FAMILJEN PRIDE PÅ ÅBY!

Hon går nu och betar på de saliga och evigt gröna ängarna, Farmer Pride som måste klassas som en riktig hedersmärr! Och gnäggar nog lite extra stolt över sina fölungar som sköter sig så bra! Storebror Nelle Pelle slet ju ihop miljonen här i Sverige och nu har han tydligen emigrerat till grodätarland för att lite enklare försörja sig.

Mellansyster Nelli Miss startar nu i Diamantstoets final på Åby från spår 9 med Jörgen Sjunnesson i sulkyn. "Diamantstoets final", smaka på det visst låter det häftigt och det samma lördag när Olympiatravet avgörs. Hon ska springa lite drygt två varv och är hon först i mål skrivs en segercheck på 200 000:- ut.Och på Åby trivs hon det vet vi efter rekordloppet senast, precis som mamma gjorde vilket jag ska åtrekomma till. Det blir förståss stentufft men det ska det ju vara om det är final. Spår nio behöver ju inte vara helt fel då hon denna gång kan slippa göra grovjobbet själv. Tidsmässigt är det bara Luddes häst som har en snabbar kilometertid men den är noterad på kolstybben på Vincennes. Chansen är inte stor till en pats denna gång men hoppet lever!

Lillebror Nelle Pride då? Jo alla fyraåringar som kvalat in till klass II-finalen valde att ställa upp trots Kungapokalskvalen kommande helg! Jag förstår dem - men blev samtidigt lite förvånad - men det är ju stora prispengar i finalerna och en nyttig genomkörare inför kvalen. Så nu får Anna köra ett truffare jobb istället och så får vi vänta ytterligare en vecka innan Priden uppträder på Åbyovalen!

Lite kuriosa om Farmer Pride då. Hon startade 101 gånger vann 9 av dessa starter och var bland de tre i en tredjedel av dessa. På kontot fanns drygt 800 tkr när hon la tävlingsskorna på hyllan. Hon var lite sen kan man säga och framgångarna började komma först som femåring men å andra sidan var hon uthållig och startade även flera gånger som tioåring. Flitigast i sulkyn bakom Farmer Pride var Johnny Takter tillsammans med Lennart Forsgren som körde henne vardera i ett fyrtiotal starter. Men Jörgen Sjunnesson fick också tillfälle att köra henne ett tiotal gånger!

Men det mest spännande av allt var att det lopp hon tjänade mest pengar i under sin karriär var ett stolopp inom V75 på just Åby Travbana en finallördag! Det var den 16 september 2000 där hon startade från spår 11 på tilläggsvolten och slutade 2a och tjänade 55000:-! I sulkyn satt den gången "Kusken". Kan det vara så att nu på lördag kommer historien att gå igen - bara lite bättre?

Förhoppningsfulla måndagsmorgonhälsningar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0