BRA OCH DÅLIGT

Det blev en lång dag och kväll fylld av trav. Härligt vårväder och trevligt är väl en sammanfattning av den sociala delen. En liten skara andelsägare kom till Östuna vid lunchtid och kunde stå i vårsolen och se när Anna och en medhjälpare på tusenmetersbanan var ute och körde några hästar. Sen blev det rundvisning på en fin anläggning med gott om utrymmen för såväl hästar, människor och utrustning. Sen fick vi självklart chansen att hälsa på och inspektera våra djur. Både de som stod inne för tillfället och de som gick i hagarna.

Sen var det dags att tillsammans med tränare och skötare klämma i sig lunchsalladen innan det bar iväg till Solvalla med sammanlagt 5 hästar varav tre var Annas och två som fortfarande är i Jim Fricks träning. Den sista april avslutar han dock sin verksamhet och de hästar som då inte är placerade någon annanstans kommer att gå över till Anna. Det innebär troligen att Anna kommer att ha ett femtiotal hästar i träning.

Kvart över fyra var det sedan dags för kvallopp för Nelle Käck. Totalt 12 hästar på tre volter. Först starthästar som är tvungna att kvala för att få starta igen, sen en volt med fem hästar med ostartade hästar och sist en volt med två montéhästar. Han såg riktigt fin och lugn ut och i en återkallad start gick han iväg snabbt från sitt tredje spår och trots att hästen innanför såg nästan oregerlig ut. Utan hets och stress la han iväg i en vägvinnnade stil och tog täten bland de ostartade. Med spöet under armen fullföljde han sen hela loppet i fin stil och landade på 1,20,6. Han såg heller inte särskilt trött ut så nu är det väl bara att starta på. Kanske Romme den 15 april som har ett treåringslopp. Det ni Borlängebor! Men jag återkommer.

Sen blev det en lång väntan på kvällens sista lopp vid kvart i tio. Nåja man fick ju chansen att lira lite, käka en hamburgare och dricka en pilsner. allt som hör en travkväll till! I loppet klev i alla fall Nelli Minx iväg riktigt fint från sitt springspår på tilläggsvolten och kom i första kurvan fram som fjärde häst vilket så småningom blev en utmärkt position i andra utvändigt. Och det gick inte särskilt fort heller - första 1000 meter enligt 19-tid. Då precis varvet kvar galopperar den Minxen sitter i rygg på och enligt Johnny inträffar det att när hon då hamnar i dödens så lägger hon mer eller mindre av. "Moralen tröt" enligt Johnny.

Och hästen ramlar bakåt i fältet utan att vara trött och slutar på en niondeplats i mål på tiden 17,5 (vinnaren 16,6). Johnny körde ju inget på hästen men hon var som sagt inte trött i mål och pulsen väl inne i stallet efteråt låg bara på ca 90. Det talar ju för att det inte är någon infektion eller liknande i alla fall. Johnnys slutsats var att hon nog är beroende av lopp i ryggar och det tål väl att tänkas på. Anna får väl kolla upp och återkomma med sina tankar.

Nåväl iväll riktas blickarna mot Gävle och Nelli Miss start. I lopp 5 vid åttatiden startar alltså Missen med Jorma i sulkyn.

På återhörande torsdagshälsar
Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0