VAR DET SEGERN SOM RÖK?

Ja, det trodde i alla fall Anna om Nelle Prides insats i söndags. Förutom galoppen varvet från mål var han jättefin. Det belv ju en verkligt safety start från ett svårt utgångsläge och när positionerna var intagna efter femhundra meter var det 4e utvändigt för duon Priden och Jorma. Det ser lite skuttigt och rulligt ut emellanåt och blir det lite lucka till hästen framför ser man att han blir besvärad av stänket. Dryga varvet från mål händer något. Jorma lägger ena besntången tillrätta och möjligen drar han norsken i samma ögonblick. I vilket fall hoppar Priden över i en våldsam galopp (liknar lite som brorsan Nelle Pelle kan göra ibland) och vi tror väl alla att nu är det helkört. Tappar värdefull mark men ställer sig nästan lite oväntat och cirka femhundra meter från mål ansluter han till klungan. Och sen tar de upp jakten mot mål och springer förbi alla utom de tre första. Efter galoppen ser det faktiskt mer avspänt ut och kanske beror det på det norska huvudlaget? Vi kan notera att det var första barfota och att det trots allt blev nytt rekord på distansen: 16,7. Det finns en lämplig uppgift för Priden på Solvalla den 30/11 (V86 debuten).

När det gäller Nelle Käck var Anna förståss mycket nöjd och menar att nu står han på tur för en seger. Så det blir att anmäla till ett treåringslopp på Solvalla den 23/11. Hon tyckte Nelli Memory var OK också. Galoppen berodde säkert på att det gick för fort för henne första varvet där hon la iväg från start på egen hand plus att hon fick några tryckare. Först var Anna orolig att hon var halt men det finns inga sådana tecken. Den sladdriga bakaktionen innan galoppen berodde nog helt enkelt på mjölksyra. Memory tränar på som vanligt och kan säkert gå ut i lopp igen.

Jag ska ikväll på Jägers försöka få tag på Lönborg så vi kan få en färsk rapport om Nelle Miss samtidigt som jag ska se om Lars I får med sin Fascination till finalen i uppfödningslöpningen. Det är två kvallopp ikväll med sammanlagt 15 hästar till start varav 8 kommer från Kolgjinis stall. Snacka om dominans! För övrigt i ett av de två kvalloppen  på Solvalla i morgon har Anna häst till start. Det vore väl spännande med en riktig duell nästa lördag på Jägersro på V75 mellan två av "våra" tränare i ett av de stora årgångsloppen! Anna är ju dessutom titelförsvarare.

Tisdagsmorgonhälsningar
Anders




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0