PÅ VÄG!

Vi har nu efter research och i samråd med Anna beslutat oss för att ”ta hem” Nelli Miss och Nelli Minx till Skåne. Om allt fungerat som det ska är de nu i skrivande stund (tisdag fm) på väg söderut.

Nelli Miss kommer att gå i träning hos Michael Lönborg som ju tagit över efter Hans Adielsson och har sin anläggning granne med Jägersro. Anledningen att valet föll på Michael är främst att det är en ung och ambitiös tränare som satsar mycket på ridträning. Och just ridträning tror Anna skulle göra Misssen gott, särskilt i den sandbana som Lönborg har för ändamålet.

Michael är danskfödd (men snackar en utmärkt svenska), 25 år och har ett 40-tal hästar i träning. Dessa har gjort drygt 250 starter i år och tjänat ca 2,5 miljoner kronor. Största stjärnan är väl Orfeus Brodde en fyraåring som redan tjänat 1,2 miljoner och bland annat vann S:t Leger på Åby för ett par veckor sedan. Två andra som låtit tala om sig på V75 senaste tiden är: Beatles och Mr QL. Både Orfeus Brodde och Beatles har kvalat in till Breederssemifinalerna på Solvalla i morgon. Och i dagens nummer av Travronden rapporterar man i korthet: "Perfekt och precis dubbel för Lönborg"! Michael hade nämligen en bra dag på Lunden i Köpenhamn i onsdags med två segrar och en andraplats på sina tre starter.
Kolla gärna hemsidan: www.lonborg.se .

Nelli Minx hamnar hos Lars I Nilsson som ju varit försteman hos Ludde och tränare hos storsatsande Stall Courant innan han nu slagit sig ner som egen tränare på Lottentorp söder om Sjöbo. Meningen var att egentligen ha en inriktning som ”underleverantör” av inkörda unghästar till de större tränarna men den egna rörelsen har gått så pass bra att han också tar in äldre hästar i träning. Han kommer också att erbjuda varierad träning i form av ridning och sandbana.
Lars I är 46 år och har ett 30-tal hästar i träning. Det är en övervikt av unghästar men han har med det materialet på 112 starter fått ihop 1,3 miljoner intjänat till stallet i år. Redan nu en fördubbling jämfört med förra året. Segerprocenten är imponerande 19% (samma som Svanstedt)! De hästar som utmärkt sig mest är fyraåringen Truculent som vinner varannan gång han startar, treåringen Unleash Face som tjänat knappt 400 000:- och också kvalat in till semifinalen på Valla i morgon. Dessutom är Lars I ännu hetare än Lönborg i dagens nummer av Travronden då han är på förstasidan med bild och allt. Och detta beroende på att hans nyförvärv, tvååringen Fascination (som på sina tre starter ännu inte vet hur det är att förlora) är storfavorit (Ronden spikar) i Breeders för tvååringar på Åby nu på torsdag. (En kuriosagrej är att det är grannarna till Lars I - Victoria Eriksson och Sören Norberg - som fött upp Fascination och sålde den till Lars I. Sören Norberg är en av Anna Forssells första läromästare inom travet.)
Kolla gärna hemsidan: www.larsinilsson.se .

Båda hästarna är ju i princip startklara så vi får hoppas det inte dröjer länge innan de kommer ut på ovalerna här i södra Sverige. Och varför inte på andra sidan sundet. Alltid lika kul att få lugga broderfolket på deras pengar!

Men nu fullt fokus på morgondagens semifinaler på Solvalla och Nelle Käcks start. Har ni tänkt att komma dit så hör av snarast er så ordnar jag biljetter.

Vi hörs!
Tisdagshälsar:
Anders


.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0