galopp - 6 - 1 - struken...

...belv facit. Nelle Käcks galopp har vi redan skrivit hem om.

Nelli Miss ströks idag för säkerhets skull kan man nog säga. Hon fick lite näsblod ur ena näsborren vid ett träningspass i helgen och hade lite förhöjd temperatur idag. Så som en ren säkerhetsåtgärd så strök Anna Missen men annars känns hästen jättefin i träning så vi behöver inte vara oroliga.

Att Nelli Minx hade ett besvärligt 11-spår över kort distans visste vi redan när programmet trycktes och Jorma  bestämde sig långt innan bilen släppte för att backa sig sist i andraspår. Och där satt de till femhundra kvar utan att någon framför gick ut. Så då tog Jorma ett initiativ och det är klart att då kvicknar alla framförvarande dönickar till kuskar till och går ut framför. Så det blir först tredje-  och sen fjärde- och sen femtespår innan upploppet nalkas. Hon går sedan bra över upploppet trots det tuffa sista halvvarvet och blir sexa på samma tid som på Lindesberg senast! Klart godkänt och 2000:- in på kontot.

Gävletravets chef berättade i vinnarcirkeln att när de frågade Jorma innan loppen om hans bästa chans idag så bläddrade han i programmet fram till lopp 6 och pekade bara på hästen med nr 6. Ja ni förstår själva resten. Nelle Pride och Jorma gjorde sedan allt rätt. Från sitt sjättespår bakom bilen lydde Jorma Annas körorder och fortsatte framåt även om han inte skulle komma till spets direkt. Så efter femhundra meters tuff körning (13,7)sitter de där i front. Och där stannar de ända in i mål utan dramatik och vinner lätt med en längd på tiden 17,0. Totalt fem starter( varav två slutat i galopp) har gett 33000:- i insprungna varav 20000:- ramlade in i dag. Jorma sa efter loppet att det fortfarande är en valpig häst som springer och tittar sig omkring i loppet och inte riktigt fattat vad det handlar. Vad kommer att hända den dag poletten ramlar ner?

Jag påstod att hästarna skulle springa in 43000:- på loppen de gångna dagarna. Om ni tycker det är OK att Quantum Dreamgirl går in som reserv istället för den strukna Nelli Miss så lyckade Anna öveträffa min målsättning. "Draken" med Ulf Ohlsson i suökyn vann idag sitt lopp på Gävle från spets till slut och därmed blev facit: 47000:- insprungna fredag-måndag.

En riktig glad hästdelägare hälsar er alla andra denna måndagskväll:
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0