HÄRLIGA TIDER!

Ja, för travälskare i allmänhet med stundande elitloppshelg och trav i dagarna tre. Som en riktig julhelg med -afton, -dag och annandag. Och för oss Team Nellevadare blir det ju också en ännu härligare "tredjedag" på måndag att se fram mot! Och jag kommer att vara på rätt plats alla fyra dagarna. Konsstycket har varit att bli ledig både fredag och måndag från kneget och sen att få hustruns förståelse för hur viktigt och unikt detta är (varje år)!!

Jag har också genom vetenskaplig analys räknat ut att våra fyra starthästar de kommande dagarna kommer att dra in minst 43000:- kronor till stallet. Det kommer att ske enligt följande:

Nelle Käck sitter redan i andra spår. Det är bara för Björn att lägga pisken under armen denna gång och köra rakt fram, låta Jorma ta hand om spetsen och se till att Svanstedt parkerar sig i dödens och att han får dennes rygg. Sen hänger han med dessa två och kniper tredjeplatsen och 12500:-. Janson med Inspired Love då säger ni? Blir för ivrig och galopperar säger jag, det brukar Love You-avkommorna göra ibland. Obs: Travronden har med Käcken på sitt V5-system när de har med 6 hästar i första avdelningen!

Nelli Minx hade vunnit detta lopp enkelt med framspår men elftespåret kommer att ge trafikproblem. Så trots en kanonspurt når hon inte ända fram men grejar tredjeplatsen enkelt. Då adderar vi 7500:- och konstaterar att Gävleprogrammet också rankat henne som trea!

Nelle Pride kort och gott: spets och slut. Med språng till vinnarcirkeln för att kvittera ut 20000 bagare. Jag hade inte heller lirat, för oddset var så dåligt eftersom han blev storfavorit (Gävleprogrammet har honom också som favorit!) Vaknade jag sen?

Nelle Miss startar vid halvtretiden på måndagseftermiddagen och "helgen" börjar nalkas sitt slut. Hon är tillbaka efter ett par månaders uppehåll och är lite rostig. Men tack vare att Anna sitter i sulkyn får hon en bra position men mot slutet märks att hon behöver loppet. Hon hänger ytots allt med bra till en femteplats och 3000:- spänn.

Fantastiskt va´: 3, 3, 1 och 5!

Och så några korta kommentarer till elitloppet också. Bjud aldrig in Fabrice Souloy mer! Om en häst (Commander Crowe) utvecklar magsår några timmar efter att han fått spår 8 i försöket beror antingen på att hästen blir jäkligt bervös när han läser startlistan eller att tränaren är en bluffare. Det senare är nog mest troligt eftersom det ryktas att han tänker stryka Napoleon Bar i fyraåringseliten som lottats till samma spår. Konstigt att Wishing Stone är frisk när nu spårsjukan grasserar i stallet. Javiss ja han fick ju bara spår 6. Allvarligt talat tycker jag det är mycket illa att stjäla platser för ekipage som mycket gärna velat vara med och som i mina ögon haft mycket större chans än den tidigt inbjudne Commande Crowe!

Vem vinner då? Ja de enkla tipsen är ju Rapide Lebel eller Arch Madness. Men jag tror stenhårt på Year in Review med enda reservationen - eftersom det är en skör häst - att han orkar gå två tuffa lopp samma dag! (Sen ska man ju aldrig räkna bort Melander och Iceland).

På återhörande och från denna spekulationernas torsdagskväll hälsar:
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0