LÖRDAGSGODIS!

Ja det räcker väl vinsten till men jag slänger in pengarna nästa lördag då det är jackpot igen. Sex rätt på tre rader gav 258:- och pengar blev det nog mest tack vare en åttaoddsare i sista loppet: Nelle Pelle!

Och där kan man väl snacka om lördagsgodis eller kanske snarare en riktig smällkaramell!! Det ska bara inte gå att göra på detta viset i V75. Han sitter sist och det går i lustempo där framme med favoriten i spets. Första tusen på 17-tid och fortfarande sist 500 meter kvar när tempot börjar skruvas upp. Sen i mitten av sista sväng kommer en regelrätt svepning av hela fältet i fjärdespår och för säkerhets skull rundar Jorma och Pelle korvkiosken  också. Och han vinner säkert med en och en halv längd och det måste ha gått en tid under 10 där ute i spåren.

Mamman till Nelle Pelle - Farmer Pride - fick bara tre avkommor och de andra två äger alltså vi i varsitt av teamen: Nelli Miss och Nelle Pride. Igår blev äldste sonen till Farmer Pride bättre än sin mamma då han passerade de 800 000:- hon tjänade på sina 101 lopp. Nelle Pelle som är 6 år  har gjort 37 lopp hittills och segrat 11 gånger men märk väl, det är det senaste halvåret han blommat ut på fullt allvar och tjänat över en halv miljon kronor!

Visst är det spännande att se om hans yngre syskon kan komma upp i samma klass. Det jag tyckte mig se igår är att han tack vare Revenue har rätt mycket fransk styrka i blodet. Våra har ju fått rent amerikanskt racerblod av sina fäder Lindy Lane respektive Musles Memory. Men Missen har ju i vart fall vid flera tillfällen visat att hon besitter styrka. Särskilt i första loppet där hon startade från bakspår och hamnade i dödens ett och havt varv kvar till mål och ändå lätt knäcker favoriten (som enkelt kom till ledningen)och dessutom håller undan för smygkörda hästar på en regntung bana! Enda gången i Nelli Miss karriär som Jorma Kontio har kört henne - hittills!

Och jag vill bara påminna ännu en gång om torsdagen på Gävle! Nelli Miss startar från bakspår med samma nummer på brickan som Nelle Pelle hade igår och med Jorma Kontio i sulkyn... 

Man kanske inte ens behöver "hålla tömmarna" på torsdag. Det är bara att ställa sig vid luckan och vänta på utbetalning!

Söndagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0