PUH DET VAR NÄRA!

Travnörd kallas det väl när man på andra sidan klotet (nästan) sätter klockan på ringning klockan två på natten för att se sin delägda häst springa ett "vanligt" lopp i Gävle. Bara för att konstatera att internetet på hotellet är så dåligt att det bara buffrar hela tiden. Jag hann dock ana att han var med därframme vid målgången - ja Nelle Käck alltså! Fick sen vänta på resultatet och glädjande konstatera en andraplats. (Klart jag satte om klockan i tron att lajven skulle funka bättre enochenhalvtimme senare men tji med det.)

Nåja! Nu har jag kunnat se loppet i sin helhet och kan bara konstatera att Nelle Käck gör ett mycket bra lopp. Det löser sig ganska bra från niondespåret och så småningom blir det andra utvändigt. Sjöströms häst - som sedemera vinner - får dödens och i slutkurvan är det bara Käcken och Jorma han kör emot. När de svänger in på upploppet kommer Käcken med sina väldiga kliv och det blir stryk med "hals" i mål men han går med sådan fart att om (nu igen!) upploppet bara varit två meter längre eller om Jorma börjat köra några sekunder tidigare att Käcken kunnat avlägga maiden! Och det finns ännu ett "om": nämligen att Sjöström bryter ut strax före mål och hindrar Jorma från att slår klorna på allvar i ledaren. Något som renderar i att Sjöström får 1100:- i böter. Sista femhundra gick enligt 12,7 vilket innebär att Nelle Käck sprang snabbare eftersom han hela tiden tog på täthästen. Och 15000:- insprugna blev det!

Det såg ju länge bra ut för Nelli Memory också. Efter lite trevande och nervös start sticker hon ju iväg riktigt snabbt och tack vare att ledaren galopperar så får hon spets och drar ifrån de andra. Efter 800 meter får hon en tryckare igen men den hästen galopperar också och allt ser bra ut efter första varvet. Men sen i nästsista sväng ser det ut som bakaktionen helt ballar ur och efter ett par hundra meter kommer galoppen. Jag är nyss hemkommen från semestern och har inte hunnit prata med Anna om orsaken men återkommer till detta.

Jag hoppas ju att jag vid sextiden i morgon kväll får anledning att gratulera Anna - och oss själva förståss - till en framskjuten placering för Nelle Pride. Det är Eskilstunas nionde lopp och man kan väl konstatera att det är spåret emot. Spår fem på tilläggsvolten är ju knappast optimalt för vår springare som dels kan vara knepig att få iväg och dels är han ju stänkrädd och många hästar framför. När det gäller motståndet så är det klart det ser ut att vara några bra emot men loppet ser öppet ut på förhand tycker jag. Så med en hel del tur ska han väl kunna vara ned därframme i alla fall!

Och så fick jag ett telefonsamtal i Thailand från Lars I aom kunde rapportera att Nelli Minx tränar på men att hon fått en del "träningsvärk" av det nya tunga sandbanespringandet. Hon har precis som vid flytten till Knivsta i våras fått problem med magen så Lars Is bedömning kvarstår att hon behöver veckorna fram till årsskiftet innan det kan bli dags för start. Jag ska i veckan som kommer kolla med Lönborg hur Nelli Miss mår.

Men innan dess väntar Solvallas finaler i eftermiddag och stora pengar på V75. Vad sägs om denna rad med ett par tuffa spikar och några skrällar med på lappen i de andra loppen. Men varför garderar man Maharajah egentligen? Håll tömmarna ni och på återhörande nu när allt är som vanligt igen!

Registrerat spel

Datum: 2011-11-12
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 52

Avd  Ordinarie hästar (Res.)
1  2, 3, 5, 6, 9, 12
2  6
3  1, 4, 9
4  4
5  7, 12, 13, 14
6  5
7  1, 2, 3, 4, 7

360 rader x 1 x 0,50 kr = 
180,00 kr

Kvittonummer: 850E C5AB 879B 5000

Lördagshälsar
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0