TJOHOO!

Jag ber att få tacka för alla blomster och gratulationer sedan i lördags. Jag är helt överväldigad över uppmärksamheten kring att jag lyckades klämma dit fem rätt på fyra rader och därmed bärgade drygt 2000:- som jag tänkte investera  i morgon på Jägersro för vår räkning. Och bara en halv längd (andra avdelningen) och en självklar diskning i sista från sjuan! Vilka fegisar till domare. Tillämpa reglerna eller ta bort dem!

Nelle Käck får godkänt i onsdags! Betydligt bättre än vad spelarna trodde (spelad till 40 gånger som vinnare) men också med tanke på hur loppet blev. Akseli gjorde ett försök från start att komma framåt i det stora fältet men blev dels störd av en galopperande häst och hamnade sedan i tredje spår och tvingades backa sist vilket i praktiken innebar "30 meters tillägg" ett och ett halvt varav från mål. Ca 700 meter från mål börjar ju attackerna och som vanligt när det blir tempoväxling så tappar han en halv längd till hästen framför. Men som vi sett förr så har han ju en tung spurt de sista 300 meterna ute i spåren att tillgå. I 13-tempot den sista femhundringen tar han sig förbi många konkurrenter och hänger med täthästarna ända in i mål. Resultat: en fjärdeplats, tiden 15,3 am och 10000:- intjänat. Det är en stor häst vi har som ser ut att växa fortfarande. I alla fall tycker jag han blir större varje gång jag ser honom i stallet. Det bör betyda att det finns ytterligare en potential i honom nästa år när han växt färdigt + att skorycket återstår!

Men igår kväll var det lättare att hålla sig för skratt. Först Nelli Memory som får en fin avgång från sitt trista läge tack vare Magnus Jakobssons lugn. Det blir så småningom fjärde par utvändigt. Och där sitter de och jag tycker hon ser stark och fin ut och går upp fint i rygg på ekipaget framför. Magnus väljer att sitta  kvar när de stöter bakifrån vilket ser ut att bli hel rätt då de andå enkelt kommer upp i rygg på täthästarna in i sista sväng. Och när jag nu vevat filmen några gånger så ser det ut som att galoppen kommer när kusken begär lite mer av hästen precis när de svänger in på upploppet. Och så var kvällen förstörd!

Ännu snabbare var det över för Nelle Pride. När bilen släpper så ser både häst och kusk  alldeles för ivriga ut och Priden slungar sig i galopp. Tyvärr har ju Ville heller ingen möjlighet att försöka ta upp hästen utan måste istället forcera galoppen för att snabbt ta sig ur fältet vilket gör att de blir diskade (jag säger inte därmed att det hade varit möjligt att få stopp på Priden).

Nåväl så har det sett ut i veckans tävlingar och jag återkommer med Annas kommentarer- Jag träffar henne på Jägersro i morgon dit hon ju kommer tillbaka för att försvara titeln från förra året i Uppfödningslöpningen.

När det gäller Nelli Miss så är Michael Lönborg enbart postiv. Hön sköter sig och tar till sig ridträningen på ett bra sätt. Planen är därför att testa henne i ett provlopp i nästa vecka. Jörgen Sjunnesson sitter upp bakom Missen och känns allt bra då blir det anmälan till lunchtravet på torsdagen den 8 december. Michael påpekar dock att hästarna kan bli muskelömma av ridträningen i sanden när de inte är vana vilket kommer att märkas i provloppet och då får starten anstå ett tag till.

Nelli Minx har varit hos veterinären för en genomgång i veckan. Lars är i grunden positiv men ville kolla upp henne och tyckte hon hade problem med höger framkota. När Ulrike (veterinären) böjde igenom hästen och kollade henne på longeringsvolten kom de fram till att problemen troligen kommer från vänster bakknä och att hon avlastar detta och då får symtom från de andra benen. Så för säkerhets skull är nu alla fyra benen behandlade och idag (ferdag) kommer en "kotknackare" att även behandla ryggen på henne. Sen får hon vila i helgen men på måndag börjar träningen igen. Hon har ju problem med att muskla sig och dessutom verkar hon ha lite "nervös" mage - även om hon äter och dricker som en häst. Och Lars I:s teori är just att det är bristen på muskler som gör att lederna blir extra belastade.

Avslutningsvis får vi väl önska alla våra tre tränare lycka till i morgon på Jägersro och hoppas att de vinner med alla sina hästar. Michael Lönborg startar Perfektion i första loppet, Xray Hornline i tredje och Västerbo Musical i fjärde. Och sen i V 75s sista avdelning har han No Fear Elkär till start och den ska ni - trots spåret - se upp lite extra med. En kanonfin kuse som har gjort det riktigt bra sista tiden och som Michael tror mycket på. Lars I Nilsson startar - som ju verkligen är i flytet och bara hittills i november på 16 starter som tränare kan räkna in 4 segrar, lika många andra- och tredjeplatser och knappt en kvarts miljon inkört - startar Kom Loyd i V75s andra avdelning och har ju sedan Fascination i finalen i Uppfödningslöpningen som är V75s fjärde avdelning. Anna Forssell har en riktig kanon till start i Jägersros andra lopp för dagen: Quantum Dreamgirl som enkelt kommer att ta hand om ledningen och stanna där i 1640 meter! Dessutom startar hon i tvååringarnas klassiska final - alltså V75-4 - Here to Rock F. Vilket innebär att vi får hållarna tummarna för dött lopp mellan Lars Is och Annas hästar om den inledande lyckönskan till alla tre ska kunna slå in.

På återhörande i morgon då jag redogör för hur jag tänker förvalta vår investering!
Fredagshäslningar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0