VILKET UPPLOPP!

När Anna vrider på ute i fjärde spår med Nelle Käck sista 300 meterna ser det ut som de andra står stilla!

En riktigt safety start från femtespåret och när Anna ser att hon inte kan komma till en bra position där framme backar hon sist i klungan av de felfria. Ett långsamt 17-varv på en snabb bana, fjärde par utvändigt och lite svårt att följa ser det nästan uppgivet ut - tycker jag - varvet kvar till mål. Men på bortre får Anna fart på Käcken igen och tar Björn Goops rygg i tredjespår in i sista sväng. Men hon förstår att hon har mer att köra med och ger sig ut i ett fjärdespår in över upploppet och där går Käcken som ett spjut fram till en andraplats. I och för sig två längder efter vinnaren men det måste ha varit 13-tempo där ute i fjärdespåret sista femhundra!! Sluttiden blev 15,8 för Käcken vilket betyder en rekordsänkning med 2 sekunder i hästens blott fjärde lopp. Det bör betyda att han går in på en 6-7 plats bland de snabbaste 3-åringarna i år  över medeldistans och med voltstart.

En mycket snygg styrning av kusken, bra insats av hästen och 20 000:- i prispengar. Det ser ärligt talat ut riktigt bra ut!

Och i nästa vecka blir det mer att se fram emot. Veckan börjar riktigt spännande på Mantorp, måndagen den 13 juni och inom ramen för V65. I avdelning 2 startar Nelli Miss från ett bakspår - tredjespår i volten - och med bricka 9. I sulkyn sitter Johnny Takter och det är lång distans så kommer de bara iväg som de ska så ska ju kanske vare sig spåret eller tillägget betyda så mycket. Förstapriset är på snåla 18000:-.

I nästa lopp dvs avdelning nr 3 startar Missens bror Nelle Pride bakom bilen från spår 8 över 2140 meter. Det ser tufft ut men vi har en tuff häst som Travronden jämförde med Pridens och Missens bror Nelle Pelle i referatet från Gävle senast. Johnny kör även denna gång och ett första pris på 40 000:- väntar. (Undrar om inte mamma Farmer Pride gnäggar lite extra stolt där hon betar på de evigt gröna ängarna.)

Och så blir det tisdag och eftermiddagstrav på Lindesberg och då är det dags för Nelli Minx. Startmetoden volt och distansen 1640 meter men tyvärr bakspår i främre volten vilket betyder bricka nr 10. Men däremot rejält kuskförstärkt med Anna Forssell i sulkyn och jag skojar inte utan menar fullt allvar! Förstår inte varför tjejen inte kör mer själv. Hon är kylig och taktiskt skicklig och känner dessutom hästarna. I Käckens lopp idag hade hon bland andra följande kuskar bakom sig: Björn Gopp, Örjan Kihlström, Jorma Kontion, Torbjörn Jansson, Stefan Melnader och Erik Adielsson. Säger en del va´?

Jag hälsar er alla från en mycket glädjefull onsdagskväll. Betänk att våra fyra starthästar (Nelli Bell har ju inte kommit till start än men hoppet är inte uppgivet) i de båda teamen i år har sprungit in över 100 tkr och då har vi egentligen hela säsongen framför oss!

Jag återkommer med tips till V75 och analyser av våra hästars möjligheter på lördag!

Onsdagshälsar
Anders 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0