STARK KÄCK

Nelle Käck gjorde en stark insats igår i Eskilstuna när han säkert lade beslag på tredjeplatsen. Som sagt inte lätt från ett 15e-spår och som väntat stack spetshästarna iväg (ledaren slutade 2a till slut) och gjorde att 20 meters tillägg i praktiken blev 40-50 meter. Jorma och Käcken kom iväg hyggligt men fick parkera i andra utvändigt en bra bit ner i fältet - ja knappast med på bild under första varvet. Det gick långsamt också, första varvet efter 21-tempo.

Cirka 800 meter kvar går Jorma ut i tredjespår och har två hästar som "hjälper" honom fram. Ja så blev det inte utan den framför tröttnar och avståndet framåt ökar istället och Jorma tvingas runda i fjärdespår i sista sväng. Inne på upploppet går han starkt och tar in på täthästarna och är en knapp längd från andraplatsen och två från första.

Från sitt tillägg får Käcken loppets bästa tid och tangerar sin 17,8. Eftersom första varvet gick så sakta betyder det att han gick en 15-tid ute i tredje och fjärde spår sista varvet. Det har också en av våra delägare Magnus Falk klockat honom till! Minst sagt en stark insats som smakar mer...Det blev nya 7500:- i prispengar. Troligen kommer Anna att anmäla Käcken till ett treårslopp (max 40 000:-) på Solvalla elitloppsfredagen!

Å Annas stallform verkar vara i stigande. I Käckens lopp kom den andra av hennes startande hästar Marmelade 4a och i nästkommande lopp blev Cesar Bring 3a. Så Anna hämtade hem totalt 20 000:- till stallet från Eskilstuna och det låter ju bra inför kommande veckända!

Som ni vet går Nelle Pride ut på Romme på fredag 20/5 i kvällens andra lopp kl 18.52 och Rommeprogrammet har rankat honom som favorit!

På söndag den 22/5 på klassiska Fornaboda i Lindesberg - där Anna firat framgångar i midsommarens damlopp flera gånger - ska Nelli Minx göra sitt första lopp på sju veckor. Det är i lopp 3 ( kl 14.44) med spår 5 och Anna kör och litar till att det är hennes turbana. Men vi ska inte ha några förhoppningar. Det är tufft motstånd och avsikten är ju nu att "starta igång" Minxen.

När det gäller Nelli Miss letar Anna vidare bland "propparna" och vill helst ha lopp med bilstart. Ni hör av mig på lördag igen med loppreferat och en ny 75a!

Onsdagshälsningar:
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0