GLÖM INTE VAD JAG SKREV:

"...vi som är optimister räknar med att Nelle Käck får vara riktigt bra för att undvika sistaplatsen i sin semifinal i Breeders". Och han blev nia med mersmak! Men det är konstigt med oss människor. trots att detta var den iskalla analysen av motståndet och att jag dessutom har uttryckt detta i skrift så tydligt så blir man besviken över att det ändå inte blev en finalplats. Och detta nog beroende på att "om-inte-om" hade varit så...

När bilen släpper fältet så kör Jansson rakt framåt i förhoppningen att komma ner i banan. Men ack, ack det blir ett elakt "först-i-tredjespår" hela första sväng i 09-tempo!! Och till råga på allt kan favoriten Angelo som hamnat tredje invändigt ta sig ut och överta ledningen. Så ingen annan vill gå fram vilket betyder dödens i andra kurvan. Varvet från mål blir Käcken avlöst av den andra hästen som hängt i tredjespår vilket ju knappast blev en bra rygg. Femhundra meter från mål ser det ändå ut som de får svårt att följa men det är bara för några steg för sen får Jansson upp farten igen på hästen. Dock en mur av hästar framför och upploppet ner ser det faktiskt ut som han letar den bästa ryggen att följa med in i mål. Drömma kan man ju men realistiskt sett fanns det inget att göra åt de fyra finalisterna som var en bit före de övriga men med ett mer optimalt löpningsförlopp för vår kuse vet man ju aldrig... Nå, i vart fall har han ännu en gång visat att han hör hemma i detta sammanhang dvs bland de ca femtio bästa treåringarna. Och han utvecklas ju hela tiden och Anna menar att han kommer att vara ännu bättre som fyraåring med tanke på att han har en stor kropp att växa i och ännu så länge går med skor.

Nelli Miss och Nelli Minx nya tränare blev "Herrar Hundraprocent" igår på Solvalla. Lönborg hade två fyraåringar till start som båda gick till final: Orfeus Brodde som vann sitt heat och Beatles som blev fyra (till Lönborgs synbarliga besvikelse). Lars I Nilssons enda start det treåriga stoet Unleash Face släppte Ludde loss i sista kurvan och hon vann sin semifinal. När de nya tränarna hunnit bekanta sig med våra hästar återkommer jag med en rapport.

På återhörande efter Nelli Memorys lopp ikväll - glöm inte det!

Torsdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0