NELLE KÄCK STRUKEN

Som flera av er redan uppmärksammat så är Nelle Käck struken inför eftermiddagens lopp. Absolut ingen fara med honom men Anna tyckte han kändes lite matt i gårdagens jobb jämfört med i tisdags då han var kanonfin. Detta naturligtvis i kombination med spår och motstånd så tar vi inga onödiga risker med hästen. Han är säkert på banan igenom i något lämpligt lopp om ett par veckor.

Samtidigt som man gick där och "vakade in" midsommar och gästerna började ramla in så ville man förståss vara någon annanstans: Rättvik! Jag hade haft feeling för Nelle Pride hela veckan och när bilen släpper fältet där sent frampå nattkröken så är det som han hade fastnat i vingen. Vilken startsnabbhet! Smack så sitter han enkelt i ledning. Men då kommer Björn Goop utifrån med en riktig tokkörning!  Med häst nr 8 längst utifrån så trycker han och trycker på Jorma hela första sväng trots att han kunde krypa ner i rygg mycket tidigare än han gjorde. Och spetsen var ju till och med annonserat om i programbladet att han aldrig skulle få överta. Vad ville han bevisa? ( För övrigt så efter den insatsen så stapplade Goops häst i mål långt efter de andra!). 

Nåväl in på upploppet med varvet kvar kommer favoriten nr 5 med ett försök att få överta. Och efter den inledningen var det helt rätt av Jorma att släppa spetsen. Första femhundra gick på 12,5 och då gissar jag att första 2-300 meterna gick i 10-tempo! Men sen blir det en "promenad i parken". Andra femhundringen i 17-tempo och sista i 16,5 och in på upploppet sticker ledaren undan för stt ge möjlighet till Jorma att lägga beslag på andraplatsen. Priden hänger med bra in i mål och ser hela loppet riktigt pigg och gåvillig ut! En bra prestation med mersmak! Tiden blev fina 15,2 - vilket är 22a bästa tid i år på distansen för 3 åriga hingstar/valacker och då ska vi betänka att vår häst är relativt orutinerad. Som en jämförelse noterar jag att Global Nobles rekord på distansen är 15,4. 10 000:- drog Priden och Jorma in på vårt konto och raden är nu: 7 1-2-0 och totalt 43000:- insprunget. 

Nelli Minx blev däremot inget att skiva hem om. I volten stod hon bara och studsade och kom iväg långt efter de andra. In i andra sväng har Mattias Eriksson kört ikapp fältet och då när de tar upp där framme tvingas han ta i henne och då kommer andra galoppen och diskningen. Enligt Anna är hon fräsch och fin och hon är inne på att det är barfota hon inte tål utan blir lite rullig då. I och för sig har hon gått bra barfota också men det blir nog att prova med aluminiumskor nästa gång.

Anna hade ju annars en kanonkväll på Rättvik. Hennes Super Mara - rixhästen som varit skadedrabbad och som Anna tagit över från Jim - vann både försök och final i Hästägarcupen och därmed totalt 85 000:-. Detta tillsammans med Pridens insats, att Victor LH var trea i ett montélopp och att det blev en matlapp till Cesar Bring gjorde att det blev drygt 100 tkr till stallet denna kväll. Grattis!

Jag kommer att träffa Anna i veckan och återkommer med rapport om de andra hästarna och planerna framöver.

Midsommarsdagshälsningar:
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0