EKONOMI OCH NÖRDERI

Det ser just nu rätt så bra ut när det gäller ekonomin. I Team I finns det pengar på kontot efter senaste månadsbetalningen - momsåterbetalningen - och där ska  det flyta in nästan 40 000:- i prispengar i april så minst en månad till klarar vi utan inbetalningar. Förhoppningsvis ska väl stona fylla på sitt konto nu när de är igång och tävlar! Samma i Team II där det finns drygt 40´ på kontot och cirka 70´på ingång så där ska vi väl klara oss fram mot halvårsskiftet.

Detta om ekonomi och så har det ju varit kvartalsbokslut  och jag har varit inne på Travsports topplistor och gjort några konstateranden:

När det gäller hästarna så är Nelle Käck på 19e plats  av de fyraåringar som i år tjänat mest pengar (Nelle Pride är nr 108). Nelle Käck har den  10e snabbaste tiden bland fyraåringar över medeldistans och bilstart medan Priden ståtar med en 11e plats över lång distans med voltstart. Men här utmärker sig ju verkligen Nelli Miss som med sin topptid leder ligan för ston över medeldistans och med voltstart på sina 14,2. Tar man med hingstar och valacker så är hon på niondeplats! Slagen av hästar som Quarcio du Chene, Nahar och några till!

Tränarna då. Jo de verkar ha form. Lönborg är på en 29 plats (slutade på 40e plats förra året) och har på 73 starter dragit in drygt 800 tkr till stallet och med en segerprocent på drygt 12%. Forssell skuggar på en 34e plats (62a förra året) och har på  57 starter fått ihop nästan 700 tkr och vunnit i knappt 16% av sina starter. Nilsson har tagit det lite lugnare med starter och endast vädrat sina hästar 36 gånger men har en imponerande segerprocent på drygt 22% och mer än 300 tkr insprunget. Med detta ligger han på en 79-plats men säkert på väg uppåt för att slå den 48-plats han noterade förra året.

Uppfödare Grundström då? Jo han har intagit en 29e plats (förra året blev han nr 110) och hans uppfödningar har gjort 35 starter, vunnit 4 och varit på plats 21 gånger. De har tjänat lite drygt en halv miljon redan!

I topplistorna står vi ju - Team Nellevad - som ett gemensamt ägarbolag som nu ligger på en 33e plats av alla ägarkonstellationer. Förra året var vi inte ens med bland de 200 bästa. Hästarna har sammntaget gjort 18 starter i år, vunnit 3 gånger och varit på plats 14!!. Detta har renderat i drygt 310 tkr intjänat vilket bara är knappt 3000:- mindre än på hela förra året.

Uppdelat på teamen ser de ut som följer:

                          starter     1a      2a     3a       vinst%     plats%       pengar

Team I:                  8           2       1       3          25%         75%          113038:-

Team II                 10          1       3       4          10%          80%         197000:- 

På finnarnas nationaldag på torsdag återkommer jag med senaste nytt från Nelli Bells lopp på Jägersro imorgon och från Nelle Prides på Solvalla på onsdag. Dessutom vet vi då startspår och kusk på Nelli Miss påHalmstad på annandagen (Lönborg är ju säker att hon kommer med!). 

Måndagshälsar:
Anders    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0