HALVÅRSRAPPORT

Ja nu har det vänt och vi går mot mörkare tider (det låter lite dystert men vi har ju hela sommaren och den bästa travsäsongen framför oss!). Dags att summera första halvåret.

Men först kan jag meddela att jag fått respons på det mail jag skickade till Mantorptravets chef och för kännedom till Svensk Travsports generalsekreterare apropå Anders Darenius agerande vid veterinärstrykningen av Nelli Miss senast. De har förståss svarat diplomatiskt båda två att de har ingen påverkan när det gäller veterinärer utan det är Jordbruksverkets sak. Hoppet verkar stå till att Darenius går i pension i år!? De sa inte att de tyckte jag hade fel!! Tyvärr måste vi kanske ändå bita i det sura äpplet och åka till Mantorp då de har ett av de återstående tre Breederskvalen.

När det gäller Nelli Miss så har veterinären tittat på henne och hittar inget fel så hon har friskintyget som krävs nu. Möjligen skulle man kunna hitta orsaken till hennes lite konstiga frustande om man gjorde en mer genomgående undersökning i narkos men eftersom hon inte påverkas själv av detta så varför? Hon har ju totalt startat 13 gånger och vann ju i debuten som ni minns. Därefter har det blivit två tredjeplatser som bäst och de kom i år. Året började ju lovande med 2 tredjeplatser, en femte- och en sjätteplats på de fyra starterna januari-mars som gav drygt 30000:- in på kontot. Men sen dessa har det strulat och starterna uteblivit. Men nu är det dags att leta proppar igen!

För Nelli Minx del har det - med undantag av de två senaste starterna med galopper - sett lovande ut. Jag tycker ju personligen att det är en riktigt fin häst att skåda på banan. Hon har ju bland annat vid två tillfällen gått en fin tid: 15,3 över kort distans med bilstart. De fem felfria lopp hon gjort i år har resulterat  i två andraplatser samt en femte och en sjätteplats och 22000:- intjänade pengar. Totalt ser hennes rad ut: 19 0-4-2 67300:-. Nu blir det på med dojorna och nya starter men tyvärr är det lite dåligt med startpoängen så det blir inte helt enkelt att komma med.

Nelli Bell tränar på men har fortfarande svårt då det går fort. Det är inga fel på hästen så Anna spekulerar i att det verkar vara så med Jaggens avkommor. Antingen är de tidiga och bra annars så är de lite mer komplicerade och behöver tid. Men nu ska det bli ett snabbjobb på Solvalla och så får vi ta ställning till eventuellt kval därefter.

Nelle Pride, ja det har ju sett riktigt fint ut på den kanten. Debuterade 25 mars och har gjort sju starter varav han varit felfri i fem, vunnit en gång och varit tvåa två gånger. Intjänat 43000:- och rekordtiden 15,2 över kort distans med bilstart. Det betyder att han är tredje snabbaste treåriga valacken över distansen hittills i år i Sverige. Här är ju Breeders målsättningen och nästa kval går på Hagmyren den siste juli. Han ska väl få ett lopp till innan dess och varför inte på Romme den 8 juli då det finns ett lämpligt treåringslopp som är stängt vid 50 000:- intjänat?

Å så Nelle Käck som tränare Forssell håller högt. Han har ju på sina fyra starter sedan debuten den 22 april till och med klarat av det omöjliga enligt Anna nämligen att galoppera! Men då krävdes det ju att vi satte upp en riktig stjärnkusk, han med guldhjälmen ni vet. Annars påstår hon att han är så lättkörd att till och med jag skulle kunna köra honom vad hon nu menar med det. Övriga tre felfria starter har givit en andra- och två tredjeplatser. Det betyder att det på kontor står 35000:- och rekordtiden 15,8 över full distans med voltstart. Detta är den  7e snabbaste tiden en treåring gjort över distansen hittills i år i Sverige och om vi tänker tillbaka på loppet så är väl tiden egentligen ännu något bättre med tanke på att den gjordes långt ute i spåren. Även här är det Breeders som är målet. Om båda går ut i samma kval i slutet av juli har vi inte tagit ställning till ännu men det lär i vilket fall bli ett lopp inom de närmaste två veckorna som ett led i förberedelserna.

Så ser det ut och jag återkommer så fort det blir dags för anmälningar och startlistor och om inte annat hörs vi på lördag! Jackpot!!

Tisdagshälsar:
Anders

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0