin Opitergium (döpt efter en liten by i Italien) - han släpper ju aldrig ledningen  och Lövgren fick dödens. Tycker inte heller att Jockes ursäkt efteråt att hans häst hade otur och fick en dålig position håller. Det satt väl en kusk bakom denna häst också som kunde givit sin häst ett bättre lopp? Chansen fanns ju i alla fall ett par gånger att välja en rygg istället.

Nåväl öppningen första femhundra gick efter snabba 11,6 och då med vår häst lätt lunkandes därframme. Och sen hände ju inget förrän i sista sväng när Opitergium och Nelle Käck lämnar övriga åt sitt öde och Jorma för en kort sekund går ut och utmanar (jäklar vad hjärtat slog då!) men Ludde kunde då bara glida undan och Jorma sitter still och bevakar. Svanstedt kommer ju snabbt med sin jänkare men kan aldrig hota oss. Dagens bästa och nästbästa tid noteras där Käckens sluttid blir 13,5! Det är den 4e snabbaste tiden som någon hingst/valack sprungit i Sveige i år över distans och startmetod. Och detta med skor och öppet huvudlag!

Lars I var en av de första gratulanterna när vi kom ner på stallbacken för att vänta in Käcken och Jorma efter loppet. Han känner ju Ludde väl och berättade då att Ludde håller sin häst så högt att han sagt att Opitergium kan bli bäst i världen! Och vår är uppenbart inte långt efter att döma av insatsen igår. Final på Åby torsdagen den 10 maj. Spår 6 (samma som igår!) och med tanke på att Anna fick välja som nummer 8 är kanske inte ändå helt fel. Men denna gång är det startsnabba innanför också, så det kan ju bli vingel ... men, men trav är trav osv!

Vi har preliminärbokat platser i restaurangen så ni som funderar på att åka dit och vill sitta bekvämt hör av er till mig omedelbart så jag vet hur många (gärna mail). Det är ju extra V75 denna kväll Pokalloppen till ära!

Och så i skuggan av allt detta så gör Nelle Pride ett riktigt bra lopp. Kanske överraskade han negativt med att inte vara särskilt snabb ut vilket gör att han släpper många hästar framför sig och  får stänk och springer och ruskar på huvudet. Och sen galopperar hästen framför när han prevcis fått kontakt. Lite senare ser det ut som Ludde vill avancera men ångrar sig å då när Johnny fått fart på Priden tvingas han ta upp igen för att inte köra upp i Luddes sulky. Så det blev ett väldigt hackigt lopp för vår häst. Men som vanligt går han starkt till slut och plockar någon placering och hamnar på en femteplats. Och tidsmässigt då: han landade på 14,6 vilket var den 13e bästa tiden bland de 40 hästar som ställde upp. Hade han sprungit den tiden i ett av kvalheaten så hade han vunnit med halva upploppet! Det betydde också att han med gårdagens ryckiga lopp rekordsänkte med nästan 2 sekunder! Nästa uppgift för Priden jan bli utomlands nämligen Bjerke samma dag som Oslo Cup går söndagen den 13 maj tror jag. Anna hade hittat en kul uppgift för honom där i ett långlopp.

Jag återkommer med komentarer till Nelli Memorys (torsdag 3 maj i Gävle) och Nelli Miss (troligen söndag 6 maj i Vaggeryd) kommande starter. Nelli Bell kollas upp på torsdag så där får vi vänta ett par veckor.

Måndagsmorgonhälsningar
Anders



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0