VILKET BETT!

Vilken insats! Det började trevande och försiktigt och flera gånger såg det ut som Nelle Pride ville iväg i en annan gångart. Men "mästerbäraraen" Jansson tog det lugnt och in i första kurvan var de i och för sig sist av de felfria men med i loppet! Så ser det ut med sedemera vinnaren i spets och det var verkligen en lugn tillställning. 19-tempo första kilometerna och nu såg vi tempotorsk ut. Jansson ut i andra spår varvet kvar men när de ökar där framme ser det ut som Priden får svårt att följa och tappar ett par längder på sin rygg. "Kört" tänker jag in i sista sväng då han har en mur av hästar och är nummer åtta när de svänger in på upploppet. Men Torbjörn lyckas snirkla sig ut i femte spår och jäklar vad det biter där ute! De sveper fem av hästarna och når nästan ända fram till andraplatsen. Det fattas en halv längd eller kanske fem meter längre upplopp. Och det vet i tusan om de hade fått fritt tidgare... men "om" är ju alltid bara "om". Nåväl en tredjeplats, bästa hästen från tillägg, 17-tid och 12500:- inkört! "Häst bra" som Jorma skulle ha sagt men denna gång också kunnat lägga till: "Bra kusk"!"

Nelli Miss är det nog enligt Anna inget fel på. Hon är lite egen och blir irriterad om man tar i henne. Möjligen är det så också att hon blir irriterad av käkremmen så Anna har funderat på att låta henne gå utan den. Men mot det talar ju att hon låter i halsen och då kanske hon behöver "käken"? Nelli Minx är ju behandlad och uppkollad och allt är OK så det börjar nalkas start igen. När det gäller båda dessa ston så diskuterade jag med Anna om en eventeull flytt till Skåne. Hon tyckte då att vi skulle pröva ett lite annorlunda träningskoncept på dem som innebär ridträning genom att galoppera i sand. Hennes förslag var då Michael Lönborg som är ung, ambitiös och just kan erbjuda en sådan träning särskilt för lite äldre hästar. Hans anläggning ligger nära Jägersro med alla dess möjligheter och dessutom kan hästarna då få tävla i Danmark där motständet är lite enklare (men också prissummorna lägre ska man veta). Beslut om eventuell flytt kommer vi att ta i veckan.

Nelli Memory är allt bra med och formen är på plats. Planerad start på Gävle i nästa vecka dvs  torsdag den 27/10.

Men det mest spännande för vår del denna vecka sker ju på torsdag då lottningen till semifinalerna i Breeders sker. Håll tömmar och tummar för ett bra spår åt Nelle Käck inför nästa onsdags tävlingar på Solvalla. Oavsett vilket lopp och spår kommer motståndet att bli stenhårt men chansen finns alltid och en placering bland de fyra första ger en finalplats!

Måndagshälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0