LADDAT FÖR MIDSOMMARFEST!

I år inträffar detta att midsommarafton infaller på midsommardagen och då finns ju anledning att fira lite extra. Jag har försökt övertyga hustrun att just ett sådant år ska man fira midsommar i Dalarna - det är där man kan detta med midsommarfirande - och om man nu ändå är i Dalarna så varför inte i Rättvik! Och lite romantiskt återuppleva gamla minnen - det var nämligen på just den travbanan som vi såg våra första travlopp tillsammans! Bara en sån sak. Gästerna? - ja de klarar sig säkert själva! Nähä, ja man är ju toffel när det gäller så... det får bli "liven"!

På torsdag den 23/6 i lopp 10 är Nelle Pride först ut! Bra spår: nr 2, bra kusk: Jorma, bästa rekordtiden, bilstart och kort distans. Luktar spets och slut tycker jag och bara att kvittera ut segercheckens 20 000:-. Krångligare än så behöver inte trav vara!

Och i nästa lopp kommer Nelli Minx. Ett lärlingslopp över 2140 meter där Mattias Eriksson sitter upp i sulkyn. Han jobbar hos bröderna Larsson och har hittills i år kört 34 lopp och vunnit 4. Det är för hästar som vunnit högst 70 000:- uppdelade på två volter där de som vunnit mer än 27 000:- står med 20 meters tillägg. Bricka 13 (!) vilket innebär ett femtespår i bakre volten och inte lika enkelt som för Priden. Jättesvårt att bedöma de andra hästarna men att Minxen både är stark och snabb vet vi. Så varför inte ändå en placering bland de tre?

Ja, ja vi får väl fira lite midsommar på tradionsenligt sätt också men sen på midsommardagen (som inte är midsommardagen) men i alla fall den 25 juni så är det ett stentufft Breederskval för Nelle Käck. Och sämsta spåret, ett tolftespår bakom bilen i ett lopp över full distans. Det enda plusset är kusken: Anna Forssell! Men senast från Solvalla vet vi att farter har han inga problem med och Anna vet ju var mållinjen ligger. Så med mycket tur varför inte ett besök i vinnarcirkeln efter loppet (du vinkar väl åt oss Anna - och ägnar en tanke åt Ego Boy som ligger begravd där) ta sedan emot hederspriser och 75000:- i första pris + en semifinalplats på Solvalla i höst!! Så får det bli! Sen kan vi ta en repris på midsommarfirandet!

Mådagsdrömmer
Anders


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0