FASCINERANDE!

Ja,lördagens höjdpunkt var ju naturligtvis att se Fascination vinna finalen av Uppfödninslöpningen men kanske mest på det sättet hon vann! Vilken travare och dessutom en dam som satte hingstarna rejält på plats. Och de säger ju - de se som kan det här - att ett bra sto kan ju också bli riktigt, riktigt bra! Men sen ska det också mycket till att fortsätta utvecklas men det får vi hoppas på så vi får se denna sköntravare på ovalerna många gånger. Johnny påstår ju i vart fall att inte kört en bättre tvååring någonsin! För mig blir det lite extra kul då jag sedan ett par månader tillbaka lärt känna uppfödarna: Viktoria Eriksson, hennes syster Eva Maria och svågern: Sören Norberg. De är unghästränare och det är i den egenskapen jag lärt känna dessa underbara människor. Men de föder också upp ett par hästar varje år och i höstas sålde de alltså denna tvååring till en hästägare hos Lars I Nilsson. Lars I som har sin anläggning nästan granne med Sören och Viktoria. Å just Sören tipsade sedan om Lars I när vi skulle flytta Minxen till Skåne. Stort Grattis Eva-Maria, Viktoria och Sören!

Och sedan är naturligtvis Lars I Nilssons (och hans medarbetare) framgångar under det senaste året också fascinerande. "Plötsligt händer det" om man skulle tolka om hans egna ord att efter 30 år i branschen så... Han skulle nu som egen satsa på unghästar som någon sorts "underleverantör" till de "stora". Och istället blir han själv "het och stor" med sina blott 29 hästar på träningslistan. Hittills i år 2,3 miljoner inkört till stallet (mot 800 tkr hela förra året) och en segerprocent på 21% som tränare!! Vilket är bättre än Svanstedt, Kolgjini, Nurmos, Johansson, Goop, Berg osv osv... Jättegrattis Lars I och gänget!

Och så över till något som är fascinerande men mer i negativ bemärkelse! Måldomarnämnden borde avskaffa sig själv på Jägersro och överlåta sysslan till han som ändå bestämmer allt annat där: Lutfi Kolgjini! Vem minns för ett år sedan när det var Ludde som bestämde om det skulle köras eller inte köras V75 på leråkern som banan då var. Och nu när frågan om galoppens vara eller inte vara kommit upp kan det ju inte undgå att se vem som håller i taktpinnen och denna gång tycker jag han har helt rätt. Men igår blev jag riktigt heligt förbannad - ja en sån där ilska som bara Ludde själv kan prestera - när han i femte avdelningen fick styra och ställa precis som han ville utan att bli bestraffad! Det började med att Ludde hade parkerat i dödens med sin Flibustier utanpå pappa Svanstedt med storfavoriten Torgil. Då kommer sonen Anders farande för att frälsa Ludde i dödens. In i svängen bryter Luddes häst ute lite grann och Anders kör förvisso snävt och klipper benen på Flibustier som galopperar. Å det tänder förståss till och man ser på långt håll att Ludde bara vill få ner sin häst i trav för att köra fram och hämnas vilket han också gör. Han övertar i dödens, ger i förbifarten pappa Åkes häst en tryckare, bara för att sedan ta upp sin häst och backa. Dels tappar ju sonen Svanstedts häst - och de som är bakom honom - sina positioner men framförallt kommer ju Johnny Takter som sitter i ryggen på Åke ut och kan sedan vinna loppet. Solklart att Ludde bör bestraffas dels för att inte ha kört sin häst för bästa möjliga placering (vet inte om han kommit i mål ännu?) utan "offrar" hästen i sin vendetta och dels för att hans manöver blir helt loppavgörande. Men vad gör fegisarna i domartornet? Jo dömer Anders Svanstedt - helt riktigt! - till hårda bötesstraff och avstängning men inte ett ord om Luddes framfart!

Avslutningsvis till det som inte alls var fascinerande igår. Mitt stora system. Det belv förvisso fem rätt och en dryg femtilapp men med ett så stort system och en så enkel omgång med 8000:- på sju rätt ska utbytet bli bättre. Till mitt försvar ska jag väl säga att vill man  åt de stora pengarna så måste man ju ta bort en del andrahandsfavoriter och satsa på outsiders. Dessutom kan man inte låta Ludde hålla på med sina tokerier och se till att mina spikar kroknar (nu förstår ni bättre min ilska!). Nåväl jag tror inte Torgil vunnit i alla fall. Han slog ju på en galopp på samma ställe 50 meter från mål precis som i derbykvalen - är det sånt som kallas hästminne månne?

Nåväl, dags att tända ett ljus vilket lär vara bättre än att förbanna mörkret!

Söndags- och adventshälsningar från
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0